Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FICT aduce la Cluj oferta de carte a peste 50 de edituri și întâlnirea cu scriitori europeni

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) a început marţi, la Cluj-Napoca, evenimentul aducând în oraş peste 50 de edituri care îşi vor prezenta oferta de carte pe parcursul întregii săptămâni.

Manifestarea prilejuieşte publicului şi întâlniri cu scriitori străini sau români, precum şi conferinţe pe tema literaturii.

Potrivit Agerpres, în prima zi a festivalului va avea loc vernisajul “Scriitori români în Primul Război Mondial”, realizat în colaborare cu Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, iar actorul George Mihăiţă, invitat de onoare al FICT, va participa la lansarea volumului “MIHĂIŢĂ. Reconstituirea unei vieţi”, de Doina Papp.

O dezbatere pe tema culturii în România de azi îl va avea ca invitat, de la ora 12,30, pe directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Ioan Cristescu, iar de la ora 17,00 va avea loc o întâlnire cu scriitorii Mosche B. Itzhaki, Paul Farkaş şi Noa Levin Harif.

Unirea României prin cultură este subiectul unei alte dezbateri, care va avea loc de la ora 19,00, la care participă Basarab Nicolescu şi Bujor Nedelcovici, doi scriitorii români sosiţi din Franţa, după care va avea loc proiecţia filmului documentar “Marea Unire – România, la 100 de ani”, realizat de AGERPRES.

Printre proiectele speciale ale festivalului din acest an se numără aducerea la Cluj a peste 20 de scriitori români din 8 ţări europene, precum şi o încercare de stabilire a unui record Guinness, care va avea loc sâmbătă, 6 octombrie, când Festivalul Internaţional de Carte Transilvania îşi propune să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare număr de persoane, 10.000, care citesc pe rând aceeaşi carte.

Cea de a şasea ediţie a FICT va avea loc în perioada 2-7 octombrie 2018, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Start-up Nation 2018: S-au publicat în consultare condițiile pentru acordarea finanțării

Articolul următor

Dorel Goia, ales președinte al Consiliului de Administratie al TeraPlast

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share