Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul german ZF Friedrichshafen preia și centrul de cercetare-dezvoltare al BeeSpeed din Timișoara

Producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen, prezent în România prin companiile TRW Automotive Safety Systems (Timișoara) și TRW Airbag Systems (Roman), va prelua sub control total și centrul de cercetare-dezvoltare al furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed Automatizări din Timișoara, cu care colaborează de 10 ani, după ce în primăvara anului trecut a semnat un acord pentru preluarea diviziei auto, scrie profit.ro.

Centrul a fost înființat pe considerentul că Timișoara găzduiește un hub consolidat pentru automobile, unde majoritatea furnizorilor din industrie sunt reprezentați atât cu centre de cercetare-dezvoltare, cât și cu instalații de producție. În luna mai a anului trecut, ZF Friedrichshafen și BeeSpeed Automatizări au încheiat un acord de investiții și colaborare care prevedea separarea diviziei auto a BeeSpeed până la începutul anului 2018 și integrarea acesteia în cadrul companiei germane la 1 ianuarie 2019, noteaz[ sursa citată.

Fondată în 1994, BeeSpeed Automatizări furnizează soluții și echipamente în domeniul automatizării industriale, precum și în sectorul testării și dezvoltării de instrumente software pentru industria automobilistică.

Timișoara Engineering Centre, divizia de cercetare și dezvoltare în domeniul auto, a fost înființată în 2007, în parteneriat cu firma germană. Anul trecut, compania din Timișoara, cu circa 100 de angajați, a obținut o cifră de afaceri de 20 milioane lei și un profit net de 1,7 milioane lei.

Germanii sunt prezenți pe piața românească prin intermediul companiei americane TRW Automotive, preluată în 2014 contra sumei de 12,4 miliarde dolari. Cele două subsidiare locale ale TRW, din Timișoara și Roman, au împreună 4.000 de angajați și sunt specializate în producția de volane și, respectiv, airbag-uri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTP a livrat o nouă hală în CTPark Cluj II

Articolul următor

KARPATIA HORSE SHOW 2018: Un summum al eleganței ecvestre pe Domeniul Cantacuzino de la Florești!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share