București Lideri si afaceri

Clifford Chance Badea asistă Abris Capital Partners în legătură cu vânzarea Urgent Cargus către Mid Europa Partners

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistență fondului polonez de private equity Abris Capital Partners în legătură cu vânzarea companiei de curierat Urgent Cargus către Mid Europa Partners.

Fiind consultantul de încredere al Abris Capital Partners încă din 2013, Clifford Chance a acordat asistență fondului de investiții în toate tranzacțiile sale din România, începând cu achizițiile succesive din industria de curierat – preluarea Cargus de la DHL/Deutsche Post și a portofoliilor TCE Logistica, CRX și Otto Curier, în 2013, urmate de preluarea Urgent Curier, în 2014. Aceste tranzacții au condus la crearea uneia dintre cele mai mari companii de profil din România.

De asemenea, Clifford Chance Badea a acordat asistență juridică la intrarea în acționariatul Pehart Tec Group, unul dintre cei mai importanți producători de hârtie tissue din România și cea mai mare companie independentă de profil din CEE (2015), precum și în legătură cu achiziția companiei cu activități în managementul deșeurilor Green Group, un investitor de top în industria verde ce operează puncte de lucru în România, Serbia, Macedonia și Germania (2016).

Nadia Badea, partener Clifford Chance și coordonator al echipei de proiect, spune: „Suntem onorați să oferim încă o dată asistență juridică unui client tradițional, contribuind astfel la o nouă tranzacție de private equity de succes pentru piața locală. Această tranzacție se adaugă portofoliului nostru reprezentativ de private equity, care reflectă atenția noastră și angajamentul față de această industrie”.

Echipa de avocați, formată din Mihai Măcelaru (lead counsel) și Radu Costin (senior associate), a acordat asistență Abris Capital Partners pe parcursul întregului proces, de la etapa de due diligence, la pregătirea camerei de date, structurarea tranzacției, redactarea documentației aferente tranzacției, evaluarea ofertelor și negocierea cu entitățile ofertante.

„Probabil că această tranzacție a fost unul dintre cele mai anticipate exit-uri pe piața din România, ceea ce a generat un volum important de lucru pentru pregătire, evaluare și negociere pentru toate părțile implicate. Succesul tranzacției reflectă profesionalismul excepțional al echipelor implicate, care au contribuit prin bunele practici, determinarea și bunăvoința lor”, spune Mihai Macelaru, lead counsel.

Printre tranzacțiile majore asistate recent de echipa de la București se numără:

• Asistență acordată grupului Czech Media Invest (CMI) pe tot parcursul tranzacției privind achiziția activelor din segmentul radio pe care conglomeratul media internațional Lagardère Group le deținea în Europa Centrală și de Est (iulie 2018);
• Asistenţă acordată BNP Paribas Leasing în preluarea acțiunilor a două societăți românești de profil deținute de grupul german IKB, care s-a retras de pe piața locală (iunie 2018);
• Asistenţă acordată CA Immo în legătură cu preluarea clădirii de birouri Campus 6.1 din București de la Skanska, tranzacție evaluată la 53 de milioane de euro (mai 2018);
• Asistenţă acordată J.C. Flowers & Co. în legătură cu achiziţia Piraeus Bank România de către fonduri asistate de J.C. Flowers & Co., tranzacţie care a marcat debutul investitorului american pe piaţa locală (decembrie 2017);
• Asistență acordată fondului de investiții Vitruvian Partners în legătură cu preluarea a 30% din acțiunile companiei BitDefender, cel mai mare producător român de software (decembrie 2017);
• Asistență acordată BERD în legătură cu preluarea unui pachet de acțiuni la Black Sea Oil & Gas, o companie independentă de petrol și gaze (noiembrie 2017), precum și în tranzacția prin care a devenit acționar la Agricover Holding, cu un pachet de 13%, printr-o majorare de capital de 7 milioane de Euro (octombrie 2017);
• Asistență acordată fondului suveran China Investment Corporation în legătură cu preluarea companiei pan-europene de operațiuni logistice Logicor de la fondul american Blackstone (iunie 2017).

Clifford Chance este prezentă în România din 2006 şi operează în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucureşti este pe deplin integrat în rețeaua globală și se implică în mod constant în tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, finanţări, restructurări, emisiuni de eurobonduri şi de acţiuni pe pieţe internaţionale de capital, instrumente financiare derivate, achiziţii de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură şi autostrăzi, investiţii imobiliare, precum şi litigii şi arbitraje interne şi internaţionale.

Firma ocupă locul întâi în topul caselor de avocatură din România (Tier 1) la secţiunile Banking & Finance şi Capital Markets, în cele mai recente ediţii Legal500, Chambers Global şi IFLR1000. Totodată, casa de avocatură are practici puternice de Corporate M&A (Tier 2 în Legal500 și Chambers Global) și Litigii (Tier 2 în Chambers Global).

Related posts

Cluj: Antares, cifră de afaceri de 9,2 mil. euro

Stefana Muresan

SHARE Bucharest 2017

Ionut Oprea

Andrei Trifan: ”În 2018, ne propunem să deschidem încă 10 restaurante Subway în țară”

Stefana Muresan

Zece rezidenți în Parcul Industrial Bistriţa Sud

Stefana Muresan

Tax & Finance Forum se mută în online! Aflați totul despre noul context legislativ și fiscal pe 17-18 iunie 2020

Papuc Irina

Analiză: 2020-2021. Brisk Group – performanță în context pandemic.

Ionut Oprea

Partener Deloitte, desemnat și responsabil pentru energie în Europa Centrală

Ligia Voro

Cum arată noul sediu al Groupe Renault Romania

Ligia Voro

Telekom Romania – grupul de companii cu cel mai mare ritm de creștere al abonaților de mobil

Ion Surdu

The CEE Summit 2020 – Real Asset Live, Online Event, REALX.Global

Ionut Oprea

Activele nete ale fondurilor de investiții au crescut în luna octombrie cu 1,3%, până la nivelul de 10 miliarde de euro

Papuc Irina

Continental Sibiu are un nou director general

Stefana Muresan

Orange Fab anunță noi colaborări și mai multe domenii de activitate vizate

Ligia Voro

Kaufland, OMV Petrom şi Automobile Dacia – companiile cu cel mai mare număr de angajaţi

Stefana Muresan

2017, anul planului BEPS

Ionut Oprea

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 3: Remus Aurel Bența – Antreprenoriat și inovație

Ligia Voro

Amadeus și Visa CyberSource își unesc forțele pentru a combate fraudele în industria de călătorii

Ligia Voro

Stephan Braune, Clubul Economic German din Transilvania: „Este foarte posibil ca o parte din producția care se face în Asia să fie relocată în Europa, iar România poate profita de acest lucru”

Ion Surdu

Globalworth: We are all committed to fight and overcome this crisis

Ionut Oprea

Deloitte România și FintechOS oferă soluții de transformare digitală și de automatizare pentru instituțiile financiare

Ligia Voro

CCIFER este încrezătoare că prezența franceză este solidă și încurajatoare

Ligia Voro

The Woman 2017: Învățarea continuă – strategia liderilor de mâine

Nicolae Pop

Competitive intelligence sau diferența dintre ceea ce nu știm și ceea ce credem că știm (I)

Ligia Voro

Inteligența artificială – pârghia cu care România ar putea urca în topul mondial

Stefana Muresan

Leave a Comment