Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rombat a plătit 4.666.300 lei ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice

Detalii despre tranzacția prin care ROMBAT SA a achiziționat un pachet de 35% din Prime Motors Industry, producător român de baterii Li Ion și vehicule electrice, ies acum la iveală, în urma informațiilor publicate în Monitorul Oficial.
Potrivit bistritabusiness.ro, tranzacția s-a produs la Munchen, în Germania. Aici, în 20 iunie 2018, cei doi proprietari ai Prime Motors Industry, Adrian Polec (70%) și Vicențiu Ciobanu (30%) au decis să accepte ROMBAT SA, reprezentată de Ioan Repede, ca asociat în firmă. Mutarea s-a realizat printr-o majorare de capital, compania bistrițeană venind cu 4.666.300 lei, pentru un pachet de 35% din Prime Motors. Polec și Ciobanu au rămas la final cu 45,49%, respectiv 19,49%. Cei doi l-au numit și pe Ioan Repede administrator al companiei, alături de ei. În plus, bistrițeanul a fost instalat și președinte al Consiliului de Administrație, nou creat.
„Aceasta firmă care este specializată în producția de baterii Li Ion și vehicule electrice, va fi un incubator de tehnologii de baterii noi pentru întreg grupul Metair. Acesta este unul din primii pași pe care ROMBAT îl face în dezvoltarea bateriilor pentru vehicule electrice și stocarea energiei, două domenii foarte importante ale viitorului” a explicat, la momentul tranzacției, Ioan Repede, directorul general al ROMBAT SA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piață de peste opt hectare dedicată Centenarului, construită de Primăria Oradea

Articolul următor

Ioan Popa a făcut din Transavia un grup cu afaceri de 670 mil. lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share