Transilvania Business
Cluj Sanatate Ultimele stiri

Regina Maria a preluat centrele de imagistică medicală Hiperdia din Arad, Orăştie și Cluj

Regina Maria a preluat patru centre Hiperdia care au fost achiziţionate în 2017 de Affidea, un operator de servicii de imagistică medicală, potrivit unui comunicat de presă.

Consiliul Concurenţei a decis că Affidea trebuie să renunţe la patru clinici Hiperdia dintre cele 23 de centre achiziţionate în zone în care este risc de concentrare economică. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. Cele patru centre Hiperdia preluate de Regina Maria sunt Hiperdia Arad, Orăştie, Cluj Observatorului şi Cluj Medicală 3.

”Decizia este în deplin acord cu direcţiile stabilite de Consiliul Concurenţei în 2017, odată cu achiziţia celor 23 centre Hiperdia de către Affidea. Vom continua să investim în cele 36 de centre pe care le avem şi, în acelaşi timp, ne propunem să ne extindem serviciile şi în alte regiuni ale ţării”, a spus Radu Gorduza, CEO al Affidea în România, potrivit comunicatului de presă.

Consiliul Concurenţei a indicat unele preocupri concurenţiale în ceea ce priveşte o posibilă poziţie a companiei rezultată în urma concentrării pe pieţele menţionate.

”Piaţa medicală este departe de a fi consolidată; există în continuare foarte multe ocazii de creştere prin achiziţii, tocmai de aceea urmărim orice oportunitate strategică, aliniată la cerinţele noastre de calitate şi dezvoltare”, a spus Fady Chreih, CEO al Regina Maria, potrivit sursei citate.

Affidea, unul din cei mai mari furnizori de servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă şi tratament al cancerului din Europa, a semnat anul trecut un acord angajant de achiziţie a centrelor de diagnostic Hiperdia, care operează 23 de centre medicale în 12 judeţe din ţară, cu afaceri de 77 mil. lei. Valoarea oficială a tranzacţiei nu a fost făcută public dar surse din piaţă susţin că se ridică la 40-50 de milioane de euro, fiind preluat pachetul integral al Hiperdia.

Comentarii

Comentarii

Related posts

O asociere condusă de Drumserv din Târgu Mureş va reabilita un drum judeţean din Sibiu pentru 45 mil. lei, fonduri europene

Stefana Muresan

KazMunayGas şi Ministerul Energiei au înfiinţat Fondul de Investiţii în Energie kazah-român, cu investiţii estimate la un miliard de dolari

redactia

Narcis Neaga: Acordul de mediu la autostrada Sibiu – Piteşti, până la sfârșitul anului. După aceea, noi licitații

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More