Transilvania Business
Energie Fonduri Europene Ultimele stiri

Transgaz a început lucrări de 335 milioane de euro pentru BRUA

Transgaz a semnat contracte şi a dat ordin de începere pentru lucrări în valoare de aproximativ 335 de milioane de euro până acum, pentru realizarea pe teritoriul României a conductei BRUA.
Compania a primit o prefinanţare de 13,8 milioane de euro de la Comisia Europeană, potrivit datelor publicate în raportul pe primul semestru al anului, anunță DC News.
Cel mai mare contract, în valoare de 126,9 milioane de euro, este pentru materialul tubular şi curbe şi a fost semnat pe 23 aprilie 2018 cu firma turcă Toscelik Spiral Boru Uretin Samayi, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 12 mai 2018.
Pe data de 14 aprilie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la construcţia celor trei staţii de comprimare, ceea ce va necesita investiţii de 288,7 milioane de lei (64 de milioane de euro). Contractul pentru grupurile de comprimare este în valoare de 37,8 milioane de euro, iar execuţia a trei fire liniare va costa 26,3 milioane de euro, 34,5 milioane de euro, respectiv 34,4 milioane de euro. Robinetele vor costa 4,8 milioane de euro, iar îmbinările electroizolante, 528.000 de euro.
Acest proiect a primit o finanţare din partea Comisiei Europene de 179,3 milioane de euro, însemnând 40% din costurile totale. În martie 2018, Transgaz a cerut o prefinanţare de 13,8 milioane de euro, care a fost încasată în luna mai. Faza I a proiectului BRUA necesită o investiţie totală de 478,6 milioane de euro, iar termenul estimat de punere în funcţiune şi începere operare este decembrie 2019.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Cum scoți un oraș din Depresie. Cluj Napoca – un caz școală

redactia

Trenul Cluj Napoca – Viena intră în circulaţie

redactia

Joint Venture-ul OSRAM Continental își începe activitatea

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More