Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se deschide cea mai frumoasă autostradă din România

Săptămâna viitoarea va avea loc prerecepţia Nodului Gilău, care leagă autostrăzile din jurul Clujului, urmând ca recepţia să fie programată cel târziu în octombrie, spun oficialii de la Drumuri. Odată cu inaugurarea podului va fi deschisă şi circulaţia pe tronsonul Gilău – Nădăşelu al A3, finalizat încă de anul trecut şi despre care pasionaţii de infrastructură spun că este cea mai frumoasă autostradă din România, scrie economica.net.

“Prerecepţia Nodului Gilău va avea loc în perioada 10 – 15 septembrie”, a spus pentru sursa citată, Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Conform unor imagini publicate pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură (API), constructorul italian Tirrena Scavi deja aşterne stratul de uzură la nodul ce include podul peste Someşul Mic.

Odată cu inaugurarea acestui pod va putea fi deschisă circulaţia şi pe lotul construit de Umbrărescu, despre care pasionaţii de infrastructură au spus că este cea mai frumoasă autostradă din România.

În lungime de 8,7 kilometri, tronsonul Gilău – Nădăşelu a fost construit în trei ani iar în noiembrie 2017 a fost recepţionat, fără a fi deschis însă circulaţiei.

Contractul pentru construirea acestui tronson a fost atribuit Asocierii Spedition UMB-Tehnostrade pentru suma de 258,19 milioane de lei.

Sursa foto: Alexandru Duma, membru al forumului Asociaţiei Pro Infrastructură

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romgaz: Noua centrală termoelectrică de la Iernut, dată în folosinţă la începutul anului 2020

Articolul următor

Alexandru Mudura junior a cumpărat Oradea Shopping City. Valoarea tranzacției, 8 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share