Energie Energy Mirror Of Romania Slider

ROMGAZ încearcă limitarea efectelor contaminării malului stâng al râului Moldova

Romgaz încearcă limitarea efectelor apărute în urma unei contaminări din motive istorice, contaminare cauzată de erodarea malului stâng al râului Moldova, în apropierea unei sonde scoase din uz încă din anii ’70, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
Sonda Frasin, preluată de Romgaz în anul 1985, a fost săpată în anii ’70 în cadrul programului de cercetare naţională de la vremea respectivă şi abandonată, respectiv scoasă din uz, încă din faza de foraj.
Aceasta a generat o contaminare cu produse provenite din batalul de reziduuri rezultate din activitatea anilor ’70 de săpare a sondei.
Batalul îngropat în pământ conform procedurilor la acea vreme, a fost amplasat în apropierea malului stâng al râului Moldova, unde din cauza precipitaţiilor abundente din ultima vreme, s-a produs erodarea terenului, a malului, în zona în care era situat batalul, aşa cum a constatat echipa de intervenţie a Romgaz împreună cu organele competente prezente în teritoriu.
Romgaz colaborează cu autoritățile competente pentru prevenirea oricăror situații care ar putea afecta sănătatea publică sau mediul înconjurător, la faţa locului fiind deja luate toate măsurile ce impun în astfel de situaţii.

Related posts

SWISS CAPITAL a intermediat vânzarea a 33,7% din ALRO printr-o ofertă de tip accelerated book build (ABB)

redactia

CORESPONDENȚĂ TB – Discursul emoționant al fostului președinte al PE: ”Este minunat că președintele Klaus Iohannis i-a unit pe liderii UE la Sibiu. Acest lucru nu va fi uitat niciodată”

Stefana Muresan

Acţionarii AAGES – 5,49 milioane lei din vânzarea a 15% din companie

Stefana Muresan

Leave a Comment