Bistrița-Năsăud Industrie Lideri si afaceri Ultimele stiri

Grupul TeraPlast vrea să demareze trei investiţii în valoare de 15 milioane euro

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanţi producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi totodată cel mai mare procesator de PVC din România, va depune trei proiecte de investiţii, în valoare totală de 15 milioane de euro, în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

„Considerăm că această schemă de ajutor de stat se pliază mai bine pe dimensiunea companiilor din Grupul TeraPlast. Dorim, de asemenea, să vedem cum se transformă în realitate declaraţiile făcute în spaţiul public de autorităţi, cum că această schemă vizează sprijinirea companiilor româneşti, pentru că până acum au beneficiat de ajutoare de stat cu precădere firmele străine”, a declarat preşedintele consiliului de administraţie al Grupului TeraPlast, Dorel Goia, într-un comunicat.

TeraPlast şi-a propus o investiţie de 6,2 milioane de euro din care 3,1 milioane de euro ar fi ajutorul de stat pentru investiţia în echipamente pentru divizia de mase plastice a grupului.

”În cadrul acestui proiect, compania va veni cu noi inovaţii pe piaţa granulelor din PVC: TeraPlast va fi primul producător din România de granule fără halogen, rezistente la foc, folosite pentru izolarea cablurilor electrice”, arată compania.

TeraPlast are în vedere extinderea capacităţii de producţie de sisteme de canalizare interioară din polipropilenă, care sunt o alternativă superioară calitativ pentru sistemele din PVC, spun reprezentanţii companiei.

Tendinţa din ultima perioadă a fost de creştere a cererii pentru produsele din gama superioară. Deşeurile de polipropilenă rezultate din procesul tehnologic vor fi reciclate şi reprocesate, anunţă TeraPlast.

De asemenea, Depaco va deschide o unitate de producţie într-o nouă locaţie, de 38.000 metri pătraţi în Băicoi, judeţul Prahova. Fabrica şi liniile noi de producţie vor asigura fluxuri optime de logistică şi depozitare şi o capacitate de producţie anuală de peste 10 milioane de metri pătraţi de ţiglă. Depaco va construi, într-o primă fază, 10.000 mp. Bugetul pentru construcţie şi creşterea capacităţii de producţie este de 5,2 milioane de euro, din care 1,9 milioane euro ar urma să fie finanţaţi din ajutor de stat.

În plus, TeraGlass va aplica pentru ajutor de stat cu un proiect de investiţii de 3,5 milioane de euro. Obiectivul proiectului este un flux nou de producţie de ferestre şi uşi termopan, complet automatizat, care va contribui, deopotrivă, la creşterea capacităţii de producţie şi a productivităţii muncii. Această investiţie vine ca urmare a creşterii cererii pentru produse TeraGlass.

Valoarea cumulată a ajutorului de stat nu depăşeşte 6,8 milioane de euro, suma cu care firmele beneficiare se angajează să contribuie la bugetul de stat prin taxe şi contribuţii salariale suplimentare până în 2024, potrivit companiei.

”Schema prin care Grupul TeraPlast a solicitat ajutor de stat are ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie şi dezvoltare regională. În contextul aprobării finanţării, toate cele trei proiecte vor fi demarate imediat”, spun reprezentanţii grupului.

Grupul TeraPlast este în prezent unul dintre cei mai importanţi producători de materiale pentru piaţa construcţiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe şase linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Uşi şi Ţiglă Metalică (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme româneşti, inaugurată după 1990.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast – este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

Related posts

O firmă cu capital maghiar va instala rachete anti-grindină în județul Satu Mare, investiție de aproape 2 milioane de euro

redactia

După Cluj-Napoca, și Primăria Timișoara alocă bani pentru un studiu de prefezabilitate pentru metrou

Stefana Muresan

Peste 1.000 de studenți, la seminariile de educație financiară ale ASF

Ligia Voro

Construcțiile de clădiri cresc afacerile (I)

Ligia Voro

Cea mai tânără milionară a Clujului vrea să îi facă antreprenori pe liceeni

redactia

Înghețata Napoca se produce din nou în țară, după o pauză de cinci ani

Stefana Muresan

Aquatim, investiție de aproape 6 milioane de lei, în rețeaua de apă și canalizare din Jimbolia

redactia

„Asociația Salvatorii de Cărți” din Oradea, oferă cărți gratuite pe timp de criză

Traian Dan

Farmec – afaceri de peste 50 milioane euro în 2018. Produsele, comercializate în peste 30 de state

Stefana Muresan

Prima ediție a conferinței Salonul de Afaceri, la Târgu Mureș

Ligia Voro

Electrolux Satu Mare își va relua activitatea cu condiții sporite de securitate

Traian Dan

Kinderpedia, cea mai inovativă platformă digitală pentru educație, devine sistemul operațional principal în toate unitățile Maple Bear din Europa Centrală și de Est

Papuc Irina

Combinatul Chimcomplex va fabrica un igienizant anticoronavirus

Nora Dumitrescu

Concernul Guhring, parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj

Nora Dumitrescu

Cele mai importante 8 tendințe tehnologice în agricultură, analiză INACO

Ligia Voro

Cercetarea Nomisma referitoare la combaterea inovativă a dăunătorilor a fost prezentată în cadrul târgului Fruit Logistica

Ligia Voro

Un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro de la BEI pentru a susține dezvoltarea României

redactia

Acţionarii Borsec pregătesc investiţii de 30-40 mil. euro pentru brandurile de ape, sucuri şi bere

Stefana Muresan

CEE Property Forum 2020 – Online edition

Ionut Oprea

Fostul suveran al României, Regele Mihai I, a murit

Stefana Muresan

Zalău Value Centre, gazdă pentru produsele locale din Sălaj

Nora Dumitrescu

Ministerul Agriculturii a demarat procedura de recunoaștere a fabricilor de zahăr

Stefana Muresan

Bosch își recrutează angajații dintre viitorii economiști ai Clujului

Nora Dumitrescu

Corteva Agriscience lansează Inatreq™ Active pentru cereale, in Europa

Ligia Voro

Leave a Comment