Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piață de peste opt hectare dedicată Centenarului, construită de Primăria Oradea

Primăria Oradea construieşte prin Administraţia Domeniului Public (ADP) o nouă piaţă Obor, de peste opt hectare, care va fi numită Piaţa 100, în cinstea Centenarului, investiţia fiind în valoare de aproape şapte milioane de lei şi urmând a fi inaugurată pe 1 octombrie.
Prin denumirea de Piaţa 100 se doreşte a fi evocate momentul istoric al desăvârşirii statului naţional român, 100 de ani de la Marea Unire de la 1918, precum şi cei 100 de ani de administraţie românească în Oradea, care se împlinesc în 2019.
Noua piaţă va înlocui vechea piaţă de vechituri sau aşa-numita piaţă Obor, vizitată duminica de peste 10.000 de orădeni, şi va avea o suprafaţă de 8,3 hectare, cu peste trei hectare mai mare decât actuala locaţie. Se construieşte pe şoseaua de centură a municipiului Oradea, vizavi de Cartierul Europa şi se află în stadiu avansat de lucrări.
Pe locul vechii pieţe, municipalitatea va construi o nouă sală a sporturilor.
Lucrările de amenajare au fost prezentate joi, în teren, de directorul ADP Bihor, Liviu Andrica. Potrivit acestuia, din suprafaţa totală, 2.000 de metri pătraţi revin construcţiilor, şi anume o clădire administrativă, 32 de chioşcuri de alimentaţie publică, fiecare de aproximativ 54 mp şi patru toalete publice, câte una la fiecare tronson. De asemenea, vor fi amenajate 1.216 locuri pentru vânzare de antichităţi, haine şi alte obiecte.
“Intenţionăm ca, anul viitor, cel puţin o parte din suprafaţa ocupată de modulele pentru antichităţi să fie acoperită, astfel încât să poată deveni funcţională în fiecare sâmbătă şi duminică, chiar dacă plouă sau ninge. Asta ar însemna venituri mai bune pentru noi, dar totodată şi pentru cetăţeni”, a precizat Liviu Andrica.
Pentru vânzarea de autoturisme vor fi destinate 860 de locuri. Tot în sectorul auto vor fi realizate alei auto şi pietonale, precum şi o parcare cu 614 locuri pentru autoturisme şi 14 locuri pentru microbuze, parcări care nu existau în vechea piaţă şi aglomerau spaţiile din vecinătăţi.
Proiectul include şi amenajarea unor spaţii verzi, împrejmuirea locaţiei cu gard de beton, precum şi introducerea utilităţilor: iluminatul public, racordare la reţeaua de apă-canal şi curent electric.
În prezent se lucrează la împrejmuirea pieţei, au început lucrările la alei, s-a turnat fundaţie şi urmează să fie turnat asfalt în zona unde va fi piaţa auto. Piaţa 100 va fi inaugurată pe 1 octombrie 2018.
Investiţia are o valoare de peste 6,9 milioane lei şi va fi realizată din bugetul municipiului Oradea. ADP Oradea intenţionează să încheie un contract cu societatea locală de transport în comun OTL, pentru a efectua, gratuit, transportul orădenilor, în fiecare sâmbătă şi duminică, spre noua Piaţă 100.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antrepriză de construcţii la nivelul CNAIR care va prelua şantierele rezultate în urma unor rezilieri

Articolul următor

Rombat a plătit 4.666.300 lei ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share