Cluj Lideri si afaceri Turism Ultimele stiri

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2018

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit astăzi pasagerul său cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2018, anul centenar al Marii Uniri. Acest prag semnificativ de pasageri este atins anul acesta cu două săptămâni mai repede comparativ cu anul 2017, ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a traficului aerian din primele 8 luni ale anului.

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj atinge pentru a doua oară în istoria sa pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, realizare deosebit de importantă ce se datorează atât strategiei de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, cât și extinderii rețelei de rute prin intensificarea negocierilor cu operatorii aerieni.

Noul program al sezonului de vară din acest an a adus o creștere atât a frecvențelor de operare pentru anumite destinații de vacanță, cât și o extindere a rețelei de rute. În acest sens s-au înregistrat zboruri turistice către 12 destinații, din 5 țări, cu două noi destinații turistice în plus faţă de anul 2017.

Pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2018, a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian TAROM, pe zborul său cu numărul RO 644 de la Cluj-Napoca la București. Norocosul pasager, Gabriela Spătaru, a fost selectat odată cu check-in-ul pasagerilor și premiat în prezenţa reprezentanților companiei aeriene TAROM, a reprezentanţilor Consiliului Județean Cluj, a reprezentanţilor celorlalte autorităţi locale şi instituţii sau organizaţii partenere, respectiv a reprezentanților mass media.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, Viorel Federiga a precizat cu ocazia acestui eveniment: „Doresc să felicit Aeroportul Internaţional Cluj pentru depăşirea pragului de 2.000.000 pasageri şi în anul 2018, anul Centenarului. Este o realizare deosebită pentru primul aeroport regional al ţării, în acest an de sărbătoare naţională şi un motiv în plus de continuare a eforturilor de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, pentru depăşirea de noi şi noi recorduri în fiecare an. ”

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, a declarat următoarele: „Atingerea pentru a 2-a oară consecutiv a pragului de 2.000.000 de pasageri, la nivelul anului 2018, este un rezultat care ne onorează şi care se adaugă realizărilor deosebite înregistrate de Aeroportul Internaţional Cluj în ultimii ani. Felicităm compania Tarom care în acest an împlinește 64 de ani de activitate, ceea ce înseamnă un parteneriat tot atât de îndelungat și cu Aeroportul Internațional Cluj. Centenarul României aproape se identifică cu centenarul de aviație de pe aeroportul clujean. Suntem deosebit de optimiști în privința aviației civile și a României și pentru următorii 100 de ani.”

Directorul General al companiei aeriene TAROM, Wilhelm-Werner Wolff, a declarat la rândul său: „Suntem onoraţi să premiem astăzi pasagerul cu numărul 2.000.000. Este un privilegiu să marcăm acest eveniment împreună cu Aeroportul Internaţional Cluj, care ocupă primul loc în România în ceea ce priveşte numărul de pasageri raportat la numărul de locuitori din municipiu. Felicităm Aeroportul Internaţional Avram Iancu şi, de asemenea, câştigătorul, care va fi recompensat cu două bilete de avion valabile pentru orice destinaţie operată de Compania TAROM! Îi mulţumim că ne-a ales şi îl aşteptăm din nou la bordul aeronavelor noastre!”

Organizarea acestui eveniment a fost posibilă cu sprijinul: companiei aeriene TAROM, companiei Lagardere Travel Retail, Muzeului Etnografic al Transilvaniei (prin Asociația culturală Zestrea și Colecția etnografică Gabriel Boriceanu) și al trupei artistice Incognito.

Related posts

Big Brother la Oradea. Primăria a instalat 314 camere video pentru siguranța cetățenilor

Traian Dan

Digitalizare în utilități: Blockchain și alte tehnologii

Ligia Voro

UMFST din Târgu Mureș – într-o nouă clasificare mondială de prestigiu

Ligia Voro

Romsilva a preluat în pază peste 120.000 ha de păduri private

Papuc Irina

Nouă conducere la Albalact

Stefana Muresan

Semnare contract Centura de Sud a Timișoarei. Contract de 359 milioane lei, constructor – Tirrena Scavi

redactia

Germania, Franţa şi Italia, primele trei ţări care controlează subgrupuri de întreprinderi din România

Stefana Muresan

Sălajul vrea să cumpere Castelul Wesselenyi

Nora Dumitrescu

9 SOLUȚII PENTRU UN ORAȘ INTELIGENT, DEZVOLTATE ÎN CADRUL HACKATHONULUI CODE4CLUJ 2018

Stefana Muresan

Traseu rutier modernizat în zona turistică montană a Clujului

Nora Dumitrescu

MEEMA înființează Registrul Național al Producătorilor de echipamente medicale necesare combaterii COVID-19

Ligia Voro

Premiul de Excelenta in Digitalizare, castigat de Primaria Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Autobuze electrice și hibrid, bike-sharing și modernizarea infrastructurii în Hunedoara

Ligia Voro

Electroglobal Cluj mizează pe afaceri de peste 22 mil. euro

Stefana Muresan

Aduro SRL face proiectele tehnice ale centurilor din Zona Metropolitană a Oradei

Traian Dan

Cluj: Proiectul de extindere a parcului TETAROM I a fost finalizat

Stefana Muresan

Peste 1.500 de austrieci, clienți ai Raiffeisen, vor vizita Brașovul

Stefana Muresan

Ciocolatierul din Sâncraiu. Cel mai dulce proiect pe Startup Nation

Stefana Muresan

Apel către bănci, din Maramureș: faceți culoare separate la ghișee!

Nora Dumitrescu

Metode noi de investigație la Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Stefana Muresan

Working from home rankings before Covid. Now what?

Ionut Oprea

Coaliția pentru Dezvoltarea României, scrisoare deschisă adresată premierului Dăncilă

redactia

Narcis Neaga: În Anul Centenarului sunt construiţi 101 kilometri de autostradă, din care 60 sunt daţi în trafic

redactia

AECTRA Plastics: Staying tuned for more

Transilvania Business

Leave a Comment