Agricultura Industrie Ultimele stiri

Cooperativa Țara Mea absoarbe divizia de livestock a Hunland România și începe procedurile pentru adeziunea Premium Porc

*Țara Mea pune bazele primei divizii de livestock din România.
*Fără să se sperie de pesta porcină, trei jucători importanți din piată își unesc forțele, sub umbrela Țara Mea.
Cooperativa Țara Mea și Hunland România au semnat un parteneriat prin care întreaga capacitate de producție a diviziei Hunland pe România intră sub umbrela Țara Mea. Conform parteneriatului, Hunland România devine membru cu drepturi depline în cooperativă. Semnatarii acordului preconizează creșteri anuale de cateva milioane de euro, pentru toate părtile implicate și în același timp asigură o calitate incontestabilă a cărnii de porc românești care ajunge pe rafturile magazinelor.
“Hunland va furniza material genetic de cea mai bună calitate în fermele proprii ale cooperativei și va administra întregul proces de creștere și îngrășare. Știm deja că este un partener de încredere și suntem bucuroși că e un partener pe care îl putem sprijini și în același timp, pe care ne putem baza. Producția integrată a început să prindă contur în România si ne îndreptăm spre direcția corectă: aceea de a fi mai puțin dependeți de import” (Florin Burculescu, Presedinte Coooperativa Tara Mea)
“Suntem optimiști privind acest parteneriat. Este un pas extrem de important pentru noi si, dealtfel, pentru intreaga industrie a carnii de porc romaneasca. Ma voi implica in acest program si voi depune toate diligentele pentru implementarea lui, cu maximum de seriozitate si profesionalism. » (Cristian Tocanel, director Hunland Romania).
“Suntem onorati de parteneriatul cu Tara Mea. Cred cu tarie ca acest gen de cooperare, de lucru integrat, este modul in care intreaga productie va fi organizata pe viitor. Suntem parteneri puternici si acesta este atuul care garanteaza calitatea. Suntem prezenti de 18 ani in Romania si credem ca productia de porci se muta de la firme individuale la productie integrata, adica exact partea pe care o vom asigura pentru Tara Mea. Primul obiectiv este sa facem productia din romania mai puternica si mai sigura, dar mai ales mai putin dependenta de import. » (Dennis Hermkens, Import-Export Manager Hunland )
Premium Porc demarează procedura de intrare în Cooperativa Țara Mea
Premium Porc Group, unul din cei mai mari producători de porci din Romania cu ferme în mai multe județe, a depus cererea de adeziune la Cooperativa Țara Mea pentru o parte a unităților de productie. În perioada următoare, se vor demara procedurile de auditare urmând ca, la finalizarea acestora, părtile să formalizeze colaborarea.
“Există un istoric foarte bun al colaborării dintre Premium Porc si Cooperativa Tara Mea, iar un pas firesc in sensul intaririi acestei relatii l-ar constitui adeziunea la Cooperativa. Avem convingerea ca in aceasta formula vom reusi sa promovam cu mai mare succes consumul de produse romanesti ceea ce va conduce implicit la dezvoltarea sectorului national al productiei de carne de porc.” (Georgiana Vlad, coordonator comunicare in cadrul Premium Porc Group)
Fondată în Ungaria și Olanda, Hunland este una dintre cele mai importante companii din domeniul importului și exportului internațional de animale. Hunland deține propriile ferme pentru export, în care animalele sunt ținute și pregătite pentru transport, realizat cu flote maritime și terestre proprii, care asigură bunastarea animalelor si funcționalitatea optimă a procesului logistic. Cu o experiență de peste 25 de ani pe piață, o echipa internatională solidă și calificată, Hunland are, în prezent, o cifră de afaceri de peste 350 de milioane de euro.
Cooperativa agricolă “Ţara mea” s-a dezvoltat ca un business unic în România începând cu anul 2015. Astăzi, sub umbrela Cooperativei activează aproximativ 350 de fermieri cu activităţi de la cultivarea legumelor , la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc şi pasăre. Aceştia s-au constituit într-o Cooperativă cu acelaşi nume, într-un proiect inspirat de modele din Spania, Franţa, Italia şi România comunistă. Scopul Cooperativei este, pe de o parte, să crească producția și consumul de produse românești, autohtone și sănătoase, cu o calitate net superioară celor din import, și pe de altă parte, să susțină o creștere economică sănătoasă atât pentru producătorii români cât și pentru economia țării.

Related posts

Exportul de cereale prin Portul Constanța în primele 3 luni a depășit recordul de anul trecut

Ion Surdu

Un producător de mezeluri va sponsoriza două spitale clujene

Nora Dumitrescu

Apulum Alba Iulia – de la cadouri pentru Castro, Gaddafi și Kim Ir Sen, la afaceri de zeci de milioane de euro pe piața liberă

redactia

EXCLUSIV: Viziunea noului director al CN Aeroporturi București, George-Alexandru Ivan – INTERVIU

Stefana Muresan

Președintele Consiliului Concurenței la PRIA Competition Conference

Papuc Irina

Facebook lansează Messenger Rooms: aplicația de chat devine un instrument mult mai competitiv

Ion Surdu

Continental Anvelope extinde tehnologia de tratare a emisiilor olfactive in fabrica din Timisoara

Stefana Muresan

Endava vinde divizia fintech

Ligia Voro

E.ON România – Peste 80 de kilometri din reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Mureş, modernizați în anul 2018

redactia

Economiștii de la Babeș-Bolyai au luat două premii AFER

Nora Dumitrescu

O româncă, în premieră, în echipa de conducere a Asociaţiei Europene de Robotică

Stefana Muresan

AB | Transilvania, raiul branzeturilor de calitate (IV) – Puturoasa de Trascău

Leoni, panuri mari în Bistrița: rămâne cu aproximativ 5.500 de angajați și face pasul spre cablurile high voltage

redactia

FOTO: Maurer Imobiliare a demarat lucrările pentru ansamblul Maurer Residence Târgu Mureș

redactia

Building Permit obtained for the UP-SITE BUCHAREST project

Papuc Irina

Condiții civilizate pentru comercianți și cumpărători în Piața Mare din Satu Mare

Traian Dan

Lotul 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, aproape finalizat de Tirrena Scavi

Stefana Muresan

Succesul în afaceri, varianta pentru oameni pragmatici

Ionel Albu

Sală polivalentă la Blaj, investiţie de 2 milioane de euro

Stefana Muresan

Investiție într-un lac destinat pescuitului la păstrăv în Cluj

Nora Dumitrescu

Turcii care produc frigidere în România, credit de 178 mil. euro de la BERD

Stefana Muresan

Georgică Cornu, reales Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș

Stefana Muresan

Techsylvania 2017 – casual smart for the tech culture in Ro

Stefana Muresan

A patra ediție a Caravanei mobilității a ajuns la Sibiu

Stefana Muresan

Leave a Comment