Cluj Investitii Ultimele stiri

Cluj: Alocare de 23 mil. lei pentru infrastrutura Tetarom V

Plenul reunit al Consiliului Judetean Cluj a aprobat luni, 30 iulie 2018, contractul de asociere al Judetului / Consiliului Judetean cu municipiul Campia Turzii si cu comuna Luna, in vederea realizarii Parcului Industrial Tetarom V din Luna.
„In contextul in care parcurile noastre industriale si-au dovedit deja, din plin, viabilitatea, rolul acestui al cincilea parc industrial Tetarom va fi de a stimula dezvoltatea economico-sociala a judetului intr-o maniera armonioasa si echilibrata, cu atat mai mult cu cat locurile de munca reprezinta inca o problema pentru locuitorii din zona Turda-Campia Turzii”, a declarat presedintele Alin Tise, initiatorul proiectului de hotarare.
Decizia realizarii unui nou parc industrial in partea sudica a judetului Cluj a fost luata atat ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru initierea sau dezvoltarea de afaceri in zona cat, mai ales, a dorintei Consiliului Judetean de a impulsiona dezvoltarea acestei regiuni si de a oferi locuitorilor din municipiile Turda-Campia Turzii si celor din localitatile limitrofe posibilitatea obtinerii unui loc de munca, cu toate avantajele ce decurg de aici. Parcurile industriale sunt recunoscute, oriunde in lume, ca motoare de dezvoltare locala si instrumente de crestere a investitiilor private, cu efecte benefice asupra mediului economico-social al zonei in care se realizeaza. In acest context, obiectivele urmarite de Consiliul Judetean prin edificarea Tetarom V – stimularea investitiilor, sprijinirea cercetarii stiintifice si tehnologice, impulsionarea dezvoltarii regionale, dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, vor contribui esential la redefinirea zonei sudice a judetului si la transformarea acesteia intr-un semnificativ pol de crestere.
Contractul de asociere aprobat stabileste drepturile si obligatiile fiecareia dintre parti, Consiliului Judetean Cluj revenindu-i rolul de a asigura managementul implementarii proiectului. De asemenea, forul administrativ judetean va intocmi toate documentatiile tehnice, economice si de urbansim necesare infiitarii Parcului Industrial Tetarom V si va realiza efectiv infrastuctura parcului, din bugetul judetului, sens in care Consiliul Judetean a si alocat deja suma de 23.100.000 lei.
In ceea ce priveste Primaria Luna, pe langa garantiile legate de viabilitatea fizica si juridica a terenului de 115 ha pe care il pune la dispozitie, acesta comuna va incasa de la viitorii rezidenti ai parcului toate taxele, impozitele si celelalte obligatii prevazute de legislatia in vigoare, care se fac venit la bugetul local. Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste Primaria Campia Turzii, aceasta va infiinta o linie de transport public de persoane care sa lege municipiul de parcul industrial si va finanta realizarea unei investitii de tip „spin-off”.
Similar cazului celorlalte parcuri industriale Tetarom, gestionarea si administrarea viitorului parc din Luna se va realiza de catre societatea comerciala Tetarom S.A., entitate la care Consiliul Judetean Cluj este actionar majoritar.

Related posts

După preluarea Bancpost, Banca Transilvania, la un pas de prima poziție

Stefana Muresan

Cătălin Tănăsie, Salesforce Architect Verticala Digital Business Solutions (DBS), NTT DATA Romania: “Pentru mine e inovator să fac parte dintr-o companie care e interesată și de interacțiunea cu propriii angajați”

redactia

Peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea Deltei Dunării, din fonduri europene

redactia

UBB va cumpăra 150 computere ca ajutor social pentru studenți

Nora Dumitrescu

Start pentru desemnarea celor mai importante proiecte ale industriei IT din acest an

Ligia Voro

Cu aplicația WashMe nu pierzi timp la spălătoriile auto

Ligia Voro

Cluj: Investiții de 10 milioane lei în patru centre SPA

Stefana Muresan

Drum Construct, Paulo Gepa și Avril, în topul contractelor Zalăului

Nora Dumitrescu

Top 10 predicții Colliers pentru piața imobiliară în 2021. Un an al revenirii?

Ion Surdu

Mall-ul Vivo din Baia Mare va fi renovat după “modelul” Cluj

Nora Dumitrescu

Hirschmann România pregătită pentru noi proiecte

redactia

Care vor fi următoarele autostrăzi funcționale în Ardeal

Nora Dumitrescu

eEDPR va contribui cu 750,000 de euro la lupta împotriva Covid-19

Ligia Voro

“Banchera” în cizme de cauciuc. Cum s-a născut prima seră de roșii bio din Cluj

Stefana Muresan

Singura femeie din Europa de Est care face transplant de ficat este româncă

redactia

Câți turiști și câți bani a atras Castelul Bran în anul 2019

Papuc Irina

Scrisoare deschisă a editorilor de presă europeni pentru Guvernele Statelor Membre

redactia

Hidroelectrica modernizează stația de 110 kV de la Brădișor

Ligia Voro

Studenții mecatroniști brașoveni, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la concursurile organizate în cadrul manifestărilor "Zilele Educației Mecatronice – Sibiu 2018"

Stefana Muresan

Pregătiri pentru exproprierile de pe ultimele două secțiuni ale Autostrăzii Sibiu-Pitești. Sunt necesare peste 42 de milioane de lei

Ion Surdu

UPU Oradea se mută în 43 de containere modulare dotate corespunzător

Traian Dan

3 new towers for Bucharest

Ionut Oprea

Catinvest anunță deschiderea primei clădiri de birouri de clasa A din Craiova, în centrul comercial Electroputere Parc

Ion Surdu

Brokerii clujeni vor să crească lichiditatea acțiunilor MedLife

Nora Dumitrescu

Leave a Comment