Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

KARPATIA HORSE SHOW 2018: Un summum al eleganței ecvestre pe Domeniul Cantacuzino de la Florești!

Pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova, a avut loc week-endul trecut cea mai spectaculoasa ediție de până acum a Karpatia Horse Show, un eveniment pe care publicul s-a obișnuit să-l aștepte cu nerăbdare în fiecare an. În această a cincea ediție, care s-a desfășurat între 28 și 30 septembrie pe elegantul domeniu de 120 de hectare, clasat monument istoric de importanță națională, și-au dat întalnire călăreți români și străini, nu mai puțîn de 150 de cai, maeștri în artă ecvestră, arbitri internaționali și conducători de atelaje, care au contribuit la succesul aclamat de toți al acestui eveniment hipic, unic în sud-estul Europei.

Pe parcursul celor trei zile, peste 10.000 de spectatori s-au bucurat, într-o atmosfera vibrantă, de competiții internaționale de înalt nivel : în primul rând concursul complet internațional 3* și Concursul Internațional de Atelaje cu doi cai 3*, precum și de alte concursuri naționale și internaționale pentru discipline variate și show-uri ecvestre.

Karpatia Horse Show, eveniment realizat, an de an, împreună cu Federația Ecvestră Internațională (FEI) și Federația Ecvestră Română (FER) a beneficiat anul acesta de participanți și arbitraj internațional din Marea Britanie, Belgia, Austria, Bulgaria, Irlanda, Letonia, Polonia, Norvegia, Ungaria, precum și de prezența comentatorului Spencer Sturmey, invitatul nostru special, care a prezentat de-a lungul carierei sale competiții internațional de renume din Marea Britanie, precum cele de la Burghley, Blenheim sau Hartpury.

Pentru a amplifica rezonanța internațională de care Karpatia Horse Show se bucură, anunțăm pentru 2019 introducerea Concursului Complet Internațional pentru călăreți și cai 4* și încadrarea competiției că etapă de calificare pentru Olimpiada Tokyo 2020.

“Suntem foarte încântați, atât eu, cât și restul echipei, la finalul celei mai de succes ediții de până acum a Karpatia Horse Show. Spațiul ecvestru și-a recăpătat strălucirea de altă dată, iar campionii au avut parte de gloria binemeritată! Recenziile primite au fost grozave dar, totuși, să nu uităm că în spatele acestui eveniment se află muncă titanică a unei echipe”, a declarat Mihnea Vîrgolici, directorul evenimentului Karpatia Horse Show 2018.

Marea câștigătoare a ediției 2018 a fost britanica Roberta (Roo) Fox încheind ediția cu două medalii de aur și una de bronz. În cadrul Concursului Complet Internațional 3*, ea s-a clasat pe locurile I și III cu caii Eldorado van der Otterdijk și Fleet Street și a câștigat Concursul Complet Internațional 2* cu calul Foguete de Valada. La competiția de 3*, locul II i-a revenit lui Peter Tuska din Ungaria, iar la competiția de 2*, lui Michael McGaffin, reprezentând Irlanda, țară figurând pentru prima oară la Karpatia Horse Show.

Concursul Internațional de Atelaje cu doi cai 3*, disciplină la care România este în Top 10 Mondial, a fost câștigat de Eduard Bartha care s-a clasat pe primele două locuri iar Babo Kalman a ocupat locul 3. România a mai câștigat o medalie de aur la Concursul Complet Internațional 1* prin Călin Nemeș, o medalie de argint, la Concursul Complet Național Intro prin Sandra Takacs și una de bronz tot prin Sandra Takacs la Novici. La PreNovici, Cătălina Sfetea de la C.S. Steaua s-a clasat pe locul I, Adrian Budean de la Universitatea Cluj pe locul II și Rareș Brădățean pe locul III. Alte medalii au revenit Bulgariei și Ungariei.

Concursul Complet, competiția definitorie a evenimentului, s-a compus că de obicei din trei probe, desfășurate în decursul a trei zile: dresaj, cross-country și sărituri peste obstacole, făcând apel la o multitudine de aptitudini, atât din partea călărețului, cât și din partea calului (antrenat pentru toate trei probele): măiestrie, disciplină, rezistență, viteză.
Cel mai intens moment al Concursului Complet a fost proba de cross-country, care s-a desfășurat în cea de-a două zi de concurs, la 3*, pe o distanță de peste 6 kilometri. Pentru a urmări proba de cross-country, publicul s-a putut deplasa de la un obstacol la altul de-a lungul traseului parcurs de călăreți. În acest fel, au admirat măreață ruină a “Micului Trianon”, construit de arhitectul Dimitrie Beridey petru Gh. Grigore Cantacuzino, care domină întregul domeniu prin romantismul ei, bazinul în formă de cruce barocă, prin care călăreții au sărit împreună cu caii lor, cursul fostei cascade de la poalele ruinei, turnul de apă sub formă de turn medieval, porțile monumentale ale domeniului, aleea cu castani sau platanul secular.

“Față de Domeniul Cantacuzino avem un respect și o datorie, din acest motiv vrem să îl facem cunoscut publicului doar prin activități de o anumită ținută, precum Karpatia Horse Show și să promovăm istoria și bogăția arhitecturală a acestui loc. Din acest motiv, am instalat panouri pedagogice cu istoria domeniului, a familiei care are rădăcini în Bizanț, dar și cu viitorul a ceea ce am vrea să realizăm aici, dacă am putea consolida ruină. Toate biletele pe care le-am vândut la Karpatia Horse Show sunt destinate acestei cauze”, a precizat Irina Bossy–Ghica, proprietar al Domeniului Cantacuzino, administrat de Fundația Cantacuzino Florești.

Karpatia Horse Show 2018 s-a mai remarcat printr-o arena secundară, unde au avut loc competiții de working equitation, o disciplină relativ nouă pe firmamentul sporturilor ecvestre, dar și printr-un spațiu VIP extins pentru a găzdui spectatori, parteneri și evenimente private.

În afara Concursului Complet, cel mai așteptat și aclamat spectacol a fost cel al maestrului Miron Bococi. Invitatul special, supranumit și vrăjitorul de cai, a încantat publicul cu caii săi Feeling, Bruce și Talisman, cu care a dansat pe ritm de swing, dar mai ales cu Capriccio, armăsarul negru cu coamă să bogată, care unduia în ritmul muzicii cu părul despletit “al unei femei sălbatice”.

Un alt moment special a fost concursul demonstrativ cu atelaje de patru și șase cai, care au defilat în tandem în fața publicului. Spectatorii au mai admirat o paradă de mașini de epoca de la Clubul Morgan Sports Car România și o paradă a eleganței, unde cele mai frumoase ținute purtate de doamne și domni au fost premiate. Totodată a avut loc și lansarea brand-ului de pălării, DeCorina Hats, care a lansat cu această ocazie colecția “Warriors”. Clasică defilare pe podium a fost înlocuită de o paradă călare, modelele fiind concurenți în probele de echitație care purtau pălării în culori vibrante, cu forme atipice.

În premieră, la Karpatia Horse Show a fost amenajată și o zonă dedicată eleganței vestimentare, unde și-au expus hainele și accesoriile designeri români. Spațiul a fost completat cu o zonă artizanală amplă obiecte realizate din piele, materiale ecologice sau țesături. În același cadru, spectatorii au beneficiat de o terasă, unde au putut urmări pe ecrane transmisii live ale concursurilor și show-urilor ecvestre și s-au putut plimbă în parcul de 120 de hectare împreună cu animalele lor de companie. În tot acest timp, copiii au participat la ateliere creative, unde au experiementat pictură, olăritul, cusăturile românești, confecționarea de jucării din lemn și au beneficiat de o zonă de agrement unde au putut călări sau experimenta
momente palpitante în zona Aventura Park.

Sponsorii evenimentului: Pluriva, Aqua Carpatica, Domeniile Samburești, brutăriile Paul, BIC, Gonzales Grup, Michelin, Ipso, John Deere, Metaxa, The Botanist, Otto, Zetea, Viking Pruszynski
Organizatori: Domeniul Cantacuzino, Cross Country Farm și Rumor Production
Parteneri: Pentru Cai, Muntenia, Simar Metrologie, MSL Logistic

Eveniment realizat cu sprijinul: FER, FEI, Consiliul Județean Prahova, Primăria Comunei Florești – Prahova și Camera de Comerț și Industrie Prahova
Parteneri Media: Magic FM, Adevărul, Dilema Veche, Historia, Național Geographic, Casă Lux, Business Review, Observator Cultural, Times New Român, Iqads, 24Fun, academiabarbatilor.ro, Transilvania Business, observatorulph.ro, campinatv.ro, bestfm.ro, VP TV, Qbebe, copilul.ro,clopoțel.ro, suntparinte.ro, părinți.com, kidmagia.ro

Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova și al Primăriei Comunei – Florești, Prahova. Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia Consiliului Judeţean Prahova sau al Primăriei Comunei Florești – Prahova şi nu implică nici o responsabilitate din partea acestora.

Foto: Stefan Stoica pentru Karpatia Horse Show

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul german ZF Friedrichshafen preia și centrul de cercetare-dezvoltare al BeeSpeed din Timișoara

Articolul următor

Schimbare în managementul Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share