Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tehnologia informaţiei, proiecte de tip smart-city şi magistrala M6, de interes pentru investitori japonezi

Peste 20 de companii importante din Japonia vor participa la misiunea economică de la Bucureşti, programată în luna noiembrie a acestui an, principalele zone de interes pentru investitorii japonezi fiind tehnologia informaţiei, proiecte de tip smart-city, dar şi magistrala M6 a metroului bucureştean.
Ştefan-Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a avut o întrevedere cu Yasukazu Irino, vice-preşedinte executiv al Japan External Trade Organization – JETRO, în cadrul căreia s-au stabilit detalii despre organizarea unei misiuni economice japoneze la Bucureşti.
Cei doi oficiali au subliniat contextul favorabil al relaţiilor bilaterale, marcat de succesul misiunii economice româneşti din Japonia, din luna mai, şi de apropierea momentului în care va intra în vigoare Acordul de Parteneriat Economic Japonia – Uniunea Europeană.
Ministrul Oprea a prezentat noua formă a ajutorului de stat pentru marile investiţii în economia românească şi a subliniat disponibilitatea statului român pentru atragerea investitorilor în proiecte de tip PPP (parteneriat public-privat).
“Le vom prezenta partenerilor japonezi proiecte concrete, astfel încât, în noiembrie, să avem discuţii aplicate business to business”, a declarat Ştefan-Radu Oprea.
Yasukazu Irino a transmis că aproximativ 20 de companii importante din Japonia vor fi prezente la misiunea economică din noiembrie, iar principalele zone de interes sunt tehnologia informaţiei, proiecte de tip smart-city, colaborarea cu antreprenorii din indus­tria digitală şi magistrala M6 a metroului din Bucureşti. De asemenea, Yasukazu Irino a prezentat acţiunile JETRO România, care organizează delegaţii ale companiilor japoneze în toate zonele ţării, pentru a identifica oportunităţi de investiţii.
Japan External Trade Organization este o organizaţie guvernamentală japoneză, care are ca obiect de activitate promovarea comerţului şi investiţiilor reciproce dintre Japonia si restul lumii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noi zboruri de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Articolul următor

Constructorul Spedition UMB, ritm susținut pe ”Autostrada Liliecilor”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share