Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Babeș-Bolyai, în top 200 Shanghai

Universitatea Babeș-Bolyai a atins intervalul 151-200 în Academic Ranking of World Universities/ARWU – cunoscut şi ca rankingul Shanghai al universităţilor, considerat a fi cel mai prestigios clasament internațional al universităților prin prisma indicatorilor de excelenţă – de educaţie şi de cercetare – folosiţi în analiză, scrie monitorulcj.ro.
Poziția ocupată de UBB se referă la domeniul de studiu Administrație Publică, abordat în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, în aceeași categorie regăsindu-se și Academia de Studii Economice din București.
“Universitatea Babeş-Bolyai îşi menţine, prin această clasare, poziţia printre cele mai bune universităţi ale lumii, conform clasamentelor internaţionale ale universităţilor, de referinţă în mediul academic european şi internaţional”, spun reprezentanţii UBB Cluj.
„Prezența UBB pe o asemenea poziție în top Shanghai prin domeniul administrație publică dezvoltat de FSPAC dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, calitatea învățămânului și a cercetării la UBB, universitate care își reconfirmă astfel statutul de instituție academică de excelență”, afirmă decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, prof. univ. dr. Călin Hințea.
La rândul său, prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB responsabil de cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, subliniază că „aceste rezultate de excepție trebuie să fie apreciate prin raportare la subfinanţarea cronică a învăţământului superior din România. Rezultatele și poziționarea în clasamentele internaționale de prestigiu reconfirmă statutul Universității Babeș-Bolyai și gradul ridicat de încredere pe care îl are”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

ROMGAZ încearcă limitarea efectelor contaminării malului stâng al râului Moldova

Articolul următor

Ministrul Tansporturilor: Sunt deschise 13 şantiere, însumând 169 de kilometri de autostradă

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share