Fonduri Europene Maramureș Ultimele stiri

Proiecte cu finanțare europeană în valoare de 120 mil. euro pentru Baia Mare. Municipiul concurează cu Oradea și Cluj-Napoca

Proiectele depuse pentru obtinerea de finantari europene de Primăria Baia Mare ajung la 120 de milioane de euro, suma de zece ori mai mare decat a primit-o municipiul in exercitiul financiar anterior.
Atunci municipiul Baia Mare a obtinut 20 de milioane de euro pentru implementarea proiectelor europene. In momentul de fata, Administratia Publica Locala a depus un portofoliu de proiecte in valoare de peste 150 de milioane de euro, 122 de milioane de euro pentru mobilitate urbana si alte 30 de milioane de euro pe zona sociala. La aceste sume se mai adauga alte aproximativ 60 de milioane de euro pentru eficientizarea transportului in comun.
Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a declarat în cadrul unei conferințe de presă: „Astazi concuram cu municipiul Oradea si Cluj, lasand departe in spate municipiul Satu Mare, Bistrita sau Zalau. Tocmai din acest motiv s-a si impartit la nivelul ADR Nord-Vest aceasta regiune in doua categorii, de eficienta si restul. Pe de alta parte municipiul Baia Mare are posibilitatea sa obtina intre 60 si 80 de milioane de euro, fonduri pentru tot ceea ce inseamna infrastructura rutiera, cu conditia ca acest lucru sa duca la eficientizarea transportului in comun. Asta inseamna benzi de circulatie dedicate transportului in comun si un sistem de transport unitar cu pungi de parcare tip park and ride la marginile orasului, cu intersectiile mari, sub care se vor face parcari si subtraversarea pietonala a bulevardelor pentru a putea eficientiza traficul. Deci va fi o filosofie noua de transport rutier, de calatori si piste de biciclete. Asadar, daca cu 20 de milioane de euro am schimbat fata orasului, cu 120 de milioane de euro o sa facem un oras nou”.
Proiectele depuse pentru finantare europeana fac referire la reabilitarea a 28 de blocuri (au fost semnate deja primele contracte si vor intra in executie in luna martie 2019), a 24 de unitati de invatamant si gradinite (Gradinita Micul Print, Scoala Victor Babes, Scoala Ion Luca Caragiale, Scoala numarul 18, Liceul Emil Racovita, Scoala Avram Iancu, Gradinita numarul 10, Liceul cu Program Sportiv, Scoala Vasile Alecsandri, Scoala Simion Barnutiu, Scoala Alexandru Ivasiuc, Scoala Dimitrie Cantemir, Liceul Mihai Eminescu, Colegiul Tehnic Transilvania, Scoala Nicolae Balcescu) dar si a Spitalului de Pneumoftiziologie.De asemenea mai este vorba despre proiecte importante privind mobilitatea urbana durabila prin pietonizarea Centrului Istoric si realizarea retelei velo in municipiul Baia Mare.

Related posts

CTP l-a numit pe Daniel Paraschiv în funcția de Business Development Manager pentru Transilvania

Stefana Muresan

Black Sea Oil & Gas demarează proiectul de gaze naturale Midia din Marea Neagră, evaluat la 400 milioane dolari

redactia

Bilanț pentru sectorul zootehnic: peste 606 milioane de euro pentru dezvoltarea fermelor de producție

Ion Surdu

Fabrica de Arme Cugir, contracte de zeci de milioane de dolari încheiate cu parteneri străini

redactia

Felix Stroe, președintele Asociației Române a Apei: „Necesarul total de investiții la nivel național depășește 20 de miliarde de euro”

Ion Surdu

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România: Suntem pregătiți să asigurăm necesarul de măști și materiale de protecție pentru populație după 15 mai

Papuc Irina

Apare un cartier nou la Baia Mare: Pintea Viteazul

Nora Dumitrescu

Strategia 5G pentru România a fost aprobată în ședință de guvern

Ligia Voro

Start-up-ul austriac Artivive, co-înființat de un mureșean, schimbă fața artei prin tehnologia realității augmentate

Stefana Muresan

CJ Cluj a atras, în ultimii doi ani, 250 de milioane de euro, fonduri europene

redactia

[Enjoy Transylvania!] The Gold Road

Transilvania Business

MIPIM 2020 transforms

Ionut Oprea

S IMMO AG: Very strong first half of 2017

Ionut Oprea

Marcel Boloş pregătește patru mari proiecte axate pe cercetare și tehnologii

Traian Dan

Hotelul Hilton DoubleTree, sediu de campanie anticonoravirus

Nora Dumitrescu

Performanța ortopediei mureșene, recunoaștere la nivel european

Stefana Muresan

Județele Sălaj, Satu Mare și Maramureș, conectate printr-un drum modernizat

Nora Dumitrescu

Se inaugurează oficial cel mai mare planetariu din România

Ligia Voro

Clujul pregătește un proiect european de sustenabilitate a produselor agricole

Nora Dumitrescu

Aproape 3,2 milioane de euro pentru aeroportul din Maramureș

redactia

1.100 de viziere de la Silcotub, aduse la “județeanul” din Sălaj

Nora Dumitrescu

Start la viitorul pod cu patru benzi peste Someș

Nora Dumitrescu

#TCIC2019 | 400 de participanți | 24 de țări

Ligia Voro

CTP a livrat o nouă hală în CTPark Cluj II

redactia

Leave a Comment