Cultural Ultimele stiri

Libraria online Libris.ro a crescut cu 40% in primele 6 luni ale anului, pana la 18.3 milioane de lei

Libris.ro, cel mai mare retailer online de carte din Romania, a crescut cu 40% in primele 6 luni ale acestui an si a inregistrat o cifra de afaceri de 18.3 milioane de lei.
Dinamica pozitiva se datoreaza cresterii ratelor de conversie si revenire a vizitatorilor pe site, precum si evolutiei pietei si interesului fata de titluri devenite populare sau asteptate, precum Strainul de langa mine (Irina Binder) sau Sapiens, Scurta istorie a omenirii (Yuval Noah Harari).
Cele mai vandute categorii de produse au ramas Beletristica, Dezvoltarea personala si Cartile pentru copii, care impreuna genereaza peste 80% din vanzarile inregistrate pe Libris.ro. O dinamica interesanta au avut-o si cartile din categoria Psihologie practica (+76%) si Cresterea copilului (+67%).
Interesul romanilor fata de cartea tiparita este in crestere si datorita numarului tot mai mare de titluri, dar si a mecanismelor de promovare care ajuta ca informatia sa se raspandeasca rapid, la publicuri numeroase si bine targetate. Pentru Libris.ro a fost o prima jumatate de an foarte interesanta, am inregistrat cresteri pe toate categoriile de carte. Alaturi de echipa Libris.ro, am reusit sa atingem o crestere peste nivelul preconizat. Cifrele ne arata ca romanii sunt tot mai preocupati de lectura in general, de noutatile de pe piata editoriala, dar si de dezvoltare personala, autocunoastere, materiale pentru cresterea si educarea copiilor –declara Laura Teposu, Director Dezvoltare Libris.ro.
Crestere semnificativa pe dispozitive mobile
Traficul de pe dispozitive mobile a ajuns sa reprezinte 60% din totalul vizitelor pe Libris.ro si genereaza 45% dintre vanzari, cu o crestere de aproape 80% fata de primul semestru al anului anterior.
Orasele din care se plaseaza cele mai multe comenzi sunt Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Ploiesti, Oradea si Craiova.
In primele 6 luni ale acestui an, Libris.ro a expediat peste 250.000 comenzi catre cititori din toata tara. Valoarea medie a unei comenzi plasate pe Libris.ro a crescut cu 9% fata de aceeasi perioada a 2017, pana la pragul de 72 lei.
6 luni cu investitii in infrastructura si educare
Prima jumatate a acestui an a fost marcata de investitiile in trei directii strategice: noul depozit Libris, optimizarea conversiilor pe site si imbunatatirea experientei clientilor si vizitatorilor, precum si campania de educare #RespectYourself Ofera-ti timp pentru lectura, care incurajeaza cititul si prezinta lectura drept o forma de respect fata de propria persoana.
Principala investitie financiara din acest an este noul depozit Libris.ro, in care ne vom muta alaturi de intreaga echipa. Este o investitie necesara in infrastructura de operare a comenzilor, care ne va permite dezvoltarea si preluarea unui numar mai mare de comenzi si procesarea acestora intr-un timp scurt. Suntem la 80% ca stadiu al constructiei si va deveni functional incepand cu luna octombrie a acestui an –adauga Laura Teposu.
Prima etapa a proiectului #RespectYourself Ofera-ti timp pentru lectura s-a desfasurat la scoala 27 din Brasov, unde s-au investit 15.000 euro pentru dotarea cu carti si activitati care incurajeaza lectura. Dupa primele trei luni, numarul de carti citite de elevii scolii s-a triplat.
Proiectul va continua in septembrie cu o dotare similara a bibliotecilor din alte doua scoli din judetul Brasov, dar si cu actiuni complementare proiectului la nivelul unei comunitati defavorizate.
Bugetul total al investitiei in proiectul de educare si constientizare #RespectYourself este de 100.000 euro pentru acest an.
Fondat in 2009, Libris.ro este o afacere 100% romaneasca si cea mai mare librarie online din Romania. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispozitia cititorilor pe Libris.ro, alaturi de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme si cadouri.

Related posts

Conducerea prin exemplul personal și transferul cunoștințelor către generațiile mai tinere

Ligia Voro

Lucrările la Palatul Rimanóczy Kálmán din Oradea, aproape finalizate

Ligia Voro

Speedwell a început procesul de vânzare a Record Park Offices din Cluj Napoca

Papuc Irina

Lead-uri de peste 1 milion de euro generate prin platforma Softlead, de la începutul anului

Papuc Irina

9 SOLUȚII PENTRU UN ORAȘ INTELIGENT, DEZVOLTATE ÎN CADRUL HACKATHONULUI CODE4CLUJ 2018

Stefana Muresan

Mentorat pe bani europeni pentru 49 de antreprenori din Ardeal

Nora Dumitrescu

Bistrița-Năsăud: Declaraţie de unire cu Republica Moldova, semnată de reprezentanţii primăriei Parva

Stefana Muresan

TAROM lansează ruta Sibiu – Stuttgart

Stefana Muresan

UBB, prima universitate din România și printre primele din lume

Stefana Muresan

Proiectarea şi execuţia a aproape 70 de km din autostrada Sibiu – Piteşti, scoase la licitaţie

Stefana Muresan

Investiție de 500 de milioane de euro în Spitalul Regional de Urgență Cluj

Nora Dumitrescu

Japonezii de la Roki, cu clienți precum General Motors, Nissan şi Mazda, deschid o fabrică la Arad

Stefana Muresan

PAPA Francisc la Blaj: Autoritățile locale se pregătesc pentru 150.000 de pelerini

redactia

Primul salon al vinurilor la Oradea, organizat de Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime

Stefana Muresan

Peste 230 mii de participanţi la Electric Castle 2019

Ionel Albu

MIPIM 2020 transforms

Ionut Oprea

Corina Crețu, explicații: 27 de miliarde de euro, la dispoziția României

redactia

Timișoara: Record de vizitatori la ”cel mai parfumat” festival din țară

Stefana Muresan

Exact Systems a devenit furnizor autorizat de servicii de control al calității pentru producătorul Automobile Dacia

Stefana Muresan

Start la viitorul pod cu patru benzi peste Someș

Nora Dumitrescu

Topul ”orașelor inteligente”: Alba Iulia conduce cu 59 de proiecte, urmat de Sibiu cu 8, Cluj Napoca cu 7 și București cu 6 proiecte

Stefana Muresan

Cea mai bogată româncă, moştenitoarea afacerii ButanGas, va construi o clinică medicală în Poiana Brașov

Stefana Muresan

Un antreprenor din Iaşi a adunat 50 de producători din zona Moldovei pe o platformă care sprijină mărcile locale

redactia

Vor să mențină controlul afacerilor de familie, dar nu au planuri de succesiune clare

Ligia Voro

Leave a Comment