Cel mai bogat cetățean german, miliardarul în euro Hasso Plattner, investește prin institutul pe care îl patronează în Sibiu.
Potrivit turnulsfatului.ro, recent, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a semnat un contract de donație cu Institutul ”Hasso Plattner” pentru suma de 4,2 milioane de euro. Banii vor fi direcționați în susținerea tinerilor studenți și cercetători din Sibiu, în vederea creării unor produse noi și, implicit, dezvoltarea orașului.
Începând cu anul 2019 în cadrul ULBS vor lua naștere o serie de proiecte finanțate cu banii donați din Germania, totul în baza unei metodologii atent structurate.
Aceasta este cea mai mare donaţie primită de către o universitate din România din ultimii 30 de ani. Va fi înființată inclusiv o bursă pe cercetare, pentru tineri cercetători, și una pentru studenți. Deși este încă devreme și metodologia se află în curs de elaborare, se pare că pentru cercetare bursa va fi de 10.000 de euro, iar pentru studenți de 5.000 de euro.
Semnarea contractului a avut loc săptămâna trecută la sediul ambasadei României la Berlin, în prezența ambasadorului Emil Hurezeanu.
La finalul ceremoniei rectorul ULBS, Ioan Bondrea, însoțit de prorectorul Claudiu Kifor și conf. Bogdan Pârvu au efectuat o vizită de sediul Institutului, ocazie cu care s-au discutat primele idei concrete.
Potrivit sursei citate, sibianul Emil Hurezeanu a fost un promotor al Sibiului și un susținător al universității sibiene. El a sprijinit la realizarea legăturilor cu Institutul Hasso Plattner, totul pornind de la rădăcinile miliardarului german. Hasso Plattner s-a născut la Berlin, în l944, într-o familie de medici sași din Sibiu, care părăsise România cu trupele germane.
Hasso Plattner are o avere estimată de Forbes la 13 miliarde de euro. Părinții săi au divorțat când el avea 15 ani și a fost trimis la un cămin pentru copii din Bavaria. În 1970, mama sa s-a mutat în Africa de Sud, iar Plattner a fost impresionat de frumusețea peisajului african, unde și în prezent susține mai multe ONG-uri și fundații.
Citește și:
Fermierii români, afectați de importurile de cereale din Ucraina
Aceștia propun forurilor europene și reprezentanților României la Bruxelles un plan de acțiuni imediate și pe termen mediu…
1 aprilie 2023
“Femeile digitale” au ajuns la Cluj. “Dacă nu ne adaptăm, ieșim de pe piață”
Mai multe organizații de antreprenoare, naționale și locale, vor să faciliteze accesul companiilor locale la tehnologie. Proiectul național…
1 aprilie 2023
Studenții orădeni, remarcați în meseriile viitorului la Innovation Labs Timișoara
Nu mai puțin de opt echipe orădene, coordonate de dr. ing. Ovidiu Novac, cadrul al Facultății de…
1 aprilie 2023
Pădurea Craiului, nominalizată la Destinația Anului, categoria „Comori Naturale”
Munții Pădurea Craiului din județul Bihor sunt destinația ideală pentru ecoturism și turism de aventură, deoarece aici ai…
1 aprilie 2023
Comuna Căbești Bihor – Smart Village
Comuna Căbești a primit distincția „Best Smart Village Project” pentru proiectul „Căbești Smart School”. Premiul „Best Smart…
1 aprilie 2023
Delegație internațională de la uzinele Michelin în Sălaj
Reprezentanți ai fabricilor de pe trei continente ale grupului francez au vizitat Zalăul. Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu…
1 aprilie 2023
Finanțare europeană de 110 milioane de euro pentru Complexul Matern-Pediatrie din Arad
Aradul va avea Maternitate și Spital de Pediatrie construite prin fonduri europene. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca,…
31 martie 2023
The Voices of Business Awards, ediția a II-a, revine în 6 aprilie la Hilton Sibiu. Fii vocea puternică a economiei reale din Sibiu!
Fii vocea puternică a economiei reale din Sibiu! Echipa revistei Transilvania Business organizează a doua ediție a Galei…
31 martie 2023
Zi de Zi știri economice:
