Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încep lucrările la viitoarele Băi Sărate din Ocna Mureş, investiție de de 5,9 mil. euro

A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la baza de agrement și tratament a viitoarelor Băi Sărate din Ocna Mureş. Intenția declarată a administrației locale, sprijinită de cea județeană, este aceea de a readuce orașul pe harta turistică a României. Aici vor fi investiți aproape șase milioane de euro în amenajarea unei baze de tratament și agrement, cu centre de sănătate, recuperare și bazine cu apă dulce și sărată.

”Viitoarele Băi Sărate sunt concepute cu o capacitate de 700 de persoane pe zi pe timp de vară și 400 de persoane pe timp de iarnă. Avem un parteneriat pe zece ani cu Consiliul Județean Alba atât la construcția băilor, cât și la gestionarea de după. Se merge până la faza de declarare a stațiunii balneare și promovarea pe viitor a acesteia.

Saramura de la Ocna Mureș are cea mai mare puritate de sare, de 98%. Marți, 4 septembrie, am semnat ordinul de începere a lucrărilor cu Asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași). Vor aduce un excavator de mari dimensiuni, pentru început, pentru pregătirea terenulului”, a spus primarul Silviu Vințeler. citat de ziarulunirea.ro.

Primăria Ocna Mureș a semnat, recent, contractul în valoare de 5,9 milioane de euro pentru revitalizarea ”Băilor Sărate”, banii fiind alocați de administrația locală și Consiliul Județean Alba, fiecare în procentaj de 50 la sută.

Investiția presupune construirea unui complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple. Baza de tratament şi agrement ar urma să fie finalizată la începutul anului 2021, termenul de construcție fiind de 30 de luni. Bazinele exterioare vor avea o suprafaţă de peste 1.700 de metri pătraţi, iar în jurul acestora vor fi amenajate spaţii verzi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Construcția podului de la Gilău, care unește două autostrăzi, finalizată

Articolul următor

Tarom deschide ruta Timișoara-Chișinău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share