Arad București Cluj Constanța Fonduri Europene Harghita Mureș Slider Timiș

Freedom House România dedică un nou proiect jurnaliștilor

Freedom House România dedică un nou proiect jurnaliștilor, cu precădere celor din presă locală: “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, co-finanţat de Comisia Europeană prin DG Regio, se arată într-un comunicat al asociaţiei. Proiectul cuprinde seminarii, dezbateri locale și aproape 300 de articole despre ce se întâmplă în România cu banii veniți de la CE.

Proiectul a debutat vineri, 27 iulie, cu un seminar de două zile care a reunit jurnaliști, specialiști în domeniul gestionării și controlului fondurilor europene și experți în achiziții publice pentru a-i specializa pe ziariști în domeniul fondurilor europene structurale și de investiții (FESI). Duminică, după două zile de seminar, ziariștii au aflat mult mai multe lucruri despre problemele cu care se confruntă România în gestionarea acestor bani care reprezintă o miză importantă pentru dezvoltarea economică și socială a țării. Că urmare, începînd din luna septembrie, în articolele publicate pe teme europene, cei peste 30 de ziariști implicați în proiect vor avea răspunsuri la întrebări precum: Care este rolul politicii de coeziune? Cum sunt finanțate proiectele? Cum promovăm bunele practici și reducerea birocrației pentru îmbunătățirea transparenței, accesibilității și eficientizării fondurilor de coeziune? Cum asigurăm vizibilitatea proiectelor finanțate? Cum creștem impactul acestor bani pentru România?
Printre obiectivele proiectului, mai amintim: promovarea unei mai bune înțelegerii a rolului politicii de coeziune, creșterea nivelului de informație cu privire la proiectele finanțate de Uniunea Europeană; încurajarea dialogului privind politica de coeziune; promovarea schimbării de bune practici și reducerea birocrației pentru îmbunățățirea transparenței, accesibilității și eficientizării fondurilor de coeziune; diseminarea informației despre modul de accesare a fondurilor europene ca și despre proiectele finanțate prin fonduri de coeziune (finalizate sau în curs de desfășurare).
Parteneri în acest demers sunt: RFI – Radio France Internaționale România, Transilvania Reporter (Cluj-Napoca), Gazeta de Sud (Craiova), Viața Liberă (Galați) și Ziarul de Iași.
Finanțator: Comisia Europeană, prin DG Regio.
Publicații partenere: Banatul Azi, Express de Banat, Info Sud-Est, Gazeta de Dimineață, Jurnalul Văii Jiului, Inroman.ro, Liber în Teleorman, Vrancea24, Obiectiv – Vocea Brăilei, Zi de Zi – Târgu Mureș, Monitorul de Suceava, Harghita Nepe, Cluj Today, Revista 22, Arad24.net, Transilvania Business.
Despre Freedom House România
Freedom House România este o organizație non-profit, nepartinică, ce promovează libertatea, drepturile fundamentale ale omului și valorile democrației, ale statului de drept și ale bunei guvernări. Din 1998, ne concentrăm pe: profesionalizarea presei și specializarea jurnaliștilor; apărarea drepturilor omului și promovarea acțiunilor cu caracter social; consolidarea statului de drept și îmbunătățirea calității actului de justiție; creșterea capacităților manageriale și de comunicare ale administrației publice locale și centrale.

Related posts

Summit-ul din Sibiu va decide Strategia Uniunii Europene 2019-2024

Stefana Muresan

Bucharest- skyline transformation 2025 | Colliers – Bucharest office market: more and taller is still better

Ionut Oprea

Otopeniul are pasageri interni cât Clujul, Timișoara și Iașiul la un loc

Nora Dumitrescu

Adaptarea strategiilor la industrii diferite: super puteri în HR

Nicolae Pop

HAGAG demarează lucrările la H VICTORIEI 109

Stefana Muresan

Vodafone România și-a prezentat performanțele și obiectivele strategice

Traian Dan

Wizz Air anunță extinderea operațiunilor din Sibiu

Nicolae Pop

Endava vinde divizia fintech

Ligia Voro

UiPath la forumul economic franco-român – “Poveștile care schimbă jocul”

Ligia Voro

Micii producători bihoreni și-au mutat afacerile pe internet

Traian Dan

Regele Mihai, simbolul demnității noastre uitate

Stefana Muresan

Grupul Inditex și-a activat magazinele Zara din Vivo Cluj

Nora Dumitrescu

CNAIR: S-a semnat contractul cu italienii de la Tirrena Scavi pentru proiectarea şi execuţia variantei de ocolire sud a Timișoarei, contract de 58 de mil. euro fără TVA

redactia

TRAMECO, Drum Asfalt și LEMACONS, reabilitează Şcoala nr. 11 din Oradea

Traian Dan

Muzeul Ţării Crişurilor, reabilitat cu 4 milioane euro din fonduri europene

Stefana Muresan

B | Uniunea Europeană şi viitorul economiei globale: a conduce sau a fi condus

CJ | Top playerii magazinelor online isi vand povestile in aceasta toamna!

UVT, premiată pentru integritate, bună guvernanță și responsabilitate socială

Stefana Muresan

CFR vrea să reabiliteze calea ferată Caransebeş – Timişoara – Arad, pentru a se circula cu 160 de kilometri la oră

Robert Bloancă

Invest Quest, la final. Premiu de 5.000 de lei din partea Rotary District 2241

Ligia Voro

CJ Alba a obținut finanțare pentru redeschiderea policlinicii Spitalului Județean Alba

Ligia Voro

Primarii reședințelor de județ din Regiunea Vest, acorduri prin care vor putea primi finanțări de 150,37 milioane euro

Stefana Muresan

Lucrări de modernizare a 80 km de cale ferată, între Simeria şi Arad, cu o valoare de circa 770 mil euro, pentru trenuri cu viteză de până la 160 km/h

Stefana Muresan

Voluntariat pe motociclete: jandarmii bihoreni duc medicamente cazurilor urgente

Traian Dan

Leave a Comment