Antreprenori Ultimele stiri

Cea mai mare competiție pentru startup-uri din România pornește cursa de 120.000 EUR

Startarium PitchDay, cea mai mare competiție pentru startupuri din România, se întoarce anul acesta cu a treia ediție. Participanții se vor bucura de o experientă de învățare și mai complexă în 2018, precum și de expunere relevantă în fața unui juriu ce include investitori, specialiști și antreprenori de succes; vor beneficia de consultanța unor profesioniști aplicat pe afacerea lor și de premii mai mari față de edițiile anterioare, ce totalizează 120.000 de euro.

Până pe 12 octombrie, antreprenorii cu o afacere între 1 și 3 ani vechime, din orice domeniu, pot aplica online la această competiție-maraton pe www.startarium.ro/pitchday. În urma preselecției,
50 de startup-uri românești vor fi invitate să concureze pentru marele premiu la evenimentul din 6 noiembrie, la Willbrook Platinum, București.

Aflată la a 3-a ediție, competiția Startarium PitchDay a devenit deja un punct de referință în ecosistemul antreprenorial românesc. De la lansarea sa, 245 de startup-uri au intrat în cursa pentru finanțare și peste 140 de antreprenori au avut ocazia să își prezinte afacerile în fața unui juriu format din fondatori de succes, experți și investitori; 20 de startup-uri finaliste au concurat live în finală pentru premii ce depășesc în total 210.000 EUR, printre câștigători numărându-se NALU, Tracia, LifeBox, Re.Flex, Stația de Joacă și Clinica de Pediatrie Anastasia.

Pentru 2018, Startarium plusează cu noi beneficii în structura competiției și a evenimentului final:
● Valoarea totală a premiilor crește de la 100.000 la 120.000 EUR
● Numărul total al premiilor acordate crește de la 4 la 11
● Premiile vor fi repartizate astfel: Premiul 1 – 50.000 EUR; Premiul 2 – 30.000 EUR; Premiul 3 – 20.000 EUR; Mențiuni și premii speciale – 20.000 EUR;
● Semifinaliștii vor beneficia de mai mult timp pentru feedback de la juriu, acces gratuit la sesiuni de consultanță pe teme precum finanțare, legislatie, marketing sau risk management și vor putea programa sesiuni de pitching 1 la 1 cu investitori și business angels.

“Saltul calitativ pe care îl văd de la un an la altul atât în nivelul de interes, dar și numărul de aplicații din Startarium PitchDay mă fac curios să văd cum a evoluat mediul antreprenorial în ultimii 2 ani, de când am lansat platforma. Într-un timp atât de scurt, Startarium a construit Orașul Antreprenorilor, cu aproape 20.000 de cetățeni virtuali ce beneficiază de toate resursele necesare să înceapă și să crească o afacere de succes: conținut educațional, acces gratuit la mentori din business, programe de creștere accelerată și instrumente financiare.” — Michael Szczurek, CEO ING Romania

”Ca tot ce facem la Startarium, PitchDay este în primul rând despre impact prin învățare. Întregul proces este construit în jurul ideii de <>, această foarte scurtă prezentare ce trebuie să convingă în doar câteva minute. Pentru un antreprenor, abilitatea de a esențializa și de a-și vinde eficient ideea este vitală pentru succes; aplicația creată pentru PitchDay îi va folosi pentru nenumărate viitoare colaborări, iar participarea la eveniment îi va facilita interacțiunea cu antreprenori de succes, business angels și viitorii susținători. Indiferent dacă se va afla sau nu printre câstigatorii celor 120.000 EUR, afacerea sa va trece printr-un proces concentrat de accelerare, posibil doar într-un context competitiv precum PitchDay. ” — Oana Craioveanu, CEO Impact Hub Bucharest

Cum se va desfășura competiția PitchDay 2018

Înscrierile se desfășoară online până pe 12 octombrie 2018, pe site-ul competiției. Pot aplica startupurile din orice domeniu de business, cu vechime între 1 și 3 ani, care respectă Regulamentul și criteriile de eligibilitate disponibile pe www.startarium.ro/pitchday

După etapa de preselecție a înscrierilor online, 50 de startup-uri vor fi acceptate în semifinală și invitate să își prezinte pitch-urile pe 6 noiembrie 2018, la Willbrook Platinum, Bucuresti. 10 dintre acestea vor avansa în finală, urmând să concureze live, în aceași zi, pentru marele premiu. La finalul sesiunii de pitch-uri, câstigatorii vor fi aleși de un juriu format din antreprenori de succes, specialiști în business și investitori.

Startarium este cea mai complexă platformă pentru antreprenori la început de drum. Lansat în 2016 sub umbrela metaforei “Orașul Antreprenorilor”, Startarium oferă acces la TOATE resursele necesare pentru a lansa și a crește o afacere de succes. Platforma este construită pe 3 piloni – învățare, testare și finanțare – în mai multe module funcționale: instrumente de business, cursuri video, webinarii, interviuri cu fondatori, platformă de crowdfunding, mentorat, consultanță și competiție de pitching.

De la lansare, Startarium a adunat o comunitate de aproape 20.000 de membri și 60 de mentori cu care antreprenorii pot lucra gratuit, a publicat peste 200 de materiale și a deschis accesul la finanțări ce depășesc 360.000 EUR. Platforma este o inițiativă Impact Hub și ING ce poate fi explorată pe www.startarium.ro.

Related posts

Peste 13 milioane euro pentru extinderea clădirii Spitalului de Urgență Satu Mare

redactia

Fostul suveran al României, Regele Mihai I, a murit

Stefana Muresan

Cum va fi modernizată Piața Izvoare din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Câştigurile E.ON afectate de dificultăţile din Marea Britanie

A. I.

Managing groundbreaking changes

Ionut Oprea

Grupul NEPI Rockcastle donează 150.000 de euro Crucii Roșii din Europa Centrală și de Est

Ligia Voro

Banca Transilvania – profit de 1,2 miliarde de lei, în 2018

Stefana Muresan

CEE BSC Executive Leaders Roundtable – 26 January 2021

Ionut Oprea

Un copil din Tulcea a primit o inimă nouă în urma unui transplant efectuat la Târgu Mureș

redactia

Delgaz Grid, finanţare europeană pentru o investiție de peste 31 de milioane de lei înVaslui

Ligia Voro

Ursula von der Leyen anunță limitarea exporturilor UE de măști și echipamente medicale: „Trebuie să rămână în interiorul UE. Acum e Italia, dar și alte state vor avea nevoie”

Papuc Irina

#Viața după COVID-19. Chestionar pentru un set de soluții pentru mediul de afaceri

Traian Dan

Capacitate de producție în Maramureș: 15 milioane de măști lunar

Nora Dumitrescu

Contract de proiectare pentru un coridor de mobilitate urbană durabilă, semnat

Ligia Voro

Licitație pentru proiectarea și execuția Drumului Apusenilor, contract de 118 mil lei

Stefana Muresan

UVT finanțează 200 de afaceri cu granturi de până la 40.000 de euro

Stefana Muresan

Proiecte europene în valoare de aproape 9 mil. euro în domeniul sănătații, aprobate pentru Oradea

redactia

Oameni de afaceri din Sibiu oferă apartamente și camere de hotel pentru a caza gratuit personal medical

Ion Surdu

Zece firme selectate în primul accelerator de export din România – ScaleOut

Traian Dan

Blocurile Zalăului vor fi modernizate pe fonduri UE

Nora Dumitrescu

Licitație pentru SF Varianta Ocolitoare Sud Sibiu: contract de peste 4 milioane lei

Ion Surdu

O nouă autostradă până la Timișoara

Stefana Muresan

Băile Felix şi 1 Mai, program de investiţii de peste 15 milioane euro

Stefana Muresan

Marquardt Sibiu navighează cu bine pe valul pandemiei

Transilvania Business

Leave a Comment