Agricultura Industrie Ultimele stiri

Cooperativa Țara Mea absoarbe divizia de livestock a Hunland România și începe procedurile pentru adeziunea Premium Porc

*Țara Mea pune bazele primei divizii de livestock din România.
*Fără să se sperie de pesta porcină, trei jucători importanți din piată își unesc forțele, sub umbrela Țara Mea.
Cooperativa Țara Mea și Hunland România au semnat un parteneriat prin care întreaga capacitate de producție a diviziei Hunland pe România intră sub umbrela Țara Mea. Conform parteneriatului, Hunland România devine membru cu drepturi depline în cooperativă. Semnatarii acordului preconizează creșteri anuale de cateva milioane de euro, pentru toate părtile implicate și în același timp asigură o calitate incontestabilă a cărnii de porc românești care ajunge pe rafturile magazinelor.
“Hunland va furniza material genetic de cea mai bună calitate în fermele proprii ale cooperativei și va administra întregul proces de creștere și îngrășare. Știm deja că este un partener de încredere și suntem bucuroși că e un partener pe care îl putem sprijini și în același timp, pe care ne putem baza. Producția integrată a început să prindă contur în România si ne îndreptăm spre direcția corectă: aceea de a fi mai puțin dependeți de import” (Florin Burculescu, Presedinte Coooperativa Tara Mea)
“Suntem optimiști privind acest parteneriat. Este un pas extrem de important pentru noi si, dealtfel, pentru intreaga industrie a carnii de porc romaneasca. Ma voi implica in acest program si voi depune toate diligentele pentru implementarea lui, cu maximum de seriozitate si profesionalism. » (Cristian Tocanel, director Hunland Romania).
“Suntem onorati de parteneriatul cu Tara Mea. Cred cu tarie ca acest gen de cooperare, de lucru integrat, este modul in care intreaga productie va fi organizata pe viitor. Suntem parteneri puternici si acesta este atuul care garanteaza calitatea. Suntem prezenti de 18 ani in Romania si credem ca productia de porci se muta de la firme individuale la productie integrata, adica exact partea pe care o vom asigura pentru Tara Mea. Primul obiectiv este sa facem productia din romania mai puternica si mai sigura, dar mai ales mai putin dependenta de import. » (Dennis Hermkens, Import-Export Manager Hunland )
Premium Porc demarează procedura de intrare în Cooperativa Țara Mea
Premium Porc Group, unul din cei mai mari producători de porci din Romania cu ferme în mai multe județe, a depus cererea de adeziune la Cooperativa Țara Mea pentru o parte a unităților de productie. În perioada următoare, se vor demara procedurile de auditare urmând ca, la finalizarea acestora, părtile să formalizeze colaborarea.
“Există un istoric foarte bun al colaborării dintre Premium Porc si Cooperativa Tara Mea, iar un pas firesc in sensul intaririi acestei relatii l-ar constitui adeziunea la Cooperativa. Avem convingerea ca in aceasta formula vom reusi sa promovam cu mai mare succes consumul de produse romanesti ceea ce va conduce implicit la dezvoltarea sectorului national al productiei de carne de porc.” (Georgiana Vlad, coordonator comunicare in cadrul Premium Porc Group)
Fondată în Ungaria și Olanda, Hunland este una dintre cele mai importante companii din domeniul importului și exportului internațional de animale. Hunland deține propriile ferme pentru export, în care animalele sunt ținute și pregătite pentru transport, realizat cu flote maritime și terestre proprii, care asigură bunastarea animalelor si funcționalitatea optimă a procesului logistic. Cu o experiență de peste 25 de ani pe piață, o echipa internatională solidă și calificată, Hunland are, în prezent, o cifră de afaceri de peste 350 de milioane de euro.
Cooperativa agricolă “Ţara mea” s-a dezvoltat ca un business unic în România începând cu anul 2015. Astăzi, sub umbrela Cooperativei activează aproximativ 350 de fermieri cu activităţi de la cultivarea legumelor , la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc şi pasăre. Aceştia s-au constituit într-o Cooperativă cu acelaşi nume, într-un proiect inspirat de modele din Spania, Franţa, Italia şi România comunistă. Scopul Cooperativei este, pe de o parte, să crească producția și consumul de produse românești, autohtone și sănătoase, cu o calitate net superioară celor din import, și pe de altă parte, să susțină o creștere economică sănătoasă atât pentru producătorii români cât și pentru economia țării.

Related posts

Auchan și-a deschis primul său supermarket din Transilvania

Nora Dumitrescu

Consumatorii din Sălaj, îndemnați de stat să achite cu cardul

Nora Dumitrescu

Antreprenori din diaspora şi din ţară, reuniți la Alba Iulia, la summitut RePatriot

redactia

Dată stabilită: Shopping City Târgu Mureș se va deschide în martie 2020

Ligia Voro

Synevo, 14 centre de recoltare amplasate în vestul țării

redactia

Delicatesele Transilvaniei, magnet pentru turiștii străini

Ligia Voro

Carrefour a lansat cea de-a treia ediție a programului „Creștem România BIO”

Traian Dan

Blocaj înlăturat pe Autostrada Sebeș – Turda. Se mută stâlpii de tensiune

Nora Dumitrescu

ADR Centru: Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, proiect de peste 15 mil. lei

Stefana Muresan

Sectorul din Autostrada A3 Biharia – Borș se inugurează în 4 septembrie

Traian Dan

Conferința anuală a DAFCOCHIM Agro: Pământul, obiectivul ADAMA

Ligia Voro

Drumul care leagă Oradea de Autostrada Transilvania, gata de licitație

Traian Dan

S IMMO AG: Very strong first half of 2017

Ionut Oprea

Ikea, magazine în Timișoara și Brașov, până în 2020

Stefana Muresan

APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor

Ion Surdu

Cel mai mare centru de distribuție carburanţi din vest, la Arad; investiție OMV de peste 17 mil. euro

Stefana Muresan

Fermierii vor declararea stării de calamitate și amânarea ratelor prin două ordonanțe

Traian Dan

Peste 500.000 mp se adaugă stocului de birouri din București în 2019 și în 2020

Ionut Oprea

Grad de ocupare de aproape 100% în weekend la Complex President din Băile Felix

Traian Dan

Cities of Tomorrow #8 – New waves of urban migration acum online -1 Septembrie 2020

Papuc Irina

CJ Sibiu, demersuri pentru noul spital judetean

Stefana Muresan

Turiștii străini ocolesc Transilvania

Nora Dumitrescu

Cursurile gratuite TechTalent Growth încep din data de 9 noiembrie

Traian Dan

Statele Unite au angajat un român pentru strategia de imagine a Americii în lume

redactia

Leave a Comment