Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Realizarea Hidrocentralei de la Tarnița-Lăpuștești, cuprinsă în Strategia energetică pusă în dezbatere publică

Ministerul Energiei a publicat, în vederea dezbaterii publice, proiectul mult așteptat al strategiei energetice.

“Am promis că elaborăm strategia energetică și acum o supunem dezbaterii publice”, a declarat ministrul energiei Anton Anton pentru HotNews.ro. Potrivit acestuia, printre marile obiective ale strategiei se află creșterea calității pregătirii profesionale și formarea continuă a resursei umane.

“Trebuie să începem cu atragerea resursei umane. Altfel, ne trezim cu centrale mari noi, dar fără a avea resursa umană calificată. Vrem să facem reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și avem nevoie de resursă umană. Vrem să hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarnița-Lăpuștești, care este un sistem complicat și la care avem nevoie de oameni calificați”, a precizat ministrul.

Acesta a precizat că trebuie sprijinit învăţământul dual pentru obţinerea unor calificări profesionale.

Strategia energetică este un document care va fi analizat și revizuit anual, în condițiile în care vizează un domeniu dinamic, în continuă schimbare, a mai precizat ministrul.

Principalele obiective strategice cuprinse în Strategia Energetică a României:
-Finalizarea Grupurilor 3 și 4 de la CNE Cernavodă;
-Realizarea Hidrocentralei cu Acumulare prin Pompaj de la Tarnița-Lăpuștești;
-Realizarea Grupului de 600 MW de la Rovinari;
-Realizarea Complexului Hidrotehnic Turnu-Măgurele-Nicopole.

Realizarea Centralei Hidroenergetice cu Acumulare prin Pompaj Tarnița-Lăpuștești: Prin realizarea celor două grupuri nucleare noi și menținerea unui trend crescător al capacităţilor de producţie din surse regenerabile cu caracter intermitent, construcția unei centrale de mare capacitate cu acumulare prin pompaj este obligatorie pentru stabilitatea sistemului electroenergetic.

La nivelul anului 2030 există şi perspectiva altor tehnologii pentru stocarea energiei, dar acestea nu au, în acest moment, suficientă maturitate tehnologică pentru a fi implementate. Prin urmare, este obligatorie realizarea unei capacităţi de stocare cu puterea de circa 1.000 MW în CHEAP Tarnița-Lăpuștești care să poată interveni în echilibrarea sistemului pe durate cuprinse între 4-6 ore, arată doumentul mentionat de Hotnews.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Turismul balnear, loc important în cadrul Strategiei naţionale de turism

Articolul următor

BERD, interesată de proiecte în infrastructura rutieră şi feroviară din România

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share