Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte cu finanțare europeană în valoare de 120 mil. euro pentru Baia Mare. Municipiul concurează cu Oradea și Cluj-Napoca

Proiectele depuse pentru obtinerea de finantari europene de Primăria Baia Mare ajung la 120 de milioane de euro, suma de zece ori mai mare decat a primit-o municipiul in exercitiul financiar anterior.
Atunci municipiul Baia Mare a obtinut 20 de milioane de euro pentru implementarea proiectelor europene. In momentul de fata, Administratia Publica Locala a depus un portofoliu de proiecte in valoare de peste 150 de milioane de euro, 122 de milioane de euro pentru mobilitate urbana si alte 30 de milioane de euro pe zona sociala. La aceste sume se mai adauga alte aproximativ 60 de milioane de euro pentru eficientizarea transportului in comun.
Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a declarat în cadrul unei conferințe de presă: „Astazi concuram cu municipiul Oradea si Cluj, lasand departe in spate municipiul Satu Mare, Bistrita sau Zalau. Tocmai din acest motiv s-a si impartit la nivelul ADR Nord-Vest aceasta regiune in doua categorii, de eficienta si restul. Pe de alta parte municipiul Baia Mare are posibilitatea sa obtina intre 60 si 80 de milioane de euro, fonduri pentru tot ceea ce inseamna infrastructura rutiera, cu conditia ca acest lucru sa duca la eficientizarea transportului in comun. Asta inseamna benzi de circulatie dedicate transportului in comun si un sistem de transport unitar cu pungi de parcare tip park and ride la marginile orasului, cu intersectiile mari, sub care se vor face parcari si subtraversarea pietonala a bulevardelor pentru a putea eficientiza traficul. Deci va fi o filosofie noua de transport rutier, de calatori si piste de biciclete. Asadar, daca cu 20 de milioane de euro am schimbat fata orasului, cu 120 de milioane de euro o sa facem un oras nou”.
Proiectele depuse pentru finantare europeana fac referire la reabilitarea a 28 de blocuri (au fost semnate deja primele contracte si vor intra in executie in luna martie 2019), a 24 de unitati de invatamant si gradinite (Gradinita Micul Print, Scoala Victor Babes, Scoala Ion Luca Caragiale, Scoala numarul 18, Liceul Emil Racovita, Scoala Avram Iancu, Gradinita numarul 10, Liceul cu Program Sportiv, Scoala Vasile Alecsandri, Scoala Simion Barnutiu, Scoala Alexandru Ivasiuc, Scoala Dimitrie Cantemir, Liceul Mihai Eminescu, Colegiul Tehnic Transilvania, Scoala Nicolae Balcescu) dar si a Spitalului de Pneumoftiziologie.De asemenea mai este vorba despre proiecte importante privind mobilitatea urbana durabila prin pietonizarea Centrului Istoric si realizarea retelei velo in municipiul Baia Mare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Uzina de la Mioveni, jumătate de secol de la fabricarea primului autoturism marca Dacia

Articolul următor

Banca Transilvania a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind BCR!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share