Bistrița-Năsăud Industrie Lideri si afaceri Ultimele stiri

Rombat a plătit 4.666.300 lei ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice

Detalii despre tranzacția prin care ROMBAT SA a achiziționat un pachet de 35% din Prime Motors Industry, producător român de baterii Li Ion și vehicule electrice, ies acum la iveală, în urma informațiilor publicate în Monitorul Oficial.
Potrivit bistritabusiness.ro, tranzacția s-a produs la Munchen, în Germania. Aici, în 20 iunie 2018, cei doi proprietari ai Prime Motors Industry, Adrian Polec (70%) și Vicențiu Ciobanu (30%) au decis să accepte ROMBAT SA, reprezentată de Ioan Repede, ca asociat în firmă. Mutarea s-a realizat printr-o majorare de capital, compania bistrițeană venind cu 4.666.300 lei, pentru un pachet de 35% din Prime Motors. Polec și Ciobanu au rămas la final cu 45,49%, respectiv 19,49%. Cei doi l-au numit și pe Ioan Repede administrator al companiei, alături de ei. În plus, bistrițeanul a fost instalat și președinte al Consiliului de Administrație, nou creat.
„Aceasta firmă care este specializată în producția de baterii Li Ion și vehicule electrice, va fi un incubator de tehnologii de baterii noi pentru întreg grupul Metair. Acesta este unul din primii pași pe care ROMBAT îl face în dezvoltarea bateriilor pentru vehicule electrice și stocarea energiei, două domenii foarte importante ale viitorului” a explicat, la momentul tranzacției, Ioan Repede, directorul general al ROMBAT SA.

Related posts

WhatsApp Business – aplicație dedicată companiilor

Stefana Muresan

Se deschide cea mai frumoasă autostradă din România

redactia

Investiţie de 25 mil. euro pentru reabilitarea a 63 km de drumuri judeţene din Arad

Stefana Muresan

Leave a Comment