Bihor Ultimele stiri

Ministerul Apelor şi Pădurilor derulează în Bihor lucrări de 1,9 miliarde de lei

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat joi, la Oradea, că ministerul, prin Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri, derulează în judeţul Bihor 18 lucrări, aflate în diverse etape de execuţie, în valoare totală de 1,9 miliarde de lei.

“Este administraţia bazinală cea mai harnică din ţară (ABA Crişuri-n.r.). Avem lucrări în valoare de 1,9 miliarde de lei, bani derulaţi de minister în aceste lucrări, printre care şi amenajarea râului Crişul repede în centrul municipiului Oradea, unde ne aflăm acum”, a declarat ministrul Apelor, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, amenajarea malului stâng al râului Crişul Repede face parte dintr-un proiect mai amplu, început în anul 2000, în valoare totală de 247,5 de milioane de lei, din care s-au efectuat, până în prezent, lucrări în valoare de 108 milioane de lei.

Amenajarea Crişului în Oradea se face pe o lungime totală de 8.500 de metri, pe cinci tronsoane, pentru reabilitarea malurilor şi calibrarea albiei, deoarece lucrările anterioare s-au deteriorat de-a lungul anilor.

Pe tronsonul aval de podul central, unde lucrările au fost terminate recent, s-a consolidat malul strâng al râului, pe o lungime de 642 de metri. Lucrările au început aici la o adâncime de şapte metri în albia râului, s-a realizat un zid de sprijin, s-au turnat grinzi de beton, s-a construit un prism de anrocamente şi s-a refăcut aleea pietonală. Valoarea lucrărilor la acest tronson a fost de 30 de milioane de lei, recepţia tehnică finală urmând să aibă loc în aproximativ o lună.

“Este o investiţie necesară pentru municipiu pentru că, după intervenţia primăriei pentru dotările peisagistice, va fi şi o zonă de promenadă pentru orădeni”, a precizat ministrul.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, efectuează, joi şi vineri, o vizită de lucru în judeţul Bihor, în cadrul căreia are programate întâlniri cu specialiştii din domeniul apelor şi ai Gărzii Forestiere şi inspecţii în teren a investiţiilor derulate de minister în judeţ. De asemenea, va inspecta, în cursul zilei de joi, pădurile afectate de furtuni din zona Barajului Leşu-Remeţi-Bulz.

Related posts

The largest leasing transaction ever recorded in the Bucharest office market: development of Groupe Renault Romania's new headquarters in Bucharest

Ionut Oprea

5 ani de „5 To Go”, cel mai mare lanţ de cafenele din România: brandul se îndreaptă în afara țării

Papuc Irina

Arad: Peste 300 km de drumuri județene intră în modernizare

Stefana Muresan

Leave a Comment