Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ROMGAZ încearcă limitarea efectelor contaminării malului stâng al râului Moldova

Romgaz încearcă limitarea efectelor apărute în urma unei contaminări din motive istorice, contaminare cauzată de erodarea malului stâng al râului Moldova, în apropierea unei sonde scoase din uz încă din anii ’70, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
Sonda Frasin, preluată de Romgaz în anul 1985, a fost săpată în anii ’70 în cadrul programului de cercetare naţională de la vremea respectivă şi abandonată, respectiv scoasă din uz, încă din faza de foraj.
Aceasta a generat o contaminare cu produse provenite din batalul de reziduuri rezultate din activitatea anilor ’70 de săpare a sondei.
Batalul îngropat în pământ conform procedurilor la acea vreme, a fost amplasat în apropierea malului stâng al râului Moldova, unde din cauza precipitaţiilor abundente din ultima vreme, s-a produs erodarea terenului, a malului, în zona în care era situat batalul, aşa cum a constatat echipa de intervenţie a Romgaz împreună cu organele competente prezente în teritoriu.
Romgaz colaborează cu autoritățile competente pentru prevenirea oricăror situații care ar putea afecta sănătatea publică sau mediul înconjurător, la faţa locului fiind deja luate toate măsurile ce impun în astfel de situaţii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CFR a inaugurat azi calea ferată între Sighişoara şi Daneş

Articolul următor

Universitatea Babeș-Bolyai, în top 200 Shanghai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share