Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenori din diaspora şi din ţară, reuniți la Alba Iulia, la summitut RePatriot

Peste 200 de antreprenori din diaspora şi din ţară, români care au avut succes în afaceri în străinătate, cât şi care au fondat afaceri pe piaţa locală şi au reuşit să-şi internaţionalizeze business-urile, participă la acest sfârşit de săptămână la Alba Iulia la cea de-a treia ediţie a summitului RePatriot, desfăşurat sub deviza “Noi facem România mai bună”, manifestare care şi-a propus să promoveze România drept o “destinaţie de investiţii”, anunță Agerpres.

Potrivit iniţiatorului RePatriot, Marius Bostan, în cadrul summitului vor fi premiaţi, vineri seara, 100 de români remarcabili în 10 domenii cheie. “Ne dorim ca aceştia să se implice în dezvoltarea economică, culturală şi socială a României, să inspire românii de Acasă şi pe cei care trăiesc peste hotare. Ne dorim ca acest mic pas să-l continuăm an de an şi să ne cunoaştem oamenii valoroşi oriunde s-ar afla”, a afirmat Marius Bostan.

Printre cei care au prezentat România ca “destinaţie de investiţii” s-au aflat o serie de antreprenori de succes – Camelia Şucu, Felix Pătrăşcanu, Bianca Grip, Florin Furdu, Sorin Mîndruţescu etc.

Prezent, de asemenea, la summit, născut în Oradea şi cu afaceri în Silicon Valley, George Haber, care a participat la definirea şi implementarea primului DVD, crede că, la 100 de ani de la Marea Unire, ar trebui un nou plan, pe 10 ani, de exemplu, care să aibă drept obiectiv ca România să devină centrul de tehnologie cel mai eficient din lume.

“După părerea mea, acum, la 100 de ani, ar trebui să facem un nou plan, planul de 10 ani. În 10 ani să devenim centrul de tehnologie cel mai eficient din lume. În mare măsură agricultura poate să beneficieze nespus de mult de tehnologie (…) de roboţei care să facă munca pe care o fac ţăranii. (…). Lumea evoluează spre tehnologie (…). ‘Machine learning’ este cea mai mare schimbare pe care Pământul a putut să o vadă vreodată şi care, în 5 sau 50 de ani, va schimba absolut tot ceea ce ştim noi într-o măsură în care nici măcar nu putem să ne-o imaginăm şi în care România are un avantaj extraordinar, exact pentru că avem acele dezavantaje pe care le-am suferit în istorie şi pe care dacă noi ne focusăm pe tehnologii, putem să devenim lumina viitorului în zece ani. Aceasta este viziunea mea”, a afirmat George Haber.

Antreprenorul crede că multiculturalismul şi creativitatea de care dau dovadă românii sunt, de asemenea, avantaje extrraordinare.

Pornită în 2015, iniţiativa RePatriot răspunde unei “realităţi dramatice” a României, care “a pierdut” în ultimele decenii patru milioane de cetăţeni, printre care mulţi oamenii cu spirit de iniţiativă şi care au lansat afaceri în Occident.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul laborator de tehnologii cloud, deschis la Universitatea de Vest Timișoara cu sprijinul Microsoft

Articolul următor

Fonduri de peste 17 mil. lei pentru o parcare supraetajată în Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share