Arad București Cluj Constanța Fonduri Europene Harghita Mureș Slider Timiș

Freedom House România dedică un nou proiect jurnaliștilor

Freedom House România dedică un nou proiect jurnaliștilor, cu precădere celor din presă locală: “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, co-finanţat de Comisia Europeană prin DG Regio, se arată într-un comunicat al asociaţiei. Proiectul cuprinde seminarii, dezbateri locale și aproape 300 de articole despre ce se întâmplă în România cu banii veniți de la CE.

Proiectul a debutat vineri, 27 iulie, cu un seminar de două zile care a reunit jurnaliști, specialiști în domeniul gestionării și controlului fondurilor europene și experți în achiziții publice pentru a-i specializa pe ziariști în domeniul fondurilor europene structurale și de investiții (FESI). Duminică, după două zile de seminar, ziariștii au aflat mult mai multe lucruri despre problemele cu care se confruntă România în gestionarea acestor bani care reprezintă o miză importantă pentru dezvoltarea economică și socială a țării. Că urmare, începînd din luna septembrie, în articolele publicate pe teme europene, cei peste 30 de ziariști implicați în proiect vor avea răspunsuri la întrebări precum: Care este rolul politicii de coeziune? Cum sunt finanțate proiectele? Cum promovăm bunele practici și reducerea birocrației pentru îmbunătățirea transparenței, accesibilității și eficientizării fondurilor de coeziune? Cum asigurăm vizibilitatea proiectelor finanțate? Cum creștem impactul acestor bani pentru România?
Printre obiectivele proiectului, mai amintim: promovarea unei mai bune înțelegerii a rolului politicii de coeziune, creșterea nivelului de informație cu privire la proiectele finanțate de Uniunea Europeană; încurajarea dialogului privind politica de coeziune; promovarea schimbării de bune practici și reducerea birocrației pentru îmbunățățirea transparenței, accesibilității și eficientizării fondurilor de coeziune; diseminarea informației despre modul de accesare a fondurilor europene ca și despre proiectele finanțate prin fonduri de coeziune (finalizate sau în curs de desfășurare).
Parteneri în acest demers sunt: RFI – Radio France Internaționale România, Transilvania Reporter (Cluj-Napoca), Gazeta de Sud (Craiova), Viața Liberă (Galați) și Ziarul de Iași.
Finanțator: Comisia Europeană, prin DG Regio.
Publicații partenere: Banatul Azi, Express de Banat, Info Sud-Est, Gazeta de Dimineață, Jurnalul Văii Jiului, Inroman.ro, Liber în Teleorman, Vrancea24, Obiectiv – Vocea Brăilei, Zi de Zi – Târgu Mureș, Monitorul de Suceava, Harghita Nepe, Cluj Today, Revista 22, Arad24.net, Transilvania Business.
Despre Freedom House România
Freedom House România este o organizație non-profit, nepartinică, ce promovează libertatea, drepturile fundamentale ale omului și valorile democrației, ale statului de drept și ale bunei guvernări. Din 1998, ne concentrăm pe: profesionalizarea presei și specializarea jurnaliștilor; apărarea drepturilor omului și promovarea acțiunilor cu caracter social; consolidarea statului de drept și îmbunătățirea calității actului de justiție; creșterea capacităților manageriale și de comunicare ale administrației publice locale și centrale.

Related posts

Business rEvolution: Cum contribuie digitalizarea la dezvoltarea afacerilor.

Ionut Oprea

Neştiuta „Deltă” a Transilvaniei

Stefana Muresan

Turda va avea un drum cu 4 benzi, din bani europeni

Stefana Muresan

Asocierea Itinera – Retter Projectmanagement, câştigătoarea contractului de 44,6 milioane de euro, fără TVA, pentru realizarea tronsonului de autostradă Târgu Mureş – Ungheni

redactia

Caparol – calitate, inovație, gamă complexă de produse și design

Stefana Muresan

Kromberg & Schubert recrutează 100 de oameni pentru fabrica din Nădab, Arad

Stefana Muresan

ATENOR launches an office project in Warsaw (Poland)

Ionut Oprea

Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din România, lansată oficial

Traian Dan

Autostrada spre granița cu Ungaria, validată la achiziția publică

Nora Dumitrescu

UBB – prima universitate din România în clasamentul Times Higer Education-Emerging Economies

Stefana Muresan

Ministrul Fondurilor Europene: Banii europeni pentru cercetare trebuie să producă un impact real în economia românească

Papuc Irina

MUREȘ: Green Residence – un proiect rezidențial la cel mai înalt nivel!

Ligia Voro

Agenţia Klain lansează o serie de pachete speciale pentru IMM-uri prin LeasingWEB

A. I.

Narcis Neaga, generalul CNAIR, a demisionat. 12 directori în 12 ani

Ligia Voro

Bucharest- skyline transformation 2025: The Arc, a new signature for Bucharest

Ionut Oprea

Tax & Finance Forum se mută în online! Aflați totul despre noul context legislativ și fiscal pe 17-18 iunie 2020

Papuc Irina

Centura de Est a municipiului Arad, cel mai mare proiect de infrastructură al Regiunii de Vest, aproape de finanțare europeană

redactia

MS | Transilvania, raiul brânzeturilor de calitate (III) – Telemeaua de Ibănești

Transilvania Business

680 de milioane de euro fonduri UE, pentru fermieri, prin PNDR 2020

Stefana Muresan

New images of how Bucharest’s J8 Office Park will look when completed

Papuc Irina

Drumul ce leagă Oradea de Autostrada Transilvania costă 150 milioane euro

Traian Dan

TC Capital lansează proiectul Hyperion Towers

Ionut Oprea

Antreprenorul – clientul anului 2018 în rezidențial

redactia

Maravela|Asociații alături de grupul american Standex

Ionut Oprea

Leave a Comment