Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bell Helicopter vrea să producă la Ghimbav elicoptere pentru Ministerul de Interne

Compania americană Bell Helicopter este interesată de contractul pe care Ministerul de Interne vrea să-l încheie pentru dotarea cu 22 de noi elicoptere specializate pentru situații de urgență, a declarant Joel Best, director în cadrul Bell. Reprezentantul firmei americane a detaliat că elicopterul care ar urma să fie propus va fi modelul Bell 412. Interesați de contract mai sunt și francezii de la Airbus care propun modelul H135, fostul model Eurocopter EC135 ce se află și în prezent în dotarea MAI și SMURD.
„Bell Helicopter este în mod cert interesată de această oportunitate. Avem un elicopter celebru, Bell 412, care arată foarte asemănător cu UH-1Y Venom, dar e un elicopter diferit, e mai mic, nu are același raport putere/greutate și nu e înarmat pentru luptă, dar este folosit de mai multe armate moderne. Canadienii îl folosesc sub denumirea de Griffin, este implicat chiar acum în Afganistan”, a declarat într-un interviu acordat HotNews.ro, Joel Best, Director Global Business Development Europe în cadrul Bell.
„Elicopterul se descurcă foarte bine în operațiuni interne, e o platformă remarcabilă pentru instrumente, operează în orice condiții meteo, în orice fel de spațiu aerian. E un model foarte eficient din punct de vedere al costului, sustenabil, care ar fi foarte potrivit pentru România”, a mai spus Best.
Ministerul de Interne a anunțat că dorește suplimentarea dotării Inspectoratului General de Aviaţie cu 22 de elicoptere şi cu cel puţin un simulator de zbor. Conform informațiilor de la autorități, achiziția va viza elicoptere uşoare și medii-grele pentru intervenţii de salvare în mediul montan echipate medical, elicoptere de căutare-salvare şi un simulator destinat pregătirii personalului navigant.
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a precizat că achiziţia se va face din fonduri nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, din care MAI beneficiază de aproximativ 600 de milioane de euro.
Bell 412 este un elicopter bi-motor multifuncțional aflat în dotarea mai multor state din lume precum Canada, Norvegia, Slovenia, Marea Britanie, Turcia, Australia, Cehia, Italia, Japonia sau Statele Unite.
Dincolo de licitația MAI, Bell Helicopter este implcată în negocieri cu Ministerul Apărării pentru 45 de elicoptere de atac pe care ar urma să le asambleze la IAR Ghimbav. Mai exact, este vorba de 24 de elicoptere de atac AH-1Z Viper și 21 de elicoptere utlitare și de luptă UH-1Y Venom.
Foto: DVIDS

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UNTOLD 2018: Ziua a 3-a, alături de The Prodigy, Steve Aoki și 92.000 de participanți

Articolul următor

Apele Române scot la licitație suprafețe pe lacul Colibița destinate construcțiilor plutitoare de agrement

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share