Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vola.ro și Revolut prezintă obiceiurile de călătorie ale românilor în vacanță

Conform datelor înregistrate de Vola.ro și Revolut în perioada iunie – august 2018, numărul românilor care aleg să își petreacă vacanța de vară în străinătate este în creștere de la an la an. Vola.ro, liderul pieței de rezervări de bilete de avion online din România, a înregistrat vara aceasta peste 100.000 bilete de avion vândute către destinații din afara țării.

 

Experții în călătorii de la Vola.ro și Revolut prezintă obiceiurile de călătorie ale românilor în vara anului 2018 și modul în care au ales aceștia să-și cheltuie bugetul de vacanță.

 

Care sunt destinațiile de vacanță preferate ale românilor?

Opțiunile de călătorie ale clienților Vola.ro coincid cu destinațiile în care utilizatorii Revolut au cheltuit cei mai mulți bani în vara lui 2018. Astfel, destinațiile de vacanță preferate de turiștii români în 2018 sunt Italia, Spania, Anglia, Grecia și Germania, potrivit datelor Vola.ro și Revolut.

 

Cât cheltuie românii în vacanță?

Bugetul mediu de vacanță al utilizatorilor Revolut a fost de aproximativ 700 EUR în vara lui 2018, persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani cheltuind semnificativ mai mult decât media. În același timp, utilizatorii Revolut cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani cheltuie mai puțini bani în vacanță.

Românii au cel mai mic buget de vacanță din Europa. Prin comparație, utilizatorii Revolut din Spania, Italia și Franța cheltuie aproximativ 1100 EUR în vacanță, în timp ce polonezii și portughezii cheltuie aproximativ 1000 EUR. Europenii cu cel mai mare buget de vacanță sunt cetățenii Marii Britanii, cu un buget de vacanță de aproximativ 1400 EUR, dublu de față de români.

 

Biletele de avion

Vacanțele de vară sunt cunoscute ca fiind perioade de vârf în ceea ce privește călătoriile, iar biletele de avion sunt mai scumpe. Ca urmare, românii au cheltuit în medie 380 EUR pentru biletele de avion vara aceasta, mai mult decât italienii (309 EUR), francezii (314 EUR) sau spaniolii (340 EUR).

Cu toate acestea, potrivit Vola.ro, din ce în ce mai mulți români aleg să își cumpere biletele de avion pentru vacanța de vară din timp, ceea ce îi ajută să economisească cu până la 30-40% din prețul biletului de avion și să se bucure de oferte mai atrăgătoare.

 

Cazarea și mesele în vacanță

Aproximativ 15% dintre români au ales vara aceasta o vacanță all-inclusive , o opțiune fără griji care acoperă toate costurile de cazare și masă în vacanță. Restul românilor au ales să stea în camere de hotel sau în apartamente închiriate pe Airbnb și au cheltuit în medie 120 EUR de persoană pentru cazare. Polonezii sunt clienții Revolut care au cheltuit cel mai puțin pe cazare în această vacanță, în medie 107 de EUR de persoană.

Mâncarea și băuturile sunt de multe ori punctul de atracție principal al vacanțelor de vară. Românii au cheltuit în medie 130 EUR / persoană la restaurante, o sumă semnificativ mai mică decât majoritatea utilizatorilor Revolut în Europa. În timp ce persoanele din Germania, Franța și Austria au cheltuit aproximativ 200 EUR de persoană pe mese, britanicii au cheltuit 250 EUR, iar cei mai mari gurmanzi rămân cetățenii din Luxemburg și Elveția, care au cheltuit, în medie, 277 EUR și respectiv 252 EUR pe mesele la restaurante în vacanță.

 

Transport

Transportul în vacanță este de cele mai multe ori mai scump pentru turiștii români, în comparație cu transportul local. Fie că au ales să închirieze o mașină sau să meargă cu Uber, taxi-uri și transportul în comun, utilizatorii Revolut din România au cheltuit în medie 55 EUR de persoană pe transport în vacanță, o sumă considerabil mai mică decât alți cetățeni europeni. Potrivit Revolut, cetățenii din Marea Britanie au cheltuit în medie 70 EUR de persoană în vacanță, în timp ce belgienii și olandezii au cheltuit aproximativ 80 de EUR de persoană pentru transportul în vacanță.

 

Câteva reguli pentru a pleca în vacanță cu un buget rezonabil, de la Vola.ro și Revolut

  1. Rezervă biletul de avion cu cel puțin 6 săptămâni înainte de plecare.
  2. Alegere capetele de sezon pentru călătorie. De exemplu luna septembrie încă are temperaturi perfecte pentru plajă în multe destinații europene precum Spania, Portugalia, Italia și Franța, iar prețurile sunt cu până la 30% mai mici decât în lunile iulie sau august.
  3. Alege să plătești folosind alternative bancare digitale care oferă un curs valutar mai bun (sau chiar cel interbancar) și nu aplică diferite taxe și comisioane. De exemplu, utilizatorii Revolut economisesc până la 7% din bugetul de vacanță și pot cheltui bani fără taxe și comisioane ascunse, oriunde în lume, la cursul de schimb valutar interbancar.

 

Card Revolut gratuit pentru clienții Vola.ro

Toamna aceasta, clienții Vola.ro pot comanda gratuit primul lor card Revolut, care a ajutat deja călătorii să economisească peste 200 de milioane de EUR. Pentru a beneficia de oferta limitată, aceștia sunt invitați să accceseze https://www.vola.ro/revolut, să introducă numărul lor de telefon și să descarce aplicația Revolut de la link-ul primit prin SMS. Primul lor card fizic Revolut va putea fi comandat gratuit, direct din aplicație.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Manageri de top participă la conferința „Putere prin oameni”. 4 octombrie, Cluj-Napoca

Articolul următor

Business (r)Evolution Conference in Bucharest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share