Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Freedom House România dedică un nou proiect jurnaliștilor

Freedom House România dedică un nou proiect jurnaliștilor, cu precădere celor din presă locală: “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, co-finanţat de Comisia Europeană prin DG Regio, se arată într-un comunicat al asociaţiei. Proiectul cuprinde seminarii, dezbateri locale și aproape 300 de articole despre ce se întâmplă în România cu banii veniți de la CE.

Proiectul a debutat vineri, 27 iulie, cu un seminar de două zile care a reunit jurnaliști, specialiști în domeniul gestionării și controlului fondurilor europene și experți în achiziții publice pentru a-i specializa pe ziariști în domeniul fondurilor europene structurale și de investiții (FESI). Duminică, după două zile de seminar, ziariștii au aflat mult mai multe lucruri despre problemele cu care se confruntă România în gestionarea acestor bani care reprezintă o miză importantă pentru dezvoltarea economică și socială a țării. Că urmare, începînd din luna septembrie, în articolele publicate pe teme europene, cei peste 30 de ziariști implicați în proiect vor avea răspunsuri la întrebări precum: Care este rolul politicii de coeziune? Cum sunt finanțate proiectele? Cum promovăm bunele practici și reducerea birocrației pentru îmbunătățirea transparenței, accesibilității și eficientizării fondurilor de coeziune? Cum asigurăm vizibilitatea proiectelor finanțate? Cum creștem impactul acestor bani pentru România?
Printre obiectivele proiectului, mai amintim: promovarea unei mai bune înțelegerii a rolului politicii de coeziune, creșterea nivelului de informație cu privire la proiectele finanțate de Uniunea Europeană; încurajarea dialogului privind politica de coeziune; promovarea schimbării de bune practici și reducerea birocrației pentru îmbunățățirea transparenței, accesibilității și eficientizării fondurilor de coeziune; diseminarea informației despre modul de accesare a fondurilor europene ca și despre proiectele finanțate prin fonduri de coeziune (finalizate sau în curs de desfășurare).
Parteneri în acest demers sunt: RFI – Radio France Internaționale România, Transilvania Reporter (Cluj-Napoca), Gazeta de Sud (Craiova), Viața Liberă (Galați) și Ziarul de Iași.
Finanțator: Comisia Europeană, prin DG Regio.
Publicații partenere: Banatul Azi, Express de Banat, Info Sud-Est, Gazeta de Dimineață, Jurnalul Văii Jiului, Inroman.ro, Liber în Teleorman, Vrancea24, Obiectiv – Vocea Brăilei, Zi de Zi – Târgu Mureș, Monitorul de Suceava, Harghita Nepe, Cluj Today, Revista 22, Arad24.net, Transilvania Business.
Despre Freedom House România
Freedom House România este o organizație non-profit, nepartinică, ce promovează libertatea, drepturile fundamentale ale omului și valorile democrației, ale statului de drept și ale bunei guvernări. Din 1998, ne concentrăm pe: profesionalizarea presei și specializarea jurnaliștilor; apărarea drepturilor omului și promovarea acțiunilor cu caracter social; consolidarea statului de drept și îmbunătățirea calității actului de justiție; creșterea capacităților manageriale și de comunicare ale administrației publice locale și centrale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

150 de manageri, programatori, specialiști HR și marketing din peste 20 de companii de IT din România participă la Regatta IT 2018

Articolul următor

Primul tractor agricol românesc, lansat în toamnă, la Reghin

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share