Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Unitățile administrativ teritoriale pot cere împrumuturi din veniturile din privatizare

Ministerul Finanțelor Publice a publicat proiectul de ordonanță a Guvernului pentru reglementarea unor măsuri fiscal–bugetare.
Prin acesta unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita Ministerului Finanțelor Publice, în cursul anului 2018, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 800.000 mii lei, pentru asigurarea prefinanţării şi/sau cofinanţării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor.
Totodată unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita astfel de împrumuturi inclusiv pentru asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.
Împrumuturile se acordă în următoarele condiţii:
a) rata de dobândă: ROBOR la 3 luni comunicată de Banca Naţională a României în ultima zi lucrătoare a lunii anterioare autorizării împrumutului plus o marjă în funcţie de scadenţa împrumuturilor, rata dobânzii rezultată rămâne fixă pe toată durata de derulare a împrumutului.
b) perioada de rambursare: care este stabilită potrivit scadenţei împrumutului acordat, cu posibilitatea rambursării anticipate, parţial sau integral.
Termenul-limită de depunere a documentelor este 29 noiembrie 2018. Unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot depune la direcţiile generale regionale ale finanţelor publice/administraţiile judeţene ale finanţelor publice, documentația pentru a fi transmisă Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale.
Rambursarea împrumuturilor se efectuează în tranşe trimestriale, egale, începând cu trimestrul următor acordării acestora. Dobânda aferentă se calculează lunar prin aplicarea ratei dobânzii la soldul împrumutului, începând cu luna acordării împrumutului, şi se plăteşte trimestrial, în suma cumulată până la zi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spitalul „Clujana” se modernizează cu 5 mil. euro, fonduri europene

Articolul următor

Transgaz a început lucrări de 335 milioane de euro pentru BRUA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share