Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect de reabilitare cu fonduri europene a Muzeului Etnografic al Transilvaniei

Consiliul Judetean Cluj a depus spre finantare europeană, prin intermediul sistemului electronic national MySMIS 2014, proiectul vizând “Restaurarea anvelopei Palatului Reduta, în prezent Muzeul Etnografic al Transilvaniei”.
Acest demers a devenit posibil ca urmare a recentei lansări a Ghidului specific Axei prioritare 5.1 prin care se asigură entitătilor publice din România posibilitatea de a accesa finantări europene pentru continuarea si finalizarea investitiilor demarate din fonduri publice, respectiv decontarea celor realizate până în prezent si care privesc conservarea, protectia, promovarea si dezvoltarea patrimoniului cultural material si imaterial.
Beneficiind de acest apel dedicat exclusiv investitiilor retrospective ce nu au ajuns până în acest moment la faza finală a receptiei, Consiliul Judetean Cluj urmăreste accesarea, prin intermediul P.O.R. 2014-2020, a sumei de 6.696.464,67 lei, bani europeni care vor fi folositi atât pentru restaurarea si conservarea anvelopei clădirii Muzeului, cât si pentru digitizarea obiectivelor de patrimoniu din cadrul clădirii. Degrevând, în acest fel, bugetul de investitii al judetului Cluj de aproape 1,5 milioane de euro, forul administrativ judetean intentionează să realizeze o serie de lucrări la această clădire cu profunde semnificatii istorice în care, acum 124 de ani, s-a desfăsurat celebrul „Proces al memorandistilor”, moment considerat de istorici ca reprezentând un importat act de emancipare a românilor din Transilvania si care a pregătit actul Marii Uniri cu Regatul României.
La finalizarea lucrărilor, clădirea-simbol din centrul istoric al Clujului va beneficia de un plus de vizibilitate, fapt ce va genera un impact pozitiv atât asupra activitătii muzeale interne, prin cresterea numărului de vizitatori si a evenimentelor culturale organizate cât, mai ales, asupra cresterii valorii si a atractivitătii ansamblului arhitectonic. Nu în ultimul rând, prin reabilitarea fatadei principale a Muzeului, se va asigura o crestere a sigurantei miilor de pietoni care tranzitează zilnic trotuarul din fata clădirii.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTP investește în facilitățile și infrastructura din CTPark Bucharest West

Articolul următor

Schimburi comerciale franco-române, în creștere cu 4,4%, la 7,8 miliarde de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz începe analiza activelor AZO

Romgaz, principalul producător de gaze naturale din România, deținut majoritar de statul român, prin Ministerul Energiei, a publicat…
Investiții
Infrastructură
Turism
Teleki
Citeste mai mult

Castelul Teleki, restaurat pe banii Europei

Acest proiect va reprezenta un pas important în conservarea patrimoniului cultural și în valorificarea potențialului turistic al județului…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share