Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fostul Palat al Telefoanelor din Brașov se va transforma în hotel

Fostul Palat al Telefoanelor din Brașov se va transforma într-un hotel Radisson Blu, conform bzb.ro. Iniţiatorul documentaţiei PUZ deţine o suprafaţă de teren de 1.443,00 mp. Zona studiată prin PUZ, conform solicitării din certificatul de urbanism, are o suprafaţă totală de 21.940,00 mp, ceea ce înseamnă că această construcţie nu trebuie să afecteze specificul centrului istoric al Braşovului.
„Obiectivele lucrării constau în conversia unei clădiri de servicii (fostă clădire SC Romtelecom) într-o unitate de cazare de 5 stele, realizarea unei propuneri urbanistice care să creeze un cadru coerent de dezvoltare pentru intervenţiile viitoare”, se arată în proiectul de hotărâre.
Hotelul va avea 110 camere, dar va cuprinde şi două restaurante, două baruri, o sală de conferinţe, o sală de sport şi un centru SPA. Valoarea lucrărilor este estimată la peste zece milioane de euro, iar investitorii au anunţat în prima parte a acestui an că noul hotel ar putea fi gata în anul 2019.
Investitorii au precizat că decizia deschiderii unui hotel Radisson Blu în Braşov este justificată atât de forţa oraşului ca pol turistic, cât şi de dezvoltarea sa ca centru economic şi industrial.
Proiectul transformării Palatului Telefoanelor în hotel a apărut în urmă cu doi ani, însă, având în vedere că acesta se va construi într-o zonă de protecţie istorică, investitorii au trebuit să modifice de mai multe ori documentaţiile tehnice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CNAIR deschide traficul pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebeş-Turda!

Articolul următor

Cel mai bogat german, miliardarul Hasso Plattner, investește în Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share