Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Afacerile de debut ar putea primi finanțare suplimentară

La Forumul de Afaceri din cadrul summitului Inițiativa celor Trei Mări, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat Ștefan Radu Oprea a avansat mai multe propuneri vizând dezvoltarea integrată a regiunii: „Am propus crearea unei rețele de incubatoare sub egida 3SI, pentru a oferi firmelor posibilitatea de a schimba informații și know-how. De asemenea, am propus implicarea Fondului de investiții al Inițiativei Celor Trei Mări în finanțarea start-up-urilor. Din perspectiva deținerii președinției Consiliului UE în primul semestru al anului viitor, avem intenția să adaptăm Small Business Act la noua eră a digitalizării”, a declarat ministrul la sfârșitul unui panel despre strategii de creștere prin inovare scrie capital.ro.

150 de miliarde de euro se vor investi în ţările membre ale Iniţiativei, a anunţat Jean Claude Juncker, prezent la summitul de la Bucureşti. Banii vor fi investiţi în proiecte vizând domeniul energetic, digital şi al transportului – care, s-au pus de acord liderii prezenţi, vor fi cele trei axe prioritare în dezvoltarea integrată a regiunii.

Din Iniţiativa celor Trei Mări fac parte Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria, cu excepţia Austriei, toate state din fostul bloc comunist. Iniţiativa îşi propune, ca scop fundamental, intensificarea cooperării între statele membre, modernizarea infrastructurii şi consolidarea independenţei energetice. Summitul de la Bucureşti este al treilea de la crearea Iniţiativei, în 2015.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj-Napoca: Proiecte eligibile de peste 150 mil. euro fonduri europene

Articolul următor

Alexandru Giboi a fost ales Secretar General al Alianței Europene a Agențiilor de Presă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share