Agricultura Brașov Investitii Ultimele stiri

Grecii de la Olympus, investiție de peste 20 mil. euro într-o nouă linie de producţie la fabrica din Hălchiu, judeţul Braşov

Producătorul grec de lactate Olympus, care deţine o fabrică la Hălchiu, judeţul Braşov, a investit peste 20 milioane euro într-o nouă linie de producţie, urmând să lanseze pe piaţa locală un nou tip de iaurt grecesc, sub brandul Stragghisto.
”Odată cu această nouă linie de producţie, ne îmbogăţim portofoliul de produse şi livrăm consumatorilor Stragghisto, un produs complet nou şi autentic, realizat conform unei reţete tradiţionale, din inima Greciei. Suntem încântaţi să anunţăm disponibilitatea lui pe piaţa din România şi îl dedicăm tuturor iubitorilor de produse lactate de calitate”, a declarat Athanasios Giannousis, director comercial Olympus România.
Noul tip de iaurt are un conţinut scăzut de lactoză şi cel mai ridicat nivel de proteine faţă de produsele din aceeaşi categorie de pe piaţă, spun reprezentanţii companiei elene. Olympus a fost primul producător de lactate care a lansat iaurtul grecesc pe piaţa locală, în anul 2011. Noul produs va fi destinat în totalitate consumului intern şi este distribuit în majoritatea marilor lanţuri de magazine din toată ţara.
Întinsă pe o suprafaţă de 35.000 mp, fabrica de la Hălchiu are o capacitate totală de colectare a laptelui de 75 de tone pe oră, aici fiind produs iaurt, lapte proaspăt şi UHT, brânză, precum şi smântână. O parte din producţia de la Braşov este exportată de Olympus în Italia, Germania, Austria, Anglia şi Suedia. Grupul Olympus este prezent în România din 1999, investiţia totală pe piaţa local ridicându-se la 130 milioane de euro.
Grupul de firme, deţinut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, şi operează în 43 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deţine cinci unităţi de producţie în trei ţări (Grecia, România şi Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate şi sucuri naturale.

Related posts

“Telemeaua de Ibăneşti”, brandul Mirdatod care a cucerit Europa

Stefana Muresan

La Craiova s-a lansat prima locomotivă din lume ce functioneaza cu ulei de bucatarie

redactia

Motorola Solutions va asigura funcționarea stațiilor radio pe aeroporturile din București în următorii 5 ani

Papuc Irina

1 comment

Revista presei 23 – 29 Iulie – Holland Dairy House 31 July 2018 at 7:01

[…] 🐄 Olympus, investiție de peste 20 mil. euro Grecii de la Olympus, investiție de peste 20 mil. euro într-o nouă linie de producţie la fabrica din Hălchiu, judeţul Braşov. Producătorul grec de lactate Olympus, care deţine o fabrică la Hălchiu, judeţul Braşov, a investit peste 20 milioane euro într-o nouă linie de producţie, urmând să lanseze pe piaţa locală un nou tip de iaurt grecesc, sub brandul Stragghisto. ➡http://www.transilvaniabusiness.ro/grecii-de-la-olympus-investitie-de-peste-20-mil-euro-intr-o-no… […]

Reply

Leave a Comment