Bihor Investitii Ultimele stiri

Noi investiții în Oradea: Drum colector şi pasaj pentru Centrul Intermodal

Un pasaj suprateran şi un drum de peste 2 kilometri, construit în paralel cu Șoseaua Borşului. Sunt proiectele care vor fi realizate pentru a deservi centrul Intermodal din zona parcurilor industriale. Ele vor fi susține prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, a anunțat, luni, primarul de Oradea, Ilie Bolojan.

Pasajul subteran care va deservi Centrul de Transport Intermodal va avea două benzi și va fi amenajat în zona sensului giratoriu de la intersecţia Șoselei Borşului cu străzile Uzinelor şi Nicolae Filipescu.

“Acest pasaj va avea o lungime de aproximativ 500 de metri, din care 266 de metri reprezintă pasajul propriu-zis, iar diferenţa – cele două rampe. Lăţimea părţii carosabile pe pasaj va fi de 7,8 metri”, a declarant Ilie Bolojan, primarul Oradei.

Pasajul va fi destinat doar mașinilor și nu va avea trotuare. Tot aici va fi amenajat şi un drum colector de 2 kilometri, paralel cu Șoseaua Borşului. Peste 30 de milioane de lei este valoarea totală a proiectului care va fi realizat în termen de 19 luni.

Primarul Ilie Bolojan a vorbit şi despre exproprierile care vor fi efectuate pentru realizarea proiectelor pe fonduri europene. Printre cei afectaţi se numără proprietarii spațiilor din zona viitoarelor pasaje subterane din Centrul Civic.

În plus, vor fi făcute exproprieri pe străzile Ioan Bogdan, Bumbacului, Morii și Silvaș, unde spaţiile dezafectate vor fi transformate în spaţii verzi. Măsurile sunt luate pentru ca în următorii ani fiecare locuitor să aibă la dispoziţie un parc la care să ajungă în cel mult 8 minute de mers pe jos.

Related posts

Oamenii de afaceri moldoveni, cu ochii pe Arad, Brașov și Iași

redactia

Schaeffler va construi la Braşov un centru de testare pentru piaţa automotive

redactia

Sibianul Vasile Bulboacă (CON-A), inițiatorul unui program de învăţământ profesional dual: Cei mai mulți absolvenți au preferat șomajul

Stefana Muresan

Leave a Comment