Bihor Ultimele stiri

Piață de peste opt hectare dedicată Centenarului, construită de Primăria Oradea

Primăria Oradea construieşte prin Administraţia Domeniului Public (ADP) o nouă piaţă Obor, de peste opt hectare, care va fi numită Piaţa 100, în cinstea Centenarului, investiţia fiind în valoare de aproape şapte milioane de lei şi urmând a fi inaugurată pe 1 octombrie.
Prin denumirea de Piaţa 100 se doreşte a fi evocate momentul istoric al desăvârşirii statului naţional român, 100 de ani de la Marea Unire de la 1918, precum şi cei 100 de ani de administraţie românească în Oradea, care se împlinesc în 2019.
Noua piaţă va înlocui vechea piaţă de vechituri sau aşa-numita piaţă Obor, vizitată duminica de peste 10.000 de orădeni, şi va avea o suprafaţă de 8,3 hectare, cu peste trei hectare mai mare decât actuala locaţie. Se construieşte pe şoseaua de centură a municipiului Oradea, vizavi de Cartierul Europa şi se află în stadiu avansat de lucrări.
Pe locul vechii pieţe, municipalitatea va construi o nouă sală a sporturilor.
Lucrările de amenajare au fost prezentate joi, în teren, de directorul ADP Bihor, Liviu Andrica. Potrivit acestuia, din suprafaţa totală, 2.000 de metri pătraţi revin construcţiilor, şi anume o clădire administrativă, 32 de chioşcuri de alimentaţie publică, fiecare de aproximativ 54 mp şi patru toalete publice, câte una la fiecare tronson. De asemenea, vor fi amenajate 1.216 locuri pentru vânzare de antichităţi, haine şi alte obiecte.
“Intenţionăm ca, anul viitor, cel puţin o parte din suprafaţa ocupată de modulele pentru antichităţi să fie acoperită, astfel încât să poată deveni funcţională în fiecare sâmbătă şi duminică, chiar dacă plouă sau ninge. Asta ar însemna venituri mai bune pentru noi, dar totodată şi pentru cetăţeni”, a precizat Liviu Andrica.
Pentru vânzarea de autoturisme vor fi destinate 860 de locuri. Tot în sectorul auto vor fi realizate alei auto şi pietonale, precum şi o parcare cu 614 locuri pentru autoturisme şi 14 locuri pentru microbuze, parcări care nu existau în vechea piaţă şi aglomerau spaţiile din vecinătăţi.
Proiectul include şi amenajarea unor spaţii verzi, împrejmuirea locaţiei cu gard de beton, precum şi introducerea utilităţilor: iluminatul public, racordare la reţeaua de apă-canal şi curent electric.
În prezent se lucrează la împrejmuirea pieţei, au început lucrările la alei, s-a turnat fundaţie şi urmează să fie turnat asfalt în zona unde va fi piaţa auto. Piaţa 100 va fi inaugurată pe 1 octombrie 2018.
Investiţia are o valoare de peste 6,9 milioane lei şi va fi realizată din bugetul municipiului Oradea. ADP Oradea intenţionează să încheie un contract cu societatea locală de transport în comun OTL, pentru a efectua, gratuit, transportul orădenilor, în fiecare sâmbătă şi duminică, spre noua Piaţă 100.

Related posts

Rezerve internaţionale în scădere la Banca Naţională a României

Traian Dan

UE semnează două acorduri cu Vietnam

Ligia Voro

Neogen investeste in Conso

Stefana Muresan

UMF Cluj introduce una dintre cele mai apreciate examinări la nivel internaţional

redactia

Agricultura de precizie devine noua normă în Corteva, compania-fanion din această industrie

redactia

Automotive Expo & B2B Meetings – Constructorii auto au nevoie de mai mulți furnizori care să producă în România

Stefana Muresan

I, Robot

Ionut Oprea

Mihai Daraban: Agricultura trebuie monitorizată prin prisma PIB-ului și mai puțin prin producția la hectar

redactia

Oameni care ne inspiră. Două exemple de succes ale Star Transmission & Star Assembly

Stefana Muresan

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, decorat cu Ordinul Soarelui Răsare

Papuc Irina

Enel deschide la Timișoara prima stație de încărcare a mașinilor electrice situată într-un aeroport

Stefana Muresan

FOTO: Brandul Herlitz aniversează 30 de ani cu o primă surpriză: programul “Profesori fericiți pentru România”  

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] The Hunting Museum in Ibăneşti, a symbol of Transylvania’s fauna

Alexandru Toth

Peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea Deltei Dunării, din fonduri europene

redactia

Grup Feroviar Român obține primul certificat european de siguranță valabil pentru operarea în două ţări – România şi Grecia

Ion Surdu

Unul din marii dezvoltatori de parcări din Europa, Interparking, a intrat pe piața timișoreană

Stefana Muresan

A fost lansat site-ul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Pagina este disponibilă în limbile română, engleză și franceză

redactia

Trei ofertanți pentru Autostrada Transilvania – Sălaj

Nora Dumitrescu

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Klaus Iohannis: „Mâine Europa va fi în România. Mâine Europa se va desena de aici, de la Sibiu”

Stefana Muresan

Un bihorean în fruntea Casei Naţionale de Pensii Publice

Traian Dan

Parcul industrial Câmpia Turzii, investitii de peste 5 milioane de euro

Stefana Muresan

Austriecii de la ÖBB intră pe piaţa de transport călători din România, cu trenuri pe ruta Viena – Cluj Napoca

redactia

Zborurile Wizz de Londra, suspendate pe două aeroporturi din Ardeal

Nora Dumitrescu

Milionarul român care a lucrat cel mai mare pământ din Europa cumpără teren în vestul țării cu banii de pe Insula Mare a Brăilei

redactia

Leave a Comment