Cluj Lideri si afaceri Turism Ultimele stiri

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2018

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit astăzi pasagerul său cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2018, anul centenar al Marii Uniri. Acest prag semnificativ de pasageri este atins anul acesta cu două săptămâni mai repede comparativ cu anul 2017, ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a traficului aerian din primele 8 luni ale anului.

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj atinge pentru a doua oară în istoria sa pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, realizare deosebit de importantă ce se datorează atât strategiei de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, cât și extinderii rețelei de rute prin intensificarea negocierilor cu operatorii aerieni.

Noul program al sezonului de vară din acest an a adus o creștere atât a frecvențelor de operare pentru anumite destinații de vacanță, cât și o extindere a rețelei de rute. În acest sens s-au înregistrat zboruri turistice către 12 destinații, din 5 țări, cu două noi destinații turistice în plus faţă de anul 2017.

Pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2018, a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian TAROM, pe zborul său cu numărul RO 644 de la Cluj-Napoca la București. Norocosul pasager, Gabriela Spătaru, a fost selectat odată cu check-in-ul pasagerilor și premiat în prezenţa reprezentanților companiei aeriene TAROM, a reprezentanţilor Consiliului Județean Cluj, a reprezentanţilor celorlalte autorităţi locale şi instituţii sau organizaţii partenere, respectiv a reprezentanților mass media.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, Viorel Federiga a precizat cu ocazia acestui eveniment: „Doresc să felicit Aeroportul Internaţional Cluj pentru depăşirea pragului de 2.000.000 pasageri şi în anul 2018, anul Centenarului. Este o realizare deosebită pentru primul aeroport regional al ţării, în acest an de sărbătoare naţională şi un motiv în plus de continuare a eforturilor de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, pentru depăşirea de noi şi noi recorduri în fiecare an. ”

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, a declarat următoarele: „Atingerea pentru a 2-a oară consecutiv a pragului de 2.000.000 de pasageri, la nivelul anului 2018, este un rezultat care ne onorează şi care se adaugă realizărilor deosebite înregistrate de Aeroportul Internaţional Cluj în ultimii ani. Felicităm compania Tarom care în acest an împlinește 64 de ani de activitate, ceea ce înseamnă un parteneriat tot atât de îndelungat și cu Aeroportul Internațional Cluj. Centenarul României aproape se identifică cu centenarul de aviație de pe aeroportul clujean. Suntem deosebit de optimiști în privința aviației civile și a României și pentru următorii 100 de ani.”

Directorul General al companiei aeriene TAROM, Wilhelm-Werner Wolff, a declarat la rândul său: „Suntem onoraţi să premiem astăzi pasagerul cu numărul 2.000.000. Este un privilegiu să marcăm acest eveniment împreună cu Aeroportul Internaţional Cluj, care ocupă primul loc în România în ceea ce priveşte numărul de pasageri raportat la numărul de locuitori din municipiu. Felicităm Aeroportul Internaţional Avram Iancu şi, de asemenea, câştigătorul, care va fi recompensat cu două bilete de avion valabile pentru orice destinaţie operată de Compania TAROM! Îi mulţumim că ne-a ales şi îl aşteptăm din nou la bordul aeronavelor noastre!”

Organizarea acestui eveniment a fost posibilă cu sprijinul: companiei aeriene TAROM, companiei Lagardere Travel Retail, Muzeului Etnografic al Transilvaniei (prin Asociația culturală Zestrea și Colecția etnografică Gabriel Boriceanu) și al trupei artistice Incognito.

Related posts

Diriginții de șantier: avem potențialul imens de a prelua românii dați afară

Nora Dumitrescu

Denisson Energy din Sibiu primește finanțare pentru construcția primei rețele de stații de Gaz Natural Comprimat din România

redactia

Cum avansează lucrările pe lotul de 17,9 km, între Câmpia Turzii și Târgu Mureș

Stefana Muresan

CNAIR a semnat contractul pentru realizarea centurii Comarnic, care va fi gata peste șapte luni

Stefana Muresan

Sala Unirii din Alba Iulia, reabilitată cu fonduri județene și guvernamentale. Valoarea proiectului, peste 9 mil. lei

Stefana Muresan

Recomandările lui Daniel Metz (NTT DATA) pentru menținerea IT-ului la Cluj

Stefana Muresan

Crișul Shopping Center Oradea și-a deschis porțile pentru cumpărători

Traian Dan

Transgaz a atribuit CIS Gaz contractul de peste 22 mil. lei pentru realizarea conductei Mintia – Brad – Stei

redactia

Frații Micula au pierdut cel de-al doilea proces intentat statului român

Traian Dan

B | BUSINESS to more BUSINESS – Conferința Regională de la Constanta

Începe construirea unui parking de 4,1 milioane de euro la Cluj

redactia

Complexul Hotelier Univers T*** va fi modernizat. Vezi cum și cât costă!

Ligia Voro

Primul autobuz electric pe străzile Zalăului

Nora Dumitrescu

IAR Ghimbav modernizează elicoptere Puma pentru misiuni ONU în Africa

Stefana Muresan

Cum schimbă un curs de coaching viața unui manager?

Stefana Muresan

Winners celebrate at the inaugural Hungarian & Balkans Real Estate Awards

Ionut Oprea

O fabrică din Codlea s-a reprofilat și produce combinezoane de protecție

Ion Surdu

Cele mai profitabile afaceri mureşene: locurile 16-32

Ligia Voro

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice și-a desemnat conducerea pentru următorii doi ani

redactia

Asfalt nou pe Drumul Bistriței, pe banii Europei

Nora Dumitrescu

Castelul Corvinilor, restaurat cu fonduri UE

Stefana Muresan

Alergia la polenul de ambrozie poate fi tratată natural

Ligia Voro

Compania din domeniul automotive Quin România angajează 100 de muncitori la Brașov

redactia

Forest România 2019 – Târg forestier în aer liber

Ligia Voro

Leave a Comment