Real Estate

CIT Grup, leaderul national în distribuție de echipamente IT refurbished, achiziționează sediul Nokia din Timișoara și se lansează în business-ul imobiliar

CIT Grup, principalul distribuitor românesc pe nișa echipamentelor IT refurbished, achiziționează clădirea Nokia din Timișoara și marchează astfel intrarea în businessul imobiliar. Operațiunile imobiliare vor fi administrate prin divizia CIT Imobiliare.

Clădirea în care a funcționat Alcatel-Lucent și ulterior Nokia, situată în centrul Timișoarei, în imediata apropiere a City Business Centre are o suprafață închiriabilă de 11.000 mp distribuită pe patru etaje. Discuțiile și procesul de negociere au durat mai bine de 1 an, clădirea atrăgând interesul mai multor jucători majori din piață, inclusiv fondul de investiții Globalworth. CIT Grup a fost asistat în această tranzacție de către cabinetul de avocatură Crudiu și Asociații. Valoarea tranzacției a fost de 6 200 000 euro.

“Am lansat business-ul de distribuție IT în 2002 și am început primele achiziții imobiliare 10 ani mai târziu, în urma participării la o serie de cursuri de investiții în străinătate. Aceasta este însă prima noastră achiziție majoră, o clădire foarte cunoscută, prima clădire de birouri din Timisoara, emblematică pentru mediul corporatist din Timișoara, având un amplasament excelent în zona 0 a orașului, clădire care a găzduit mulți ani cea mai cunoscută multinațională din oraș. Suntem interesați în continuare de achiziții, căutăm clădiri cu potențial mare datorită amplasamentului foarte bun, fie în zona centrală, fie în apropierea unor hub-uri de business consacrate. Vizăm în general companii antreprenoriale care au nevoe de suprafețe mici de 30 – 300 mp și cărora le este foarte greu să accese spații de birouri moderne cu un amplasament foarte bun. Prețurile pe care le oferim sunt de 8 euro / mp pentru prima închiriere a spațiilor de birouri, în această zonă a Timișoarei prețurile se situează între 14 euro și 19 euro / mp. Țintim să atingem un grad de ocupare de 100% în următoarele 6 luni”, subliniază Dan Iliescu, CEO CIT Grup.

Din portofoliul CIT Grup mai face parte si o clădire de birouri de 2.400 mp cu un teren aferent de 6.000 mp, închiriată în totalitate, situată în zona Lipovei din Timișoara pe axa care leagă Dumbrăvița, cea mai mare zonă rezidențială a orașului legata de ansamblul Openville.

În 2017, CIT Grup a înregistrat venituri de peste 6 000 000 euro. Aproximativ 70% din venituri au fost asigurate de rețeaua proprie de distribuție de produse IT refurbished, care depășește 3.500 de distribuitori înregistrați. În același timp, 25% din cifra de afaceri a fost asigurată de vânzarea către segmentul B2B, iar diferența % de achizițiile făcute de persoane fizice.

CIT Grup, companie cu sediul în Timișoara specializată în distribuția de echipamente IT refurbished și o activitate de 16 ani, este jucătorul de pe piața de distribuție IT care a introdus conceptul refurbished în România. CIT Grup deține un magazin cu o suprafață de 450 mp în Timișoara și are în medie 100.000 de produse în stoc. Principalele zone de vânzare ale CIT Grup sunt București, Timișoara și Cluj-Napoca, dar și orașele mari din Moldova. 95% din produse sunt distribuite pe piața locală. În 2015, CIT Grup a obținut venituri de peste 5 milioane de euro. Dintre clienții CIT Grup enumerăm Mc Donald’s, Ericsson, Petrom, Fan Courier, Bricostore sau Aeroportul Traian Vuia din Timișoara.

Related posts

Afacerile Wetterbest, creștere de 45%

Ligia Voro

TC Capital lansează proiectul Hyperion Towers

Ionut Oprea

Logistic and commercial hub in Moldova, best deal: 14 ha of land with buildings and utilities near Barlad Ring Road, close to the highway corridor towards Albita Customs

Ionut Oprea

Arhitecții și facility managerii români au sărbătorit împreună World FM Day 2018

Stefana Muresan

CTP a livrat o nouă hală în CTPark Cluj II

redactia

Proiect imobiliar de duplexuri pe unul dintre dealurile Clujului

Nora Dumitrescu

P3 – depozit nou in pregatire

Transilvania Business

RE/MAX România își extinde rețeaua la Florești

Stefana Muresan

Shortlist announced for the 2nd annual CRE Awards

redactia

CTP atinge pragul de 1 milion m2, la nivelul portofoliului național de spații industriale de clasă A

redactia

Arpad Paszkany preia sub control total Uniall

Stefana Muresan

Budapest at MIPIM 2017

Ionut Oprea

PIN Awards & Forum 2018

Ionut Oprea

NTT Data Romania a închiriat 2.800 mp în Openville Timișoara

Nicolae Pop

Hagag Development Europe a demarat lucrările de construcție pentru H Eliade 9 Residence

redactia

Studiu RE/MAX: Interesul declarat pentru zona Clujului, cu mult peste Bucureşti

Stefana Muresan

Bratislava Property Forum 2018

Ionut Oprea

Episcopia Romano-Catolică investește într-un complex rezidențial cu terenuri de sport în Satu Mare

redactia

Noi modificări legislative importante in domeniul constructilor si al urbanismului

Ionut Oprea

Portland Trust dezvăluie noul simbol al Oregon Park

Ionut Oprea

CTP o numește pe Andreea Odovîncă în funcția de Director Financiar pentru România

Stefana Muresan

Familia Tănăsoiu, undă verde pentru construcţia primului mall din Sibiu, investiție de 70 milioane de euro

Stefana Muresan

Shortlist announced for the CEE M&A Awards

Ionut Oprea

Braşov: Horaţiu Ţepeş (Bilka Steel) vrea să cumpere fosta platformă Rulmentul

Stefana Muresan

Leave a Comment