Industrie Ultimele stiri

Topul celor mai doriţi angajatori din România: Oracle, Continental România, Microsoft, IBM, Amazon

Topul celor mai doriţi angajatori din România este dominat de companii multinaţionale, primele zece locuri fiind ocupate de Oracle, Continental România, Microsoft, IBM, Amazon, OMV Petrom, Grup Renault România, Vodafone, Google şi Bosch România, arată un studiu realizat de Catalyst Solutions.
Topul celor mai doriţi angajatori din România este dominat de companii multinaţionale, primele zece locuri fiind ocupate de Oracle, Continental România, Microsoft, IBM, Amazon, OMV Petrom, Grup Renault România, Vodafone, Google şi Bosch România, arată un studiu realizat de Catalyst Solutions, preizează Mediafax.
Sondajul a fost realizat la nivel naţional, pe baza a 12.567 de răspunsuri libere, neasistate ale respondenţilorîn perioada martie-mai. Studiul identifică percepţiile candidaţilor în raport cu angajatorii care activează în România, gradul de atractivitate al brandurilor de angajator, precum şi aşteptările pe care candidaţii le au de la aceştia.
Angajatori care activează în industriile IT, Automotive, Finance, Banking, Telecom sau FMCG se regăsesc printre cele mai puternice 20 de branduri nominalizate de participanţii la studiu ca top 3 companii pentru care şi-ar dori să lucreze.
În ceea ce priveşte criteriile care stau la baza deciziei în funcţie de care candidaţii îşi aleg compania preferată, pe primul loc rămâne, cu o importanţă ridicată, pachetul salarial constituit atât din venit, cât şi din beneficii (81%), urmat îndeaproape de siguranţa locului de muncă (67%). Se remarcă totuşi, o creştere în top a criteriului ce denotă flexibilitatea în cadrul jobului (60%), devenind astfel al 3-lea cel mai important aspect la care se raportează candidaţii. Aproape la fel de important pentru candidatul anului 2018 este ca angajatorul să ofere o atmosferă de lucru plăcută şi ca managementul companiei să încurajeze şi să susţină dezvoltarea profesională.
Atunci când caută informaţii despre oportunităţi de carieră şi angajatori, candidaţii acordă o importanţă semnificativă paginii de carieră a companiei (72%), pe locul secund fiind chiar angajaţii (67%). Site-urile de joburi, precum www.hipo.ro, nu îşi pierd nici ele din importanţă, fiind al 3-lea cel mai frecvent utilizat canal de informare de către candidaţii aflaţi în căutarea unui job (60%), respectiv canalul principal atunci când aceştia intenţionează să aplice pentru un loc de muncă. Următoarele canale la care apelează candidaţii sunt reprezentate de colegi sau prieteni, LinkedIn, dar şi târguri de carieră.
Celelalte surse importante de informare sunt reprezentate de paginile de Facebook ale companiilor, comunităţile profesionale online, dar şi newsletterele/ mailurile de informare şi evenimentele online (ca webinarii, târguri de joburi online).

Related posts

Fermierii campioni la porumb din județul Timiș

redactia

[Enjoy Transylvania!] The Hunting Museum in Ibăneşti, a symbol of Transylvania’s fauna

Alexandru Toth

Producătorul german Varta va investi 50 mil. lei pentru a produce la Braşov baterii pentru aparate auditive

redactia

12 constructori, in cursa pentru centura Timisoarei

Stefana Muresan

Furgoane de marfă, transformate în autospeciale pentru situații de urgență într-o fabrică din Cluj. Deltamed țintește să devină cel mai apreciat carosier din Europa de Est

redactia

iQuest devine Nagarro și își continuă activitatea în România sub noul brand

Papuc Irina

Ford România- investiții de peste 200 mil. euro și crearea a 1500 de locuri de muncă noi, rezervate muncitorilor români

Stefana Muresan

Forest România 2019 – Târg forestier în aer liber

Ligia Voro

Blue Air, salvată de Europa. Restructurare sau lichidare în șase luni

Nora Dumitrescu

USAMV Cluj a trecut la producția de crizanteme

Nora Dumitrescu

Portfolio Farm Furculești, primul eveniment în câmp din 2020 pentru Corteva Agriscience

redactia

mömax deschide săptămâna viitoare un magazin la Oradea

Traian Dan

La 100 de ani de la înfiinţarea universităţii româneşti din Cluj, UBB țintește recunoaștere internațională după modelul Harvard

redactia

Signature Brașov: Parterul unui bloc, montat în opt ore

Stefana Muresan

Mai multe clase pentru învățământul dual la Sibiu. ”Clasa Continental”, la Colegiul Tehnic ”Independența”

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 27: Lider în România, PARAT RO mizează pe seriozitate și calificarea forței de muncă

Ligia Voro

UiPath deschide la Cluj al doilea birou din România

Stefana Muresan

Nouă orașe din Ardeal primesc bani pentru stații de mașini electrice

Nora Dumitrescu

CJ Cluj demareaza procedura de analizare, identificare si achizitionare a unui imobil care sa gazduiasca Spitalul Pediatric Monobloc

Stefana Muresan

Britanicii de la Endava înrolează 100 de IT-iști în România

Nora Dumitrescu

Helios Phoenix: We are continuously looking at BTS projects

Ionut Oprea

Băimărenii de la Electro Sistem, solicitați de Lidl și Cora

Nora Dumitrescu

A demarat megaproiectul de apă-canalizare pentru Cluj și Sălaj

Nora Dumitrescu

Cum arată primul kit complet de protecție 100% românesc: produs la o fabrică din Călan, județul Hunedoara

Ion Surdu

Leave a Comment