Timiș Ultimele stiri

UVT, pe podiumul național în clasamentele RUR Reputation Ranking și RUR Academic Ranking

Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă în acest an pentru prima oară în RUR Reputation Ranking și RUR Academic Ranking, ocupând pozițiile 3 (la nivel naţional) și 699 (la nivel mondial), respectiv 2 (la nivel național) și 615 (la nivel mondial). În aceste două ierarhizări, alături de Universitatea de Vest din Timișoara sunt prezente doar alte două universități din România, membre ale Consorțiului Universitaria (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea din București).

RUR Reputation Ranking măsoară reputația internațională a universităților, iar RUR Academic Ranking măsoară productivitatea cercetării universităților.

Ierarhizarea generală (Round University Ranking – RUR) are la bază 20 de indicatori de performanță grupați în patru categorii de indicatori: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) și sustenabilitate financiară (10%). Datele colectate și utilizate în generarea clasamentului general sunt folosite și în generarea acestor două clasificări specifice, fiind luați în considerare doar o parte din indicatori, în funcție de scopul rankingului. Astfel, RUR Reputation Ranking se bazează pe media scorurilor obținute de universități la indicatorii corespunzători categoriilor de indicatori predare și cercetare (cadre didactice / studenți, cadre didactice / diplome de licență acordate, diplome de doctorat / cadre didactice, diplome de doctorat / diplome de licență acordate, reputația predării, număr citări / cadre didactice și cercetători, studenți doctoranzi / diplome de doctor obținute, impact normalizat al citărilor, număr lucrări / cadre didactice și cercetători, reputația cercetării). RUR Academic Ranking se bazează pe media scorurilor obținute de universități la categoriile de indicatori predare, cercetare și diversitate internațională (impact normalizat al citărilor, număr citări / lucrări, număr lucrări / cadre didactice și cercetători, reputație internațională în cercetare și număr lucrări cu colaborare internațională).

Rankingurile au rezultat în urma analizei informațiilor furnizate de universități prin completarea platformei studiului Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice / scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc. şi prin interpretarea studiului privind reputaţia academică realizat prin intermediul Global Institutional Profiles Project (GIPP).

Related posts

Managerii din comerţul cu amănuntul sunt optimişti în privinţa încasărilor

Traian Dan

DIGI a răscumpărat peste 8000 de acțiuni într-o săptămână

Ligia Voro

Smart City Expo World Congress 2018 eyes a record-breaking edition under the theme Cities to live in

Ionut Oprea

Colliers International își consolidează echipa locală de leadership: Cinci directori au fost promovați ca Parteneri ai companiei 

Papuc Irina

Orașele Transilvaniei și Banatului, magnet pentru turiști

redactia

Academia IMPACT, program complex de transFORMARE pentru profesori

Ligia Voro

Românca Daniela Rus a fost numită consilier pe știință și tehnologie la Casa Albă

Papuc Irina

Senior Software participă alături de Electroarges, Dacia și Universitatea din Pitești la crearea unui ventilator mecanic

Papuc Irina

Vom avea 11 salarii minime în România, în funcție de calificare și studii

Traian Dan

Revista Transilvania Business va continua să fie o platformă activă de promovare a afacerilor

Ligia Voro

FlorideLux: Începutul anului școlar a triplat vânzările online de flori

Ligia Voro

Clădirile de interes turistic din Zalău vor avea coduri QR

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Covasna County – Land of Mansions

Transilvania Business

Fabrica Bosch din Blaj atinge pragul de 25 milioane de senzori de oxigen

Papuc Irina

În Ungaria, la vama Petea – Csengersima, are loc o revizia tehnică totală a cântarelor. Trafic mult îngreunat pentru automarfare.

Gruita Ienasoiu

Noutăți de la fabrica Ford din Craiova: investiție de 30 de milioane de dolari și începerea producției primului SUV Ford Performance în România

Ion Surdu

INACO publică Ghidul locurilor de muncă disponibile în criza COVID-19

Ligia Voro

Deputatul Valeriu Steriu propune scutirea jurnaliştilor de la plata impozitului pe venit

redactia

Mai aveți câteva zile pentru a vă înscrie la seminarul „Bioeconomie și eficiență energetică în industria agroalimentară”

Ligia Voro

Aeroportul Internaţional Timişoara e pe creştere. Cursele charter au fost un succes total

Robert Bloancă

Cafea vândută în pahare comestibile în Zalău

Stefana Muresan

ARL- Strabag a finalizat un drum de 14 km din Maramureș

Nora Dumitrescu

“Capitala” Sălajului își modernizează drumurile forestiere

Nora Dumitrescu

Ministerul Agriculturii a demarat procedura de recunoaștere a fabricilor de zahăr

Stefana Muresan

Leave a Comment