Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

15 firme bistrițene și-au luat licență să producă energie electrică

Județul Bistrița-Năsăud are 15 producători locali de energie electrică, cu licență acordată de către ANRE, scrie bistritabusiness.ro. Cea mai recentă licență a fost aprobată în 2018 producătorului de lactate Lacto Sinelli, cu sediul în Teaca.
Doi dintre acești investitori au afacerile de bază în agricultură (Agro Carmolact și Lacto Sinelli), două sunt companii din portofoliul familiei Iugan/Fărcaș (Hydrosilvania și Silvania International Prod), una este Polimed Com (familia Tămășoi, cu afaceri în industria ambalajelor), alta este Hydro Borca (controlată (58%) de Ioan Repede, directorul general de la ROMBAT). La Electric Prod regăsim familia Salanță (fondatori și acționari ai Electroplast SA). Investitorul în turism Alpina Blazna este și el posesorul unei licențe de producție energie electrică.
Potrivit sursei citate, în lista celor 15 mai apar companiile: Blue Line Energy (Nușeni), BN Solar Park (Bistrița), Ecobyn Solar (Maieru), Electro Margo Line (Spermezeu), GES Green Energy Specialists (Bistrița), Green Mountain Energy (Bistrița), Photovoltaik Farm Urmeniș (Bistrița).
Unii dintre acești investitori operează microhidrocentrale (cazul Hydro Borca sau Hydrosilvania), alții operează parcuri fotovoltaice sau produc biomasă.
Conform legislației în domeniu, licențele au fost eliberate de ANRE pentru o perioadă de 25 de ani, iar distribuitorul local (în cazul nostru Electrica Transilvania Nord) se obligă să preia în rețea energia produsă de investitori și să le-o achite acestora la un preț prestabilit.
Lista producătorilor bistrițeni de energie electrică:
Agro Carmolact
Alpina Blazna
Blue Line Energy
BN Solar Park
Ecobyn Solar
Electric Prod
Electro Margo Line
GES Green Energy Specialists
Green Mountain Energy
Hydro Borca
Hydrosilvania
Lacto Sinelli
Photovoltaik Farm Urmeniș
Polimed Com
Silvania International Prod

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A fost realizată harta turistică a judeţului Bihor

Articolul următor

Iniţiativele de dezvoltare ale NTT Group

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share