Industrie Ultimele stiri

Mihai Daraban: Ar trebui să stopăm orice ieșire de buștean sau cherestea din România

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a declarat, miercuri, la deschiderea celei de-a XXVII-a ediții a BIFE-SIM – Târg internațional de mobilă, că orice metru cub de lemn care pleacă din România ar trebui să fie sub formă de dulap, scaun sau masă.

„Este o onoare pentru noi să deschidem această expoziție, mai ales că este o industrie care valorifică cel mai mult o resursă naturală existentă în România. Orice metru cub de lemn care pleacă din România ar trebui să fie sub formă de dulap, scaun sau masă. Dacă ținem cât de cât la urmașii noștri, va trebui să luăm în considerare acest lucru și să stopăm orice ieșire de buștean sau cherestea din România și absolut tot să plece sub formă de produse ale industriei mobilei. Această industrie are o contribuție substanțială la economia României, atât prin prisma schimburilor comerciale, cât și datorită celor peste 60 de mii de locuri de muncă pe care le oferă”, a declarat Mihai Daraban la deschiderea noii ediții a BIFE-SIM, potrivit unei informări a CCIR.

700 de milioane euro excedent comercial pe primele cinci luni ale anului 2018

„Industria mobilei a înregistrat un excedent comercial de 700 de milioane euro, pe primele 5 luni ale acestui an. Ministerul Mediului de Afaceri sprijină această performanță prin Prorgramul de Târguri și Expoziții care, anul acesta, are un buget dublu față de anii anteriori. De asemenea, luni, la ora 10, se va deschide aplicația pentru programul numit Internaționalizare, care vine să sprijine companiile care doresc să meargă sub brand propriu la târguri și expoziții intrenaționale”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

„Un raport al unui institut din Italia arată că România a ajuns, în 2018, pe locul 5 la exportul de mobilă în UE și pe locul 11 în lume, depășind din acest punct de vedere țări precum Franța, Spania sau Turcia. În 2006, eram pe locul 13 în Europa și pe locul 20 în lume. De asemenea, industria mobilei este un sector economic care valorifică foarte bine masa lemnoasă, în anul 2017 contribuția la balanța comercială a României a fost de 1,5 miliarde de euro”, a declarat Aurica Sereny, președintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România.

În primele cinci luni ale anului 2018, industria mobilei din România a înregistrat un excedent comercial de 694 de milioane de euro, un nivel similar cu cel din anul precedent, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

În perioada ianuarie-mai 2018, România a exportat mobilă de 987 milioane de euro şi a importat mobilier de circa 292 milioane de euro, exporturile fiind de 3,4 ori mai mari decât importurile.

Related posts

Biserica Evanghelică, restaurată cu 3,3 milioane euro

Stefana Muresan

O agenție de comunicare din Iași, în programul oficial “România la Centenar”

Stefana Muresan

Situația investițiilor publice din Sibiu: Peste 20 de șantiere deschise

Ion Surdu

Banca Mondială, asistență tehnică pentru dezvoltarea Brașovului

Stefana Muresan

Deplasarea sezonierilor în străinătate va fi reglementată ministerial

Nora Dumitrescu

Primăria Sibiu caută cel mai bun proiect pentru un complex de locuințe sociale și de serviciu. Terenul disponibil – peste 13.000 mp

Papuc Irina

Două zile până la evenimentele Transilvania Open 4 Business 2017! 

Ligia Voro

Hidroelectrica a semnat primul contract de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual

Ligia Voro

Comunicat de presa: Incheierea proiectului “Dotarea firmei Ized Betainvest SRL cu linie tehnologica noua de producere casti de protectie”

redactia

Trei fraţi din Cluj vând fructe de 2 mil. lei dintr-o livadă de 100 de hectare

Stefana Muresan

BVB și OPCOM prezintă proiectul de colaborare dintre piața de capital și piața de energie în perspectiva înființării contrapărții centrale

redactia

Amadeus extinde colaborarea cu United Airlines pentru protocolul NDC

Ligia Voro

10 paturi de terapie intensivă avansată date în folosință la Clinica de Cardiologie, din cadrul SCJU Târgu Mureș

Ligia Voro

Top cei mai buni angajatori în 2018: Vodafone România, OMV Petrom şi Banca Transilvania, pe primele trei poziţii. Ministerul Apărării, în top 10

redactia

Competitive Intelligence – avantajele practice (II)

redactia

Învățământul dual din Sibiu, susținut de firme străine

redactia

ParkingPay: o nouă modalitate de plată a parcărilor în Cluj-Napoca 

Ligia Voro

Managerii din domeniul industriei, comerţului şi serviciilor sunt optimişti

Traian Dan

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, cifră de afaceri de 120 milioane euro

Stefana Muresan

Clujenii de la Accesa își consolidează poziția printr-un joint-venture cu germanii de la Ratiodata

Nora Dumitrescu

Vibe Properties lansează Vibe Forward, un proiect rezidențial de amploare amplasat în principalul pol de business din București

Papuc Irina

Topul firmelor, organizat de CCIAT, la cea de-a 24-a ediție

Stefana Muresan

Compania americană Grandstream, oficial pe piața din România

Ligia Voro

CNI construiește o sală de sport la Târnăveni

Stefana Muresan

Leave a Comment