Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Incinta I a Cetăţii Deva, reabilitată cu peste 22 mil. lei, fonduri europene

Incinta I a Cetăţii Deva, care este delimitată prin partea de vârf a dealului pe care este ridicat monumentul istoric, ar putea fi reabilitată în baza unei investiţii cu finanţare europeană în valoare de 22,9 milioane de lei, proiectul fiind aprobat joi de consilierii locali din Deva.
“Dorim foarte mult să reabilităm Incinta I, deoarece Cetatea Deva ne aduce foarte multe beneficii din punct de vedere economic. Cinci milioane de euro, cât valorează acest proiect, înseamnă foarte mult, de aceea contează să câştigăm acest proiect. Totul este pe ultima sută de metri pentru că proiectul trebuie depus până pe 16 iulie, la ora 12,00”, a declarat viceprimarul municipiului Deva, Ferdinand Pogocsan, citat de Agerpres.
El a menţionat că din punct de vedere administrativ, 80 % din datele proiectului au fost încărcate deja în sistemul electronic prin care se depun cererile de finanţare, manifestându-şi speranţa că lucrarea va fi gata până la termenul impus de finanţator şi în conformitate cu ghidul de finanţare.
Incinta I, apreciată ca fiind cea mai importantă parte a monumentului istoric, este închisă circuitului turistic din cauza riscului pe care îl reprezintă starea de degradare a ruinelor cetăţii.
Incintele II şi III ale cetăţii au fost reabilitate tot cu fonduri europene, în baza unui contract în valoare de 38,4 milioane de lei, acestea fiind deschise pentru public în anul 2016.
Anul trecut, monumentul istoric a fost vizitat de peste 200.000 de persoane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Grupul Monza si Enayati Group, investiție de 50 mil. euro intr-un hub medical

Articolul următor

Cei mai buni elevi informaticieni din Balcani, premiați la UVT

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share