Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

22 de tramvaie noi, fabricate la Arad, vor circula în Cluj – Napoca

Municipiul Cluj – Napoca a atribuit pe 6 august contractul pentru furnizarea a 22 de tramvaie noi producătorului Astra Vagoane Călători din Arad, singurul care s-a înscris de altfel la licitaţie.
Valoarea de atribuire este de 170 de milioane de lei, sub cea estimată de 190 de milioane de lei, potrivit anunţului de atribuire publicat vineri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
Conform informaţiilor Economica.net, modelul de tramvai oferit de Astra la Cluj este Imperio, fabricat sub licenţă cumpărată de la Siemens.
Municipiul Cluj – Napoca a lansat pe 10 februarie licitaţia pentru achiziţia a 22 de tramvaie, valoarea estimată a acordului cadru fiind de 190 de milioane de lei (41 milioane de euro).
Finanţarea urmează să fie asigurată din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2014 -2020.
Până la termenul – limită din 18 mai a depus ofertă doar producătorul român Astra Vagoane Călători, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
Tramvaiele trebuie să corespundă normelor europene cu privire la zgomot, să fie confortabile, cu podea coborâtă, acționate în curent alternativ, cu echipamente electronice de putere și comandă cu microprocesor, cu recuperare de energie la frânare, cu viteza maximă de circulație de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră, potrivit caietului de sarcini.
De asemenea, acestea trebuie să aibă o capacitate de transport totală de minim 290 locuri, respectiv 8 persoane/m2 (calculate la 0,125 m2 /călător în picioare) din care minim 36 pe scaune fixe, nerabatabile, plus vatmanul.
Producătorul poate suplimenta numărul de locuri pentru călători din tramvai prin montarea de scaune rabatabile.
Scaunele trebuie să fie singulare și tapițate. Tapițeria trebuie să fie rezistentă la uzură și să aibă un colorit care împreună cu habitaclul interior să creeze un confort și o 13 ambianță plăcută. Tapițeria trebuie să poată fi schimbată ușor și să fie rezistentă la actele de vandalism, se mai arată în caietul de sarcini.
Astra Vagoane Arad este unic ofertant în alte două licitaţii pentru furnizarea de tramvaie noi, la Oradea şi Galaţi. Aceste oferte sunt în curs de evaluare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Festivitate aniversară la USAMV Cluj-Napoca, o jumătate de secol de viață pentru Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii

Articolul următor

Banca Transilvania, avans de 33,6% al profitului net în primul semestru, până la 662,7 milioane lei

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share