Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aproximativ 300 de specialisti, la Congresul european de patologie veterinară organizat de USAMV Cluj

Aproximativ 300 de specialişti de pe cinci continente participă, în perioada 6-8 septembrie, la Congresul european de patologie veterinară organizat, în premieră, de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

“Este un congres, o întâlnire anuală a medicilor veterinari patologi, care lucrează în patologie, în universităţi, laboratoare, institute, în laboratoarele sanitar-veterinare din Europa în primul rând, dar e şi o participare consistentă din SUA, Canada, Brazilia, Japonia, Coreea, Australia. Este o participare internaţională la un eveniment organizat de Societatea Europeană de Patologie Veterinară şi de Colegiul European al Veterinarilor Patologi. Aceste întâlniri au ca scop schimbul de experienţă ştiinţifică, de cunoştinţe teoretice, practice, de formare continuă a patologilor care lucrează în acest domeniu şi nu în ultimul rând socializarea, cunoaştere, deschiderea de noi colaborări în cercetare, în diagnostic”, a declarat rectorul USAMV, Cornel Cătoi, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, sunt abordate subiecte diverse, începând cu bolile pielii, reacţii alergice, boli autoimune, tumori, inflamaţii, boli infecţioase, până la bolile şi tumorile sistemului nervos central.

“Practic, noi, patologii, disecăm la propriu şi ne uităm la microscop, facem analize suplimentare pentru fiecare până la nivel de celulă sau chiar subcelular”, a mai spus Cornel Cătoi.

Întâlnirea anuală a ESVP-ECVP 2018 (Societatea Europeană de Patologie Veterinară-European Society of Veterinary Pathology; Colegiul European de Patologie Veterinară -European College of Veterinary Pathologists) este cel mai important eveniment al specialiştilor din domeniul patologiei veterinare din Europa.

“Obiectivele ESVP (societate înfiinţată în 1951) şi ECVP (societate înfiinţată în 1995) sunt de a promova activitatea ştiinţifică a medicilor veterinari (prin organizarea de cursuri ştiinţifice postuniversitare, conferinţe etc.), de a asigura progresul ştiinţific în patologia veterinară prin stabilirea standardelor de pregătire, experienţă şi examinare în vederea obţinerii titlului de specialist sau diplomat în patologie veterinară. Societăţile menţionate reprezintă o punte de legătură între societăţile naţionale şi asociaţiile de patologie veterinară din Europa, cu scopul menţinerii unor interese comune în patologia veterinară continentală. Programul congresului ESVP-ECVP 2018 include invitaţi de referinţă la nivel mondial în domeniul patologiei veterinare, care vor prezenta în cadrul sesiunilor ştiinţifice deschise şi a workshop-urilor, teme de interes din domeniu din care menţionăm: Celula dendritică în patologia pielii la animale; Modele animale pentru o serie de boli de la om; Patologia moleculară şi tehnologia utilizării celulelor stem în medicina personalizată; Patologia animalelor mari: noutăţi;Tehnologia digitală în patologiaveterinară; workshop-uri de neurologie/neuropatologieşi de patologie musculoschelală veterinară”, se arată într-o informare a organizatorilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Apelor şi Pădurilor derulează în Bihor lucrări de 1,9 miliarde de lei

Articolul următor

KARPATIA HORSE SHOW ÎMPLINEȘTE CINCI ANI DE CÂND ȘI-A DESCHIS PORȚILE SPECTATORILOR!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share