Alba Brașov Covasna Fonduri Europene Mureș Sibiu Ultimele stiri

ADR Centru se implică în susținerea firmelor din Regiunea Centru

*ADR Centru se implică în susținerea firmelor din Regiunea Centru. S-au semnat contracte care atrag aproape 80 milioane euro pentru mediul de afaceri. 124 de firme vor investi peste 650 milioane lei pentru extindere și retehnologizare.

Contractarea proiectelor depuse spre finantare prin POR 2014-2020, pentru dezvoltarea IMM-urilor de la nivelul Regiunii Centru, se apropie de final.

Un numar de 124 de contracte de finantare au fost semnate la sediul ADR Centru, pana in 6 septembrie 2018, pe Prioritatea de Investitii 2.2 a Programului Operational Regional 2014-2020 ce vizeaza finantarea proiectelor de dezvoltare ale mediului privat din cele 6 judete: Alba, Covasna, Brasov, Harghita, Mures, Sibiu. La nivelul Regiunii Centru, s-au depus in perioada februarie – august 2017, pe aceasta prioritate de investitii, un numar de 225 de proiecte care solicitau fonduri pentru dezvoltare in valoare de cinci ori mai mult decat din bugetul alocat la nivel de regiune, in valoare de 343 milioane lei fonduri europene.

Cele 124 de proiecte finantate semnate pe aceasta prioritate au o valoare totala de 655.544.913 lei, din care valoarea solicitata de beneficiari ca si finantare nerambursabila, este de 363.338.248 lei. Prin fondurile alocate acestor proiecte se vor realiza lucrari de construire sau extindere a spatiilor de productie sau servicii, dar si dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Un proiect depus spre finantare pe aceasta prioritate, putea solicita o finantare nerambursabila intre 200.000 si 1.000.000 euro. Un numar de 225 de proiecte s-au depus pe aceasta prioritate de investitii, solicitand spre finantare nerambursabila suma de 647,30 milioane lei. Dintre acestea, 16 proiecte au mai ramas in diverse etape de evaluare, urmand sa se stabileasca in perioada urmatoare cand vor semna contractele de finantare.

”Prin proiectele pe care le-am semnat si le vom mai semna pe aceasta prioritate de investitii ajungem la un grad de contractare de 122%. Solicitarea venita din partea mediului privat, de a finanta si mai multe proiecte, este mare si am sustinut si noi la Autoritatea de Management, alocarea unui buget mare si contractarea mai multor proiecte pentru dezvoltarea firmelor. Sunt proiecte care genereaza noi locuri de munca, care sustin extinderea si diversificarea activitatii firmelor, fie ele microintreprinderi, firme mici sau mari, actiuni care, pe termen lung, sustin dezvoltarea economiei locale si regionale, imbunatatirea competitivitatii economice si venituri mai bune pentru cel putin 500 de familii”, a declarat Simion Cretu director general ADR Centru.

Au primit finantare prin aceasta prioritate firme din diverse domenii, de la estetica medicala, la fabrici de mobilier, de productie de mochete, sticla securizata, tipografii sau in domeniul turistic.

Related posts

Tu cum foloseşti sursele de încălzire din locuinţă?

Ligia Voro

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate a lansat Harta Proiectelor Smart City din România

Stefana Muresan

Wizz Air utilizează platforma de plată Amadeus prin Navitaire New Skies

redactia

Aeroportul Oradea a fost tranzitat de 220.000 de pasageri în 2018

redactia

Iulian Rusu, românul care a creat pâinea viitorului. Alimentul creat de el a luat aurul la un salon de inventică din Italia

redactia

Laura Elly Naghi, director formare profesională al ISF: “Este nevoie de crearea Cartei albe a tuturor proiectelor de educație financiară”

Ligia Voro

Cum arată automobilul fără șofer în versiunea Bosch. Soluții pentru mașinile autonome, create la Cluj

redactia

Discover Bihor: Primul videoclip de promovare turistică a judeţului a fost lansat pe internet

Stefana Muresan

Premiul The COTERIE Best Handbag, câștigat de Atribut la New York

Ligia Voro

Industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt în colaborare cu Beretta

redactia

Proiect: Terenurile aflate pe traseul BRUA, scoase din circuitul agricol fără acordul proprietarilor

Stefana Muresan

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria încheie anul cu o nouă tranzacţie, a şaptea din 2018

redactia

Preotul cofetar din Cluj face praline din ciocolată cu foiţă de aur sub formă de inimioare şi diamante

redactia

Guvernul a decis majorarea salariului minim în România pentru anul 2020

Papuc Irina

P3 SE MUTĂ ÎN CHARLES DE GAULLE PLAZA

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional Iași, nou record de trafic – avans de 10% în 2018

redactia

Oana Stănescu, românca de 35 de ani care urmează să schimbe fața New York-ului prin proiectele sale

redactia

Cum sprijinim antreprenoriatul inovativ în industria alimentară?

Ligia Voro

Baza sportivă Dinamo din Satu Mare redevine funcționabilă

Gruita Ienasoiu

Traficul de pasageri în aeroporturile din România a crescut cu 6% în 2019

Papuc Irina

Europarlamentarul Daniel Buda: Asocierea în Agricultură – avantaje, inclusiv posibilitatea de negociere a unui preț mai bun al produselor

Stefana Muresan

Efectul înghețului asupra culturilor de toamnă

Ligia Voro

Connect44 se extinde și a închiriat în total 1.000 de metri pătrați în Vox Technology Park

Papuc Irina

Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro pentru noi idei de afaceri

Stefana Muresan

Leave a Comment