Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orașul Huedin, primul contract pe fonduri europene din istoria localității

Reprezentanții orașului Huedin au semnat în această săptămână primul contract pe fonduri europene din istoria localității. Spitalul Orășenesc Huedin va fi reabilitat și se va cumpăra aparatură de ultimă generație, scrie monitorulcj.ro.

Orașul Huedin nu a mai putut sa acceseze fonduri europene fiindcă nu atingea pragul minim de 10.000 de locuitori. În 2016 însă legislația s-a schimbat și această condiție nu mai este necesară. Astfel administrația locală a solicitat fonduri pentru reabilitarea spitalului din oraș, proiect care ajunge la suma de 2 milioane de euro, care a fost aprobat.

„Este primul proiect al UAT-ului Huedin, accesat cu fonduri europene pentru că până în 2016 nu am reușit să accesam aceste fonduri din cauza legislației. În 2016 legislația s-a schimbat și în 2017 am depus primul proiect care s-a finalizat săptămâna aceasta. Este vorba despre un proiect în valoare de 2.300.000 euro pentru reabilitarea termică a clădirii vechi a Spitalului Orășenesc Huedin. Contribuția UAT-ului Huedin este de 2% din valoarea investiției. Restul sunt bani proveniți din fondurile europene”, a declarat Mircea Moroșan, primarul orașului Huedin.

Urmează să fie aprobat un nou proiect, în valoare de 3 milioane de euro, bani cu care se va achiziționa aparatură de ultimă generație pentru unitatea medicală. Se estimează că până în 2021, Huedinul va avea un spital la standarde europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consiliul Național al IMM-urilor implementează proiectul “SME Academy”

Articolul următor

Cluj-Napoca va avea cea mai mare parcare din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share