București Real Estate

CTP l-a numit pe Richard Wilkinson în funcția de Director Financiar la nivel de grup

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, anunță numirea lui Richard Wilkinson în funcția de Director Financiar (CFO), la nivel internațional. Acesta va colabora îndeaproape cu Remon Vos, Directorul General al companiei, cât și cu Andreea Odovîncă, CFO al CTP Romania, pentru a asigura dezvoltarea, majorarea cotei de piață și profitabilitatea CTP.

Richard Wilkinson va fi direct implicat în elaborarea strategiei financiare a grupului, pentru a sprijini și îmbunătăți performanța CTP în plan internațional și pentru a consolida direcțiile de creștere implementate de celelalte departamente ale companiei. Richard Wilkinson va reprezenta CTP în negocierile cu băncile de investiții în vederea obținerii facilităților de credit, cu investitorii și cu partenerii de afaceri. În calitate de CFO, va susține dezvoltarea continuă și accelerată a CTP și atingerea țintelor stabilite, printre care se numără mărirea portofoliului internațional la 10 milioane metri pătrați până în 2020, cu un ritm estimat de creștere de 1 milion m2 pe an. Un alt deziderat este și majorarea numărului de clienți ai companiei.

Richard Wilkinson a urmat cursurile London School of Economics, a treia universitate de profil economic din lume, și are o experiență profesională vastă, marcată de cei aproape 30 de ani petrecuți la Erste Group, în Viena, unde a ocupat diferite funcții de conducere, care au culminat cu preluarea poziției de Șef al diviziei comerciale de real estate în anul 2011. Din această funcție a condus Erste Group către poziția de lider în Europa Centrală și de Est, pe acest segment.

„Sunt mândru că m-am alăturat echipei CTP, companie pe care o cunosc bine și a cărei viziune și evoluție le-am apreciat întotdeauna. Sunt nerăbdător să folosesc experiența pe care am acumulat-o pentru a contribui la planurile de creștere ale CTP, una dintre cele mai de succes și mai dinamice companii de real estate din Europa Centrală și de Est. În prezent avem peste 450 de clienți în portofoliu și oportunități excelențe de extindere în regiune. Apreciez foarte mult angajamentul CTP de a furniza servicii peste standardele pieței și de a oferi chiriașilor un pachet de servicii complet, care depășește îndatoririle curente ale unui dezvoltator de spații industriale și logistice. Îmi doresc să ajut la atingerea țintelor de creștere ale companiei, iar primul pas va fi implementarea unor sisteme noi în departamentele de IT și contabilitate. În al doilea rând, voi îmbunătăți și aprofunda bazele de finanțare necesare dezvoltării CTP în cele mai bune condiții”, a declarat Richard Wilkinson, CFO al CTP.

Potrivit lui Richard Wilkinson, în ceea ce privește tendințele din țările în care CTP este activ, Republica Cehă și Slovacia rămân favorite pentru activitățile de producție și depozitare ale companiilor din țări cu economii dezvoltate, ca Germania și Austria. România și Ungaria se concentrează pe segmentul de servicii. România este în plin proces de consolidare a infrastructurii: de la construirea de noi drumuri, la îmbunătățirea celor existente.

“În timp ce Republica Cehă are un proces relativ complicat de obținere a avizelor de construcție, România este actualmente mai deschisă noilor proiecte și investițiilor, iar acest lucru este reflectat și în descreșterea ratei șomajului, de la an la an, precum și în majorarea PIB-ului, a cărui evoluție estimăm că va fi mai bună în comparație cu alte țări din regiune”, a punctat Richard Wilkinson.

Conform noului CFO, indicatorul loan-to-value (LTV) al CTP (raportul dintre valoarea creditelor şi cea a garanţiilor constituite de un investitor) calculat la nivelul întregului portofoliu de 95 de proprietăți se situează la 49%.

“Pe măsură ce compania crește ca mărime și importanță pe piețele unde activăm, va trebui să ne adaptăm platformele condițiilor locale. Ne bazăm pe know-how-ul echipelor noastre din diferite țări, pentru a ne consolida poziția în fiecare regiune în parte”, a conchis Richard Wilkinson.

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,5 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 800.000 m² suprafață închiriabilă, situați în zece orașe: Arad, București,
Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

Related posts

Blue Air către Tel Aviv, cu trei curse pe săptămână

Stefana Muresan

A 22 year journey from energy and telecom infrastructure to general contracting & making cities smart

Ionut Oprea

Noul guvern vorbește despre o autostradă Timișoara-București

Stefana Muresan

Peste 25.000 de persoane au aflat, prin intermediul site-ului ASF, la ce fond de pensii contribuie

Ligia Voro

Helios Phoenix isi extinde reteaua in Romania

Ionut Oprea

Cities of Tomorrow #6: reconversie & revitalizare, structura mese rotunde

Ionut Oprea

Best of real estate celebrated at EuropaProperty’s 13th annual SEE Real Estate Awards Gala

Stefana Muresan

15 ani AHK Romania – 15 ani de relații economice româno-germane de succes

Ionut Oprea

Milionarul Sándor Csányi, preşedintele OTP Bank, vrea să dezvolte proiecte imobiliare în Oradea

redactia

SALONUL IMOBILIAR BUCUREȘTI: PESTE 10.000 DE APARTAMENTE

Ionut Oprea

Make real estate great again

Ionut Oprea

#IamWIZZcrew – Cea mai mare campanie de recrutări

Ionut Oprea

Optim PM desemnata sa livreze hotelul de 4 stele, Hilton Garden Inn Otopeni

redactia

United, primul studiu de acoperire mediatica – proiecte de birouri

Ionut Oprea

Connect44 se extinde și a închiriat în total 1.000 de metri pătrați în Vox Technology Park

Papuc Irina

Inaugurare TRC Park

Ionut Oprea

Profilul bucurestenilor care planuiesc sa-si cumpere locuinta in curand

Stefana Muresan

Aplicația Programare online vă scurtează timpul petrecut la notar

redactia

Alătură-te revoluției verzi!: Hidroelectrica a lansat noi oferte de furnizare a energiei electrice

Ligia Voro

Colliers administrează Equilibrium, cel mai nou proiect de birouri dezvoltat de Skanska în București

Papuc Irina

Openville etapa I, inaugurare în trimestrul patru din 2018

Ionut Oprea

Prima jumătate de an la BVB: creșteri de 11 %, două listări și sezonul dividendelor

Ligia Voro

PIN Awards & Forum 2018

Ionut Oprea

Platforma Romplumb, scoasă la vânzare cu 5,2 milioane euro

Nora Dumitrescu

1 comment

Zelist Blog » Blog Archive » 13 – 19 septembrie 2018 – Saptamana in Social Media 24 September 2018 at 6:35

[…] CTP l-a numit pe Richard Wilkinson in functia de Director Financiar la nivel de grup […]

Reply

Leave a Comment