Agricultura Antreprenori Industrie Investitii Mureș Slider

Primul tractor agricol românesc, lansat în toamnă, la Reghin

Compania reghineană IRUM SA pregăteşte lansarea în această toamnă a primului tractor agricol românesc. Este un vis pe care Mircea Oltean, directorul general al companiei, l-a făcut public încă înainte de a dezvolta în Oraşul Viorilor centrul de cercetare în producţia de tractoare şi utilaje agricole iFOR, de altfel primul fondat de un antreprenor local după 1990.
 
“Visul de a produce la Reghin un tractor în întregime românesc, cu motor, cutie de viteze, transmisie şi şasiu dezvoltate de inginerii noştri va deveni realitate în următorii ani de zile. A fost nevoie de realizarea unui centru de cercetare şi dezvoltare pentru a putea crea produse complexe şi de a lansa noi utilaje pe piaţă”, spunea Mircea Oltean, directorul general al IRUM SA Reghin, companie producătoare de tractoare agricole şi forestiere, într-un articol realizat de revista Transilvania Business anul trecut.
Visul este mult mai aproape de realitate, deoarece chiar în această toamnă, potrivit informaţiilor apărute în presa centeală, la Reghin va fi lansat primul tractor românesc, realizat integral pe plan local.
Iar totul a pornit din “laboratorul” dezvoltat la Reghin, mai exact centrul de cercetare iFOR. Acum trei ani, IRUM a inaugurat centrul de cercetare iFOR, primul centru de cercetare în producţia de tractoare şi utilaje agricole înfiinţat de un antreprenor local după 1990. Construcţia centrului a durat 21 de luni şi a presupus o investiţie totală de 11,9 milioane de lei (circa 2,7 milioane de euro), cofinanţată parţial printr-un proiect european de 6,4 milioane de lei, din care 2,2 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile.
Compania produce la Reghin tractoare şi utilaje TAF, utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora.
Singurul producător român de utilaje forestiere, IRUM Reghin, arată o poftă deosebită pentru exporturi, construind o rețea impresionantă de dealeri în țări din Europa și, din 2017, chiar în America de Sud (Chile). Utilajele construite la Reghin, cu un foarte bun raport calitate-preț, sunt tot mai apreciate în țări cu industrie forestieră activă. În acest moment, compania producătoare de TAF-uri și tractoare agricole are dealeri în Franța, Belgia, Germania, Slovenia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Spania și Chile, iar în următorii 5 ani își propune să identifice dealeri în Rusia, Slovacia, Africa de Sud, Argentina si Uruguay.
Produsele de bază pe care IRUM le comercializează prin intermediul acestor dealeri sunt TAF-urile (tractoarele articulate forestiere), care pot fi echipate cu o serie de accesorii în funcție de necesitățile fiecărei piețe în parte.
În 2017, IRUM SA a înregistrat o cifră de afaceri de 93,67 de milioane de lei, în creştere de la 72 de milioane de lei cât a raportat în anul precedent, ceea ce înseamnă o majorare de peste 20 %. Profitul net al companiei a fost anul trecut de 7,87 de milioane de lei. Potrivit raportărilor la Finanţe, compania a avut o medie de 422 de angajaţi în 2017. (S. G.)
 

Related posts

Lista cu primii 20 contribuabili la bugetul municipiului Satu Mare care însumează o cifră de afaceri de 1 mld. de euro și peste 15.000 angajați

Stefana Muresan

Acțiuni ale ROMGAZ pentru deblocarea investiției de la Centrala de la Iernut

Ligia Voro

Belgienii de la VCST Automotive Production Alba, cifră de afaceri de 13,2 mil. euro în S1

Stefana Muresan

A Hungarian development of record value is appearing at MIPIM 2019

Stefana Muresan

Un orădean a scăpat de un credit de circa 52.000 de franci prin negociere

Traian Dan

Crișul Shopping Center Oradea și-a deschis porțile pentru cumpărători

Traian Dan

De la orașele inteligente, la geometria satului – ArchiTECHture Conference&Expo 2017

Stefana Muresan

Revista Vinul.Ro apare lunar în română și engleză, cu recomandări de locuri, oameni și gusturi bune

Stefana Muresan

Blocarea programului Laptele şi Cornul din cauza coronavirusului a umplut depozitele unui producător din Timiş cu 600 de tone de produse

Robert Bloancă

Start la lucrările Parcului Industrial Săcueni Bihor

Traian Dan

Cele mai profitabile afaceri cu tranzacţii imobiliare din Mureş

Stefana Muresan

Automobile Bavaria Group, creșteri spectaculoase!

Stefana Muresan

Tenaris a introdus un sistem informatic de gestionare a cheltuielilor

Nora Dumitrescu

MADR susține învățământul liceal agricol începând cu acest an școlar

Stefana Muresan

Airbus Helicopters, angajări masive la Brașov

Stefana Muresan

Lanțul de cafenele Ted’s se extinde în stradă la Cluj

Nora Dumitrescu

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România și-a desemnat conducerea pentru un nou mandat

Stefana Muresan

Defileul Crişului Repede – Valea Iadului, un documentar de excepţie

Traian Dan

Agricultură după reţetă nemţească la Husasău de Tinca

Traian Dan

Reuniunea zonală “Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri!”

Ligia Voro

Apa minerală naturală carbogazificată Stânceni premiată cu aur de Monde Selection

Nicolae Pop

Cecilia Tudor devine, de la 1 martie 2020, noul director de comunicare și responsabilitate socială aI Groupe Renault România

Nicolae Pop

Aproximativ 300 de specialisti, la Congresul european de patologie veterinară organizat de USAMV Cluj

redactia

Compania Canadiană Celestica face concedieri colective la Borş

Traian Dan

1 comment

Dublă aniversare – IRUM și MAVIPROD, la Reghin – Transilvania Business – Sursa ta de informatii Economice 29 August 2018 at 11:30

[…] Compania IRUM Reghin aniversează, săptămâna viitoare, 65 de ani de la fondarea companiei și 25 de ani de la înființarea firmei MAVIPROD. În cadrul evenimentului aniversar va fi anunțată oficial pregătirea lansării pentru primul tractor agricol 100 % românesc, un proiect special pentru Anul Centenarului. Evenimentul va avea loc în 7 septembrie, la Fabrica IRUM din Reghin. Despre lansarea primului tractor agricol românesc puteți citi mai multe AICI. […]

Reply

Leave a Comment