Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cei mai buni elevi informaticieni din Balcani, premiați la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a găzduit Festivitatea de premiere a Balcaniadei de Informatică Seniori, ediția a XXVI-a, și Juniori, ediția a XII-a. Timp de o săptămână, cei mai buni elevi informaticieni din 13 țări s-au reunit la Timișoara. Au participat la Balcaniadă tineri din România, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Slovenia, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Turcia, Italia și Turkmenistan.
Universitatea de Vest din Timișoara a fost partener în cadrul competiției, asigurând resurse materiale și logistice, precum și o parte dintre premii. De asemenea, prof. dr. Viorel Negru, cadru didactic și președinte al Senatului UVT, a fost Președinte al Comisiei de evaluare la competiția de Seniori.
Mai mult decât atât, elevii care se află în clasele IX-XII și au fost premiați în cadrul competiției pot fi admiși la studii la Universitatea de Vest din Timișoara cu nota 10, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Prețuim tinerii care înțeleg importanța educației și depun eforturi majore în a performa. Ne-am alăturat evenimentului din convingerea că acești elevi trebuie încurajați și sprijiniți. Am spus mereu că ne dorim să atragem cei buni elevi. Astfel, premianții competiției vor fi acceptați cu nota 10 la examenul de admitere la UVT. Considerăm că Universitatea le poate oferi un mediu educațional în care se pot dezvolta și mai mult.”
Nu este prima dată când UVT sprijină asemenea evenimente. De-a lungul anilor, Universitatea a fost gazdă, a organizat și a intrat în parteneriat cu numeroase olimpiade și competiții educaționale de nivel național și internațional.
Organizatorii Balcaniadei au fost Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Ministerul Educației Naționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Incinta I a Cetăţii Deva, reabilitată cu peste 22 mil. lei, fonduri europene

Articolul următor

Schemă de ajutor de 4,6 mil. lei destinată crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share