Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

150 de mil. euro pentru legarea municipiului Oradea de viitoarea autostradă Transilvania

Oradea se pregăteşte să realizeze o legătură la viitoarea autostradă Transilvania. Aceasta va porni din actuala centură, în zona intersecţiei cu drumul spre Sântandrei, va avea o lungime de 20 de kilometri şi va costa aproximativ 150 de milioane de euro.

Primăria Oradea efectuează studiul de fezabilitate, pe care îl va preda Companiei de Drumuri. Pe baza acestuia şi cu ajutorul fondurilor europene ar putea începe lucrările la noua şosea de mare viteză.

„Centura Oradea a fost realizată în 10 ani. O șosea cu patru benzi, pasaje rutiere, cu un pod nou peste Crișul Repede, pe o lungime de 16,5 kilometri. Ea s-a realizat pe baza unei colaborări între Ministerul Transporturilor, prin compania de drumuri și autostrăzi, și Primăria Oradea. Cea mai mare parte din finanţări a fost asigurată de Ministerul Transporturilor, atât din fondurile ministerului, dar și prin accesarea de fonduri europene pentru două dintre pasajele realizate. Cealaltă parte a fost asigurată de Primăria Oradea, prin accesarea de fonduri europene pentru realizarea a două pasaje mari de patru benzi. În această perioadă suntem într-o fază avansată de a prelua în administrare o suprafață de teren de la Ministerul Transporturilor, către Primăria Oradea, pentru ca la o intersecție care astăzi este rezolvată printr-o girație să realizăm din bugetul Municipiului Oradea un pasaj suprateran cu patru benzi”, a declarant primarul Ilie Bolojan, potrivit Digi24.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul TeraPlast vrea să demareze trei investiţii în valoare de 15 milioane euro

Articolul următor

FOTO: Familia Oltean produce 100 % “Tractoare românești” la Reghin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share