Sibiu Ultimele stiri

Învățământul dual din Sibiu, susținut de firme străine

Învățământul dual este susținut în Sibiu de firme străine, în principal de cele germane.

Cea mai mare clasă a fost inaugurată la Colegiul Tehnic „Independența”, unde studiile a 33 de elevi vor fi susținute financiar în următorii 3 ani de compania Continental, scrie turnulsfatului.ro. Inițial, firma solicitase o clasă cu 25 de locuri, însă datorită interesului sporit din acest an – spre comparație, anul trecut la instituția respectivă a fost deschisă doar o clasă cu învățământ dual, deși conducerea școlii avea de gând să deschidă două – au mărit numărul burselor.

În acest an în cadrul Colegiului Tehnic „Independenţa” din Sibiu au fost deschise trei clase în sistemul dual în cadrul cărora vor învăţa 92 de tineri. Instituția implementează învățământul dual din anul 2014, iar de anul trecut acestui proces i s-a alăturat Colegiul Tehnic „Cibinium”, Liceul Tehnologic ”A. Iancu” Sibiu, Liceul Tehnologic ”H. Coandă” Sibiu şi Colegiul Economic ”G. Bariţiu” Sibiu. Tot din acest an acest tip de învăţământ se extinde şi în alte oraşe ale judeţului Sibiu, respectiv în Mediaş (Liceul Tehnologic ”Automecanica” Mediaş) şi în Cisnădie (Liceul Tehnologic Cisnădie).

În total, peste 20 de companii au solicitat pregătirea viitorilor meseriași la instituțiile din Sibiu. Numărul lor este în creștere în fiecare an. La „Independența”, spre exemplu, la început s-au înscris cinci firme, care au format Asociația Româno-Germană. În acest an opt companii au ales să ofere burse de studii în cadrul acestui tip de învățământ, oferind astfel un loc sigur de angajare pentru viitorii absolvenți, dacă aceștia vor avea rezultate bune, notează sursa citată.

Related posts

El Pais, selecție a „satelor fermecătoare din România”

Stefana Muresan

Cum va arăta cel mai spectaculos nod rutier din România

Stefana Muresan

Mobila de Sălaj vrea să spargă blocada Bruxelles – Washington. „Rușii ne consideră cei mai buni din lume”

Stefana Muresan

Leave a Comment