Agricultura Cluj Ultimele stiri

Aproximativ 300 de specialisti, la Congresul european de patologie veterinară organizat de USAMV Cluj

Aproximativ 300 de specialişti de pe cinci continente participă, în perioada 6-8 septembrie, la Congresul european de patologie veterinară organizat, în premieră, de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

“Este un congres, o întâlnire anuală a medicilor veterinari patologi, care lucrează în patologie, în universităţi, laboratoare, institute, în laboratoarele sanitar-veterinare din Europa în primul rând, dar e şi o participare consistentă din SUA, Canada, Brazilia, Japonia, Coreea, Australia. Este o participare internaţională la un eveniment organizat de Societatea Europeană de Patologie Veterinară şi de Colegiul European al Veterinarilor Patologi. Aceste întâlniri au ca scop schimbul de experienţă ştiinţifică, de cunoştinţe teoretice, practice, de formare continuă a patologilor care lucrează în acest domeniu şi nu în ultimul rând socializarea, cunoaştere, deschiderea de noi colaborări în cercetare, în diagnostic”, a declarat rectorul USAMV, Cornel Cătoi, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, sunt abordate subiecte diverse, începând cu bolile pielii, reacţii alergice, boli autoimune, tumori, inflamaţii, boli infecţioase, până la bolile şi tumorile sistemului nervos central.

“Practic, noi, patologii, disecăm la propriu şi ne uităm la microscop, facem analize suplimentare pentru fiecare până la nivel de celulă sau chiar subcelular”, a mai spus Cornel Cătoi.

Întâlnirea anuală a ESVP-ECVP 2018 (Societatea Europeană de Patologie Veterinară-European Society of Veterinary Pathology; Colegiul European de Patologie Veterinară -European College of Veterinary Pathologists) este cel mai important eveniment al specialiştilor din domeniul patologiei veterinare din Europa.

“Obiectivele ESVP (societate înfiinţată în 1951) şi ECVP (societate înfiinţată în 1995) sunt de a promova activitatea ştiinţifică a medicilor veterinari (prin organizarea de cursuri ştiinţifice postuniversitare, conferinţe etc.), de a asigura progresul ştiinţific în patologia veterinară prin stabilirea standardelor de pregătire, experienţă şi examinare în vederea obţinerii titlului de specialist sau diplomat în patologie veterinară. Societăţile menţionate reprezintă o punte de legătură între societăţile naţionale şi asociaţiile de patologie veterinară din Europa, cu scopul menţinerii unor interese comune în patologia veterinară continentală. Programul congresului ESVP-ECVP 2018 include invitaţi de referinţă la nivel mondial în domeniul patologiei veterinare, care vor prezenta în cadrul sesiunilor ştiinţifice deschise şi a workshop-urilor, teme de interes din domeniu din care menţionăm: Celula dendritică în patologia pielii la animale; Modele animale pentru o serie de boli de la om; Patologia moleculară şi tehnologia utilizării celulelor stem în medicina personalizată; Patologia animalelor mari: noutăţi;Tehnologia digitală în patologiaveterinară; workshop-uri de neurologie/neuropatologieşi de patologie musculoschelală veterinară”, se arată într-o informare a organizatorilor.

Related posts

The winners of the MIPIM Awards 2020 are…

Ionut Oprea

Concurs de proiecte pentru amenajarea spațiului de deasupra Digi-parcării

Traian Dan

ROMGAZ, posibilități de colaborare pe proiectele TANAP și TAP

redactia

Familia Rusu scoate la vânzare grupul de firme din industria mobilei Rus Savitar – Casa Rusu

Stefana Muresan

Via Transilvanica – Drumul care unește românii, omologat oficial ca traseu turistic pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud

redactia

Produse locale versus produse de import. Ce pun în coș românii atunci când merg la magazin

Papuc Irina

Proptech Demo Day

Ligia Voro

Fiscul suspendă controalele fiscale și filtrele din vămi. Termenul depunerii declaraţiilor fiscale se amână

Traian Dan

O echipă din România, cea mai bună aplicație europeană la Technovation Girls

Traian Dan

Evgeny Nikolsky, noul General Manager al JTI România, Moldova și Bulgaria

Ligia Voro

Peste 55 de milioane de lei pentru reabilitarea termoficării din Oradea

Traian Dan

Tarom și WizzAir reiau zborurile de pe Aeroportul Satu Mare spre București și Luton

Traian Dan

Electrica aniversează cinci ani de la listarea pe Bursa de Valori București

Ligia Voro

Grupul german Güntner a inaugurat a doua fabrică la Sibiu – „Megafactory Plant II”: investiție de 30 de milioane de euro

Papuc Irina

Se apropie de final prima fază din Drumul Bistriței

Nora Dumitrescu

Maramureșul vrea să își facă Asociație de Dezvoltare Comunitară

Nora Dumitrescu

Decanul Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a primit Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze

Stefana Muresan

Distribuția gazului în Maramureș, supervizată de o asociație de dezvoltare

Nora Dumitrescu

P3 începe construcția unei clădiri multifuncționale, o premieră

Ligia Voro

Mierea din Alba, testată de o delegație de chinezi, pentru a fi exportată

Stefana Muresan

Nu mai avem o țară low-cost și alte concluzii la forumul franco-român

Ligia Voro

Nu mai putin de 10 proiecte europene castigate de CJ Cluj in ultimii doi ani, altele 9 aflate in evaluare

Stefana Muresan

Shopping City Piatra Neamt, in portofoliul Optim PM

Ionut Oprea

Nou director la Armătura Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment