Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

500 mil. USD pentru companiile cu capital românesc, prin Smart Start USA

Fostul ministru al Mediului de Afaceri, Ilan Laufer, a anunţat că va lansa luna viitoare programul Smart Start USA, de 500 milioane dolari, pentru companiile cu capital românesc.

Echipa de proiect a avut o nouă sesiune de analiză a strategiei de implementare a Smart Start USA și a definitivat ultimele detalii, la începutul lunii octombrie platforma de înscriere în programul Smart Start USA urmând a fi lansată oficial. Harry Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul Programului Smart Start USA, a declarat:

“Mulțumesc pentru tot sprijinul și efortul depus de partenerii de implementare a programului Smart Start USA și, în special, băncilor implicate – Piraeus Bank, BCR și Banca Transilvania. Doresc să vă informez că bugetul alocat finanțărilor companiilor cu capital românesc, prin intermediul programului Smart Start USA, este de 500 mil. USD. El va fi disponibil pentru companiile care vor aplica pentru program și vor fi admise la finanțare de către partenerii de implementare.

În acest sens, programul urmărește să ofere susținere pentru 10.000 de companii anual.

Lansarea platformei de înscriere va avea loc la începutul lunii octombrie și va fi urmată de o caravană de informare în peste 30 de orașe din țară.

Smart Start USA este primul program privat din România care creează un ecosistem de educație antreprenorială și financiară, un cadru de instruire și consultanță în business, oferă soluții de finanțare și produse în exclusivitate.

Am creat acest program pentru a simplifica patrunderea companiilor românești pe piețele internaționale, iar una dintre prioritățile principale este piața Statelor Unite ale Americii, care reprezintă oportunități foarte mari pentru capitalul românesc.”

Programul are ca scop stabilirea de contacte directe între companiile și întreprinzătorii din România și SUA, fiind înființată, pentru facilitarea rapidă a acestora, filiala CCIR la Miami, reprezentată de Ilan Laufer, o noutate pentru IMM-urile din România, interesate de extinderea pe piața americană și un pas important pentru implementarea Smart Start USA. Vom reveni cu amănunte legate de traseul și programul caravanei de informare ce va începe în luna octombrie, a transmis Ilan Laufer.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Phil Hogan: Plăţile directe pentru fermierii români vor creşte după 2020

Articolul următor

Cluj-Napoca: Maurer Panoramic, un nou concept marca Maurer Imobiliare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share