Arad București Cluj Constanța Fonduri Europene Harghita Mureș Slider Timiș

Freedom House România dedică un nou proiect jurnaliștilor

Freedom House România dedică un nou proiect jurnaliștilor, cu precădere celor din presă locală: “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, co-finanţat de Comisia Europeană prin DG Regio, se arată într-un comunicat al asociaţiei. Proiectul cuprinde seminarii, dezbateri locale și aproape 300 de articole despre ce se întâmplă în România cu banii veniți de la CE.

Proiectul a debutat vineri, 27 iulie, cu un seminar de două zile care a reunit jurnaliști, specialiști în domeniul gestionării și controlului fondurilor europene și experți în achiziții publice pentru a-i specializa pe ziariști în domeniul fondurilor europene structurale și de investiții (FESI). Duminică, după două zile de seminar, ziariștii au aflat mult mai multe lucruri despre problemele cu care se confruntă România în gestionarea acestor bani care reprezintă o miză importantă pentru dezvoltarea economică și socială a țării. Că urmare, începînd din luna septembrie, în articolele publicate pe teme europene, cei peste 30 de ziariști implicați în proiect vor avea răspunsuri la întrebări precum: Care este rolul politicii de coeziune? Cum sunt finanțate proiectele? Cum promovăm bunele practici și reducerea birocrației pentru îmbunătățirea transparenței, accesibilității și eficientizării fondurilor de coeziune? Cum asigurăm vizibilitatea proiectelor finanțate? Cum creștem impactul acestor bani pentru România?
Printre obiectivele proiectului, mai amintim: promovarea unei mai bune înțelegerii a rolului politicii de coeziune, creșterea nivelului de informație cu privire la proiectele finanțate de Uniunea Europeană; încurajarea dialogului privind politica de coeziune; promovarea schimbării de bune practici și reducerea birocrației pentru îmbunățățirea transparenței, accesibilității și eficientizării fondurilor de coeziune; diseminarea informației despre modul de accesare a fondurilor europene ca și despre proiectele finanțate prin fonduri de coeziune (finalizate sau în curs de desfășurare).
Parteneri în acest demers sunt: RFI – Radio France Internaționale România, Transilvania Reporter (Cluj-Napoca), Gazeta de Sud (Craiova), Viața Liberă (Galați) și Ziarul de Iași.
Finanțator: Comisia Europeană, prin DG Regio.
Publicații partenere: Banatul Azi, Express de Banat, Info Sud-Est, Gazeta de Dimineață, Jurnalul Văii Jiului, Inroman.ro, Liber în Teleorman, Vrancea24, Obiectiv – Vocea Brăilei, Zi de Zi – Târgu Mureș, Monitorul de Suceava, Harghita Nepe, Cluj Today, Revista 22, Arad24.net, Transilvania Business.
Despre Freedom House România
Freedom House România este o organizație non-profit, nepartinică, ce promovează libertatea, drepturile fundamentale ale omului și valorile democrației, ale statului de drept și ale bunei guvernări. Din 1998, ne concentrăm pe: profesionalizarea presei și specializarea jurnaliștilor; apărarea drepturilor omului și promovarea acțiunilor cu caracter social; consolidarea statului de drept și îmbunătățirea calității actului de justiție; creșterea capacităților manageriale și de comunicare ale administrației publice locale și centrale.

Related posts

Primul spital privat cu servicii integrate, Regina Maria, aproape finalizat. Investiție de peste 15 mil. euro

redactia

Zalăul se modernizează cu 238 de milioane de la UE

Nora Dumitrescu

Un tânăr din Brașov investește 1,7 milioane de euro într-o fermă de bovine. A doua

Papuc Irina

CCIA Arad – parteneriate pentru a veni în sprijinul celor care accesează Programul StartUp Nation

Stefana Muresan

ADR Centru: Alte 17 firme, contracte de finantare nerambursabila de peste 80 milioane lei

Stefana Muresan

Lucian Anghel (BVB): "Dacă bursa ar fi un barometru, putem spune că economia românească a duduit în 2017"

Stefana Muresan

România reprezentată la reuniunea Consiliului General al WCF

Traian Dan

Proiect de peste 3 mil. de euro pentru a stabili dacă vinul este fals, dezvoltat de cerectătorii clujeni

Stefana Muresan

Cele mai sigure și cele mai nesigure orașe din România

Stefana Muresan

Tehnologia și transformările digitale în centrul atenției la Cluj Business Days 2019

Ligia Voro

Dr. Oana Taban, Fondator și Director General Dent Estet: “Strategia noastră este să menținem și în anii următori ritmul de creștere exponențială și consistentă față de competitori și față de evoluția pieței”

Stefana Muresan

Noi modificări legislative importante in domeniul constructilor si al urbanismului

Ionut Oprea

Primul sirop românesc certificat internațional

Ligia Voro

Cluj-Napoca investește zeci de milioane de euro în tramvaie și troleibuze noi

Stefana Muresan

Aliz Kosza şi dimensiunile echilibrului în leadership

redactia

ELBI Electric & Lighting – 38 milioane euro, cifra de afaceri la 9 luni

Ionut Oprea

POZITIV TB: Cătălin Briciu, cofondator Linnify – „Industria IT din România va trece treptat înspre dezvoltarea de produse proprii”

Ion Surdu

Rezultate negative record pentru hotelurile din România. Pandemia și restricțiile au prăbușit cererea din partea turiștilor străini.

Papuc Irina

Investiție de 500 de milioane de euro în Spitalul Regional de Urgență Cluj

Nora Dumitrescu

Grupul Elvetian Ameropa AG, alianta strategica cu Promat Comimpex si Agroind Cauaceu pentru a sustine dezvoltarea fermierilor

redactia

Cadastrare gratuită pentru şase comune bihorene

Traian Dan

Povestea românească a roșiilor din Valea Largă – Mureş

Ligia Voro

1.800 de români pleacă la muncă în Germania de la Cluj

Nora Dumitrescu

eMobility: Parteneriat strategic E.ON şi Nissan pentru vehicule electrice

Ligia Voro

Leave a Comment