Agricultura Analize Ultimele stiri

Analiză Smartree: România a început să importe forță de muncă din țările asiatice pentru industriile de HoReCa, producție ușoară și agricultură

Conform Smartree, lider pe piața de externalizare a proceselor de HR, în ultimii ani, companiile din România au început să-și pună problema importului de angajați din țări non-UE, care să asigure resursa umană în sectoarele în care există deficit de personal și activitatea riscă să fie întreruptă din această cauză. În schimb, costurile ridicate asociate procedurii de angajare internațională, concomitent cu durata relativ mare de închidere a proiectelor, reprezintă cele mai importante dezavantaje.
Printre dezavantaje se mai numără diferențele culturale și de limbă vorbită; integrarea angajaților străini într-o nouă cultură; un ciclu lung de angajare, începând cu realizarea documentației și demararea procedurilor pentru a obține avizele necesare din partea instituțiilor statului; procesul de recrutare internațională; volatilitatea forței de muncă adusă.
Există, însă, și avantaje pentru țările în care trăiesc și lucrează o foarte mare populație străină. Acestea se transformă treptat în centre multiculturale, cosmopolite, cu o serie largă de abilități nou formate, care pot contribui la progresul societății prin inovație și creativitate.
“Fenomenul globalizării a încurajat migrația, dar și importul forței de muncă mai ieftină. Este o practică des întâlnită, valabilă atât în cazul unor țări mari precum Statele Unite ale Americii, unde populația latino-americană este preponderentă pe anumite sectoare de activitate, dar și în cazul țărilor mai mici, precum România. În 50 de ani, importul forței de muncă va deveni o necesitate, dublată și de evoluția demografică negativă la nivelul României. Totuși, problema imigraței este una extrem de sensibilă și politizată, mai ales în contextul actual, cand anumite state își pun problema dacă în această cursă de a câștiga forță de muncă ieftină pentru anumite joburi pe care populația locală le refuză, nu cumva riscă să-și piardă identitatea națională”, consideră Raluca Peneș, HR Coordinator Smartree.
Primele inițiative în sensul recrutării de forță de muncă din afara țării au început să apară în România în urmă cu 2-3 ani. Motivele pentru care angajatorii români au apelat la această strategie sunt diverse și includ migrația anumitor categorii sociale către țări mai dezvoltate din vest, scăderea natalității, cerințele în schimbare pentru diferite locuri de muncă, schimbări dictate de noile tehnologii și incapacitatea sistemului de învățământ de a se plia la nevoile angajatorilor de astăzi. Industriile în care companiile au recurs la angajarea de lucrători străini sunt: HoReCa, producție, industria ușoară, agricultură, construcții, servicii, iar cei mai mulți angajați străini provin din Filipine, Nepal, Vietnam, India, Indonezia, Thailanda, țări în care nivelul de trai este sub cel al României.
Pentru angajarea lucrătorilor străini, angajatorii români trebuie să parcurgă mai multe etape: obţinerea avizului de angajare, a unei vize de lungă şedere și a dreptului de locuire pe teritoriul României, eliberarea unui permis de şedere în scop de muncă sau în scop de detaşare și obținerea avizului de angajare. Acesta din urmă este eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări, prin formațiunile sale teritoriale, iar compania care îl solicită trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să nu aibă obligaţii către bugetul de stat pe ultimul trimestru anterior depunerii cererii sau să nu se fi epuizat contingentul anual pe tipuri de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă.
Pachetul de beneficii pentru un angajat străin poate include biletul de avion spre România, cazare comună, iar în unele cazuri transport asigurat de la locul de cazare la locul de muncă și bilet de avion spre țara de origine la o anumită perioadă de timp. De asemenea, lucrătorii străini pot beneficia și de masă asigurată și bucătar specific regiunii din care provin. Pentru a facilita acomodarea acestora, angajatorii pot asigura grupului un reprezentant care vorbește o limbă de circulație internațională.
Despre Smartree
Smartree, unul dintre cei mai importanti furnizori pe piata serviciilor de outsourcing de salarizare si administrare de personal, ofera de 18 ani, solutii complete pentru managementul strategic al proceselor de resurse umane, aflate intr-o continua evolutie. În prezent, Smartree are peste 90 de angajaţi în sediul din Bucureşti, dar si in centrele regionale din Craiova, Pitesti si Timisoara.
Avand la baza platforme proprietare de solutii informatice integrate, de ultima generatie, Smartree ofera o gama completa de servicii de externalizare a proceselor de HR, de la salarizare, administrare de personal, recrutare, munca temporara, pana la consultanta in domeniu, oferind posibilitatea organizatiilor de a se concentra pe activitatile care aduc plus valoare si le pot sustine cresterea.
Expertiza in cele mai bune practici din industrie dar si know how-ul celor 90 de specialisti in payroll, administrare de personal si recrutare au consolidat in permanenta portofoliul de clienti Smartree, format in majoritate din importante companii multinationale, dar si companii cu capital integral romanesc.

Related posts

Începe construcţia autostrăzii pe care o aşteptăm de zeci de ani. Se fac 9 tunele de 5 km

redactia

Companiile de avocatură NNDKP și Păun & Asociații vor fuziona

Nora Dumitrescu

Peste 1.000 de arbuști și plante, în cadrul Vox Vertical Village

Stefana Muresan

Centrala termică, prima opțiune pentru locuințele noi

Ligia Voro

Nou guvern, noi obiective: finalizarea și construcția a peste 1.000 km de autostrăzi și drumuri expres

Ion Surdu

UBB Cluj, peste 12.000 de locuri disponibile în sesiunea de toamnă

redactia

Horinca de Cămârzana – Satu Mare a ajuns la Bruxelles, Berlin și Taiwan

Traian Dan

AgroConcept – parteneriat strategic pentru sustinerea agriculturii locale

Ștefan-Radu Oprea: ”Trebuie să ne promovăm nu doar produsele, ci și valorile”

Stefana Muresan

Speedwell a început procesul de vânzare a Record Park Offices din Cluj Napoca

Papuc Irina

Povestea certificarii europene a Salamului de Sibiu

Ionut Oprea

Luna Solai a dat drumul la producția de făinuri de șrot

Nora Dumitrescu

Zitec, parteneriat cu VTEX, furnizor global al platformei unificate de comerț pentru companii mari 

Ligia Voro

Cezar Ioan – autorul cărții document „Gastronomie Românească de secolul XXI”: “Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie”

Stefana Muresan

Timiș: Aquapark în Buziaş, investiție de 10 milioane de euro

Stefana Muresan

Transilvania, raiul branzeturilor de calitate (I) – Produs de Țaga

AHK continuă la Timișoara proiectul „Managementul Deșeurilor și Reciclarea în România“

redactia

Arad a fost Capitala Vinurilor din România, în cadrul celei de-a III-a ediții Vicii și Delicii

Ligia Voro

Peste 30 de retromobile, la Raliul „Drumul Vinului 2020” cu startul la Oradea

Traian Dan

Chinezii, contactați să trimită materiale sanitare în Bistrița

Nora Dumitrescu

1.000.000 de lei către Crucea Roşie Română de la Ursus Breweries

Ligia Voro

Lanțurile de patiserie ale Clujului își dispută o piață de 7 milioane de locuitori

Stefana Muresan

Alberto Pezzi will be speaker at TCIC in Cluj-Napoca

Ligia Voro

Japonezii, la Alba Iulia să caute oportunități de investiții

Stefana Muresan

Leave a Comment